Little går till AIK

Även om det inte är officiellt så är det enligt flera dagstidningar klart att Broc Little hamnar i AIK nästa säsong.

Som Gurksupporter är det tråkigt att mista den spelare som gjort bäst ifrån sig rent statistiskt. Att det dessutom är AIK han skriver på för gör ju inte saken bättre.  Personligen har jag INGET tillöverns för AIK som enligt min mening  inte tillför svensk hockey något sedan laget tog SM-guld i mitten av 1980-talet.

Enligt Aftonbladet så är i praktiken klart att även William Karlsson går till AIK. Ännu tråkigare det med tanke på att Karlsson spelat i Gulsvart sedan 2009 och dessutom har all potential för att bli en riktigt stor hockeyspelare.

VIK står inför en rad problem inför framtiden, både lång och kortsiktiga.

– Att hitta och signa en blivande poängkung är en bedrift i sig. Men går det att återupprepa bedriften att hämta hit en grym poängmaskin till en lagom stor kostnad, som ingen annan sett ännu en gång, känns smått omöjlig.  Personligen litar jag dock på NJ´s förmåga att scouta rätt.

Hur ska den Gulsvart ledningen agera för att få dessa spelare att stanna kvar i laget längre än en säsong?

Tyvärr har det väl blivit en vana att många som lyckas  i VIK drar så fort de får chansen. Är det bara en lönefråga eller finns det bakomliggande faktorer som gör att spelarna inte trivs i klubben?  Det är klart man måste ha överseende med att unga spelare vill pröva lyckan i Elitserien, men det är riktigt illa att göda våra allsvenska konkurrenter med klasspelare som till exempel Evan McGrath eller Tobias Forsberg.

Vilken är nyckeln för att få spelare att stanna i klubben ? Själv är jag inte nog insatt i VIK Hockeys organisation eller någon annan klubbs organisation för kunna yttra mig om hur man ska förbättra sig framöver. Men om man sneglar på konkurenterna…

– Malmö: ”I´t all about the money” Spelare av förhållandevis hög kvallite´t dreneras från hela Allsvenskan för att representera Malmö för någon miljon eller två. Väldigt lukerativt för spelarna men absolut inte hållbart i längden. Framförallt eftersom att Malmö hockey i principt blivit synonymt med att underprestera.

– Leksand: Ed Belfour,  Mattias Timander, Libor Prochazka,  Pelle Prestberg, Thomas Rhodin, Robert Petrovicky, Peter Nordström, Per-Anton Lundström, Roman Vopat, Anti-Jussi Niemi. Ser du mönstret ? Dyrt, gammalt, dåligt. Gemensamt för dessa spelare är att de kommit till Leksand när de blivit petade ur sina tidigare klubbar för att de inte hå¨ller måttet. Leksand gör samma sak om och om igen. Värvar och betalar.

– Oskarshamn har stuckit ut från mängden en hel del. Värvar flera nmnkunniga spelare och har faktiskt lyckat med bedriften att förlänga med spelare trots att andra klubbar bjudit mer. Både Ryno, Gråhns får med allsvenska mått in i den första kategorin och Evan McGratch i den andra. Stort!

– Ska dessutom bli spännande att se vad som händer med Bofors lagbygge efter säsongen.

 

 

 

Silly Season är snart igång på allvar.  Jag längtar redan.