Västerås Silly Season 2012-13: Är Dustin Johner på väg in?

Det börjar koka i transfergrytan. Vilka kommer, vilka går? Är Dustin Johner (bilden) på väg in? Vikfancentral reder ut begreppen… FOTO: Rune Åhlén (c)

 

Andreas Lindh har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt som troligtvis gör att 34-åringen blir VIK trogen karriären ut. Enligt Niklas Johansson är Lindh viktig som pådrivare i laget.

På 43 matcher i grundserien noterade defensivspecialisten sju assist, 95 utvisningsminuter och +8. I förkvalserien hade Lindh det besvärligt i backpar med Matt Demarchi och slutade -3.

I VLT ryktas det även om att Jocke Fagervall kanske kan ta med sig vasse centern Dustin Johner från Tingsryd.

Truppen inför 2012-13:

Målvakter:

M1:

M2:

Utgående kontrakt: Daniel Sperrle, Lars Johansson

Kommentar: Ingen lyckades rädda VIK när det verkligen gällde och Niklas Johansson har utryckt att han inte var helt nöjd med målvakterna.

Backar:

B1: Per Helmersson

B2: Stefan Andersson

B3: Jonas Emmerdahl

B4: Andreas Lindh

B5:

B6:

B7:

B8:

Utgående kontrakt: Thomas Mitell, Robin Nilsson, Matt DeMarchi. Niclas Lundgren har redan lämnat för Växjö.

Kommentar: Mitell floppade rejält i playoff av någon anledning, vilket säkert avskräckt många intressenter. DeMarchi har storlek och offensiv potential men är svag i egen zon och slarvar i passningsspelet. Nilsson kan nog gå in som forward.

Forwards:

F1: Jonte Berg

F2: Kenneth Bergquist

F3: Fredrik Johansson

F4: Robert Kimby

F5: David Lundbohm

F6: Mikael Zettergren

F7: Marcus Söderkvist

F8:

F9:

F10:

F11:

F12:

F13:

Not: Arvid Strömberg (allvarlig hjärnskakning) och William Karlsson har båda kontrakt men ingen kommer troligtvis spela i VIK nästa säsong.

Utgående kontrakt: Markus Kinisjärvi, Markus Ljungh, Marcus Jonsson, Viktor Mårtensson.

Lämnar gör Broc Little och Peter Öberg.

Kommentar: Kinisjärvi är given som tredje- eller fjärdecenter. Ljungh var riktigt bra i playoff som ytter och lockas av Luleå/Djurgården. Jonsson och Mårtensson är två offensivt ytterst begränsade energispelare. Kanske vill VIK-ledningen ha lite mer djup i laget och då kan Jonsson och Mårtensson ligga pyrt till. Dock är de fortfarande utvecklingsbara.