Adam Lidström om säsongen och att lämna, drygt 1000 lediga spelare i Sverige fortfarande & ny smart värvning av Enköping

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Hårt arbetande forwarden Adam Lidström får som bekant lämna VIK inför comebacken i Allsvenskan. Lidström fick inte mycket istid efter halva säsongen trots att 22-åringen tog steg och gjorde det allt bättre i fjärdekedjan som energispelare.

Grattis till avancemanget Adam, hur ser du på säsongen och framtiden?

– Tack så jättemycket! Jag förstår mer och mer för varje dag som går hur otroligt mycket detta betydde för alla Västeråsfans. Säsongen har varit den klart roligaste någonsin i min karriär och jag har fått med mig så mycket roliga minnen.

– Det är svårt att sätta ord på vad exakt det var som gjorde att vi gick upp i år men en stor del av det var lagsammanhållningen. För min egen del har säsongen varit väldigt lärorik, har haft begränsat med istid men trots det lärt mig otroligt mycket.

– Vad som händer nästa säsong är inte klart än men det jag vill är att hamna någonstans där jag får mycket speltid. Jag vill först och främst tänka igenom säsongen som varit och få ett slut på det och sedan koppla bort hockeyn en kort stund innan jag börjar fokusera på försäsongen och nästa säsong, säger Adam avslutningsvis.

***

Spontant borde Lidström och övriga som fått lämna (Anton Brandhammar och Daniel Wahlberg) vara högvilt för bra Ettanlag som vill ha in laglojala spelare som jobbar hårt och har vissa potentiella spetskompetenser.

***

Det står även klart att forwarden Tobias Smids återvänder hem till Enköping. En smart värvning av ESK som ser bra ut inför kommande säsong. Smids imponerande under försäsongen då han bland annat stänkte in två fina mål i A-laget. Detta för ett sedan vara en nyckelspelare i det framgångsrika VIK J20 som var topp-10 i hela Sverige.

***

VIK ligger verkligen efter andra lagbyggen i Allsvenskan med bara en spelare under kontrakt. De flesta lag har drygt 15 spelare klara inför 18/19 men vissa, som Karlskrona, har bara fyra-fem klara.

Enligt Eliteprospects.com finns dock fortfarande 185 kontraktslösa spelare från Allsvenskan, 900 (!) i Ettan, 126 från J20 SuperElit och 136 stycken i SHL. Nästan bara att välja och vraka…