Avstämning med Thomas Paananen: ”Vi vill ha spelare som sätter utveckling före lön, resan har bara börjat och vi ska ut i Hockeysverige och kriga på samma sätt igen”

Man kunde inte klaga på Pontus Holmbergs utveckling under Thomas Paananen. Och nu hyllar Thomas valet Pontus gjorde att stanna "en säsong till" i VIK, till skillnad från många andra mer "stressade" juniorer. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK är inne i en intensiv period off-ice där allt ska sättas och planeras till comebacken i Allsvenskan. Bloggen fick byta några ord med tränare Thomas Paananen.

– Jag är så glad att vi lyckades redan år 1, spelarna gjorde verkligen en otrolig resa och plockade fram sitt bästa när det behövdes som mest. Med facit i hand så var det kanske det bästa som kunde hända att vi fick börja om från noll och bygga nya VIK igen.

Hur ser du på comebacken i Allsvenskan?

– Vi ska fortsätta på samma spår, hitta tydliga roller till spelarna och att de känner delaktighet i sin utveckling. Vilka spelare som vi vill behålla och inte är en process som pågar för fullt, det är ju många aspekter i det med löner osv., för vi vill ha spelare som sätter utveckling före lön.

Hur ser dagarna ut nu för dig?

– Zäta sköter kontakter med agenter men vi har precis som förra året en ständig dialog vad gäller spelare. Vi jobbar även parallellt med försäsongen vad gäller träningsmatcher osv. Ungefär så ser dagarna ut nu. Vi gjorde något bra förra säsongen men nu jobbar vi för fullt med att lyfta VIK till nästa nivå.

– Jag vill även passa på att tacka alla supportrar för ett fantastiskt stöd under säsongen. Tillsammans gav vi varandra ett minne för livet! Men den resan har bara börjat, nästa år ska vi ut i Hockeysverige och tävla och kriga på samma sätt igen, menar Thomas.

Kommer det bli heltidslöner nu? Hur funkade det ifjol med att spelarna jobbade på sidan om, hur mycket stör det hockeyspelandet?

– Detta är Zätas bord. I division 1 funkade det bra att jobba men det blir så klart svårare i Allsvenskan med tanke på resor, återhämtning osv. Det kommer i allafall finnas möjlighet att jobba, så mycket kan jag säga.

Vad rent spelmässigt och truppmässigt tror du är nyckeln att lyckas som nykomling? Blir ju ändå en nivå upp och kanske en tuff säsong. Vad är största skillnaden i spelet generellt mellan Ettan och Allsvenskan?

– Det som skiljer är farten, skickligheten i det offensiva spelet. Så det är framför allt där vi också känner att vi behöver förstärka, säger Thomas.

Bara Fredrik Johansson under kontrakt, hur nära är ni nya spelare/återsigneringar? Fansen är kanske lite oroliga att ni ligger efter..

– Det behöver fansen inte vara, vi jobbar för fullt. Hur nära vi är vill jag inte säga, menar succétränaren avslutningsvis.

1 svar

  1. Gurkan 63 skriver:

    Helt rätt tänkt . Utveckling före lön ,. Låt andra lagen köra som ekonomi i botten och hoppas att förbundet blir betydligt hårdare och tydligare bara sparka ut lagen som inte kan debit och kredit. Med facit i hand så var det det ändå rätta att hon åkte ner till div ett. Bara hoppas att föreningen lärt sig sin läxa.