Jocke Fagervall ryktas till VIK och Kinisjärvi inför Linköping: ”Fagervall påminner om Waltin”

Trots att säsongen är över är det högintressanta tider i VIK. VIK J20 har chansen att gå långt i slutspelet och Jocke Fagervall ska vara klar som ny tränare för VIK enligt MrMadhawk.se. (Rune Åhlén foto (c))

– Fagervall är ironiskt nog lik Mats Waltin, säger Taif-bloggaren Holger Berndt till Vikfancentral.se.

 

Enligt MrMadhawk är Jocke Fagervall klar för två år i VIK. VIKfancentral kontaktade Holger Berndt på Taifbloggen.se.

Hur är Fagervall som tränare?

– Han vill bygga från defensiven och vill gärna att komma till avslut fort. Han är en bra ledare att kunna coacha spelare individuellt utanför matcher. Exempelvis är Robin Jacobssons utveckling tack vare Jocke, menar Holger.

– Hans svagheter är matchningen. Får han en bra assisterande hjälper det till.

– Om jag får jämföra med någon så är han ironiskt nog lik Mats Waltin. Kanske lite mer öppen. Jag känner Jocke väl och det är en trevlig person.

– Vi ville gärna behålla honom i Tingsryd. En del av fansen tycker att årets resultat blev klent vilket Jocke håller med om. Annars har han varit populär här, säger Holger avslutningsvis.

***

På pappret känns Fagervall som ett bra namn. En lite yngre kraft som vill uppåt i karriären är inte fel.

Fördelaktigt är också att Fagervall kommer utifrån och behöver liksom Waltin inte anpassa sig och förhålla sig till gamla kompisar och så vidare. VIK-ledningen har ju tidigare indikerat att pressen blivit väldigt stor på ”inhemska” ledare som Johan Tornberg, Lars Ivarsson och Leif Rohlin.

***

Centralen kontaktade även Markus Kinisjärvi om framtiden och kvartsfinalen i J20 mot Linköping.

Hur var matcherna där uppe då ni besegrade Skellefteå i åttondelen? Vad var nycklarna till segrarna?

– Det var två täta och jämna matcher, men vi lyckades dra det längsta strået. Vilket var oerhört kul. Hela laget spelade en väldigt bra defensiv samtidigt som (Mattias) Söderqvist var rena väggen där bak. Sen lyckades vi bra framåt också och vår kedja lyckades peta in ett par puckar.

Har du pratat med VIK om nästa säsong? Hur går dina tankegånger om dina mål och hockeyframtid?

– Ja jag har haft möte med Niklas (Johansson) och det gick bra. Jag trivs väldigt bra i Västerås både på och utanför isen, så givetvis vill jag stanna här. Nästa steg i min karriär är elitserien och jag vill vara med att ta upp VIK dit. 

När blir det klart om din framtid tror du?

– Jag vet inte, jag har ju fortfarande kontrakt med VIK en månad till så det är ingen brådska.

Hur känns det inför J20-kvartsfinalen på onsdagkväll hemma mot Linköping?

– LHC har ett bra lag, deras A-lag hamnade ju i ingenmansland i elitserien så det kan plocka ner allt. Men jag tror vi har bra chanser att vinna, vi har bra go i laget och stämningen är på topp, säger Markus avslutningsvis.