Brandhammar, Lidström, Wahlberg och Alenbring lämnar VIK och här hamnar ”Dogge” – hur blir målvaktslösningen?

Spelskicklige backen Anton Brandhammar för VIK mot Enköping. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under måndagen stod det klart att Anton Brandhammar, Douglas Alenbring, Daniel Wahlberg och Adam Lidström får lämna VIK enligt VLT.se.

– För mig har det varit en riktigt jobbig säsong, speciellt mentalt, säger Anton Brandhammar till bloggen efter att ha fått minimalt med istid under andra halvan av säsongen.

– Så nu vill jag bara att nästa säsong ska dra igång. Nu kommer jag att flytta hem till Värmland. Sen får vi se vad som händer. Jag ska ta det lugnt i några dagar sen får vi se vart jag hamnar nästa säsong.

– Vill ju såklart spela på så hög nivå som möjligt, men det handlar ju om mycket annat också, man måste ha folk som tror på en också, så i nuläget så vet jag inte så mycket. Vi får se vart vi hamnar.

– Ett stort tack för denna gång Micke. Även ett stort tack till VIK Support, som har varit grymma i år, tack!, säger den mycket sympatiske och spelskicklige Anton Brandhammar avslutningsvis.

***

Douglas Alenbring återvänder till Enköping. Tacklingsmaskinen är omtyckt av hemmafansen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Tacklingsmaskinen Douglas Alenbring, som gjort många bra matcher även på allsvensk nivå tidigare, avslöjar sin nya klubbadress samtidigt som även han tackar för sin tid i VIK:

– Tack, det var riktigt roligt att VIK gick upp direkt, säger ”Dogge” till bloggen. Jag har idag skrivit på för Enköping och kommer spela där nästa säsong. Jag ser verkligen fram emot att spela där och bidra med mitt fysiska spel.

***

Vad händer med Simon St. Cyr som gjort det bra i Enköpings kasse? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Intressant att även unge backupen Daniel Wahlberg får lämna. Målvakten visade bra siffror men troligen vill Zäta ha någon mer meriterad som backup i Allsvenskan.

Skulle inte förvåna om en sådan som Simon St. Cyr kan vara aktuell som backup. Enligt rykten var VIK intresserade av Enköpings toppmålvakt redan under föregående säsong…

***

I samma VLT-artikel säger Zäta också att bara en handfull spelare från Ettan-truppen fått klart positiva besked. Verkar som det kan bli mycket nytt således även om många andra nog är 50-50…

2 svar

  1. 2018-04-23

    […] äventyret skulle ha varit väldigt överraskande. Däremot tror jag att framförallt Alenbring (som drar till Enköping) och Wahlberg är spelare som skulle kunna fylla stora roller och växa ordentligt i ny […]

  2. 2018-04-23

    […] äventyret skulle ha varit väldigt överraskande. Däremot tror jag att framförallt Alenbring (som drar till Enköping) och Wahlberg är spelare som skulle kunna fylla stora roller och växa ordentligt i ny […]