Aggressivare VIK med kapten Jansson i spetsen började en resa mot bättre defensiv då även skadedrabbat Mora besegrades trots nya centertapp – åter poäng av Topping & Komarek plus blixtrande Gersich

Jansson slet föredömligt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

19 svar

 1. Fredrik skriver:

  Tror att man får se Engstrand som lite av en opolerad Bergman som är mer fysisk och med sämre fart. En som när han hittat sitt sätt att spela kan komma att bli mycket allroundnyttig. Gäller att han tonar ner det fulaste bitarna i spelet och spelar efter sina resurser i offensiven. Typ. Då blir han kanon tror jag. Krävs tålamod… Tufft med fem matcher. För tufft i mina ögon. Tre matcher såg jag framför mig…

 2. Mr H skriver:

  Jag måste nog korrigera lite grann. Nu har jag tittat 4-5 gånger till. Engstrands tackling ser ut att gå axel mot axel. Inte mot huvudet. Men det är en blindside – så effekten är tuff. Engstrand’s jobbiga och tunga fysik kanske i alla fall kan komma att hjälpa oss. På annat sätt. Förutsatt att det är lite mer disciplinerat, naturligtvis.
  Engstrand som viktig lojal och hårt tacklande rollspelare. Det kanske kan vara något…samt fortsatt jobb med arbetet över hela banan. VIK har verkligen taggat till efter de svåra förutsättningar som varit.

 3. Musse skriver:

  Fem matcher för Engstrand. Då är det bara att hoppas att Bergman och Jacobsson är tillbaka efter nyår.

 4. C skriver:

  Väldigt positivt att gå på ledig het med 7p på de senaste 3 matcherna trots alla skador. Kan bli en riktigt spännande vår om vi får vara lite mer skadefria. Sen slipper vi allt osakligt gnäll om att precis allt är värdelöst som det blir i kommentarerna här efter varje förlust 😉

  En sak jag reagerar starkt på är att i svensk hockey har vi kameror, jumbotron, sekretariat med monitor och ett situationsrum men ändå klarar vi inte av att dela ut ett straff för en grov förseelse om inte någon av domaren ”råkade” se den när den inträffade. Det är lite av ett skämt faktiskt.

  Nu var det ju en VIKare som tacklade mot huvudet den här gången men snabbt så vet alla att det ska vara 5 minuter + game och att det kommer bli avstängning. Alla som följer maten på plats eller hemma vet det efter en repris. Spelare, tränare, publik och situationsrum. Men de 4 domarna FÅR inte titta på reprisen om de inte höjt armen eller tagit beslut om en 5a direkt. Det måste ju vara superenkelt att åtgärda eller?

  • Johan skriver:

   Håller med till 100% i det du skriver. Svensk hockey och dess lagstiftare är som de är. Man kan tycka att det går som en röd linje genom hela systemet i Sverige, inte bara hockeyn. Märkliga och otroligt konstiga beslut av beslutsfattare som inte har ett uns sunt förnuft i tankarna. Solklar 5:a på blindsidetacklingen och att domarna inte får kolla detta är ren och skär idioti..
   VIK gjorde en bra match igår, Mora hade några riktigt heta chanser så det var jämnt! VIK hade studsarna på sin sida och det var ju skönt såhär innan julledighet

   • Alkemisten skriver:

    Hockey är på detta vis omoderna, de står på hälarna och missar eventuella matchavgörande situationer när dom inte tillåter att tekniken kan användas, i detta fall borde det gå att domarna ber situationsrummet granska om om domarna får titta på situationen.
    Håller med om att Engstrand ska stängas av i 5 matcher, hoppas samma nivå gäller fr o m Mars annars skämmer disciplinnämnden återigen ut sig.

    • Pelle skriver:

     Jag tycker fem matcher är för hårt för en axel mot axel samtidigt som Rahimi får tre för riktiga huvudtacklingar som skickar motståndaren till sjukhus.

     • Tango skriver:

      Mmm tycker också 5 matcher är tufft
      Kollat in klippet några gånger och visst , en hård tackling , tycker inte den är sen ? Träffar tydligen högt , men som spelare i det läget , man vill spela på kropp, den tar illa men inte medvetet tror jag
      Så 5 känns hårt om man kollar historiken , hur vi har blivit drabbade genom åren
      Men samtidigt är det ju helt rätt att ta huvud tacklingar hårt
      Så jag är kluven i det här fallet, enögd mmm kanske, men tror verkligen att han bara tycker att att satt in en bra tackling

      • Pelle skriver:

       Men det är ju inte en huvudtackling. Kolla reprisen bakifrån. Tänderna ryker när han ”käkar is” efteråt.
       Men visst det är en för hård tackling och kan bedömas ge skaderisk och därmed är avstängning befogat, men fem matcher känns för mycket.

       • Mr H skriver:

        Minns Brock Monpetit som spelade här en säsong. Blev inte han riktigt blindsided av en Röglespelare och skadad (i Rocklunda)? En riktig tuff smäll i hög fart. Vad jag minns så fick inte motståndaren mer en max 2 minuter för det. Om ens det. Rögle spelade inte så jättemjukt mot oss en period. (2014 tror jag att det här var) De (Rögle) kom undan med i stort sätt vad som helst. Mot oss framför allt. De hade en del ”rollspelare”.
        Engstrand’s ser ut att ta rätt hårt den också. I huvudtrakten.
        Jämfört med Rahimi – tja, Rahimi är i en annan division om man säger så…

     • C skriver:

      Jag tycker 5 matcher är helt rätt oavsett var tacklingen träffar.

      Gör samma spelare samma sak igen senare på säsongen ska straffet dubblas.

      Kolla Kahnberg som spelade i Frölunda. Kunde knappt leka med sina barn 2 år efter att han tvingats lägga av med hockeyn pga alla hjärnskakningar.

      Bland annat Micke har ju drivit den här frågan rätt hårt och vi MÅSTE få bort de här idiottacklingarna där folk skadas och ibland får men för livet. VIKare eller inte, samma regler för alla.

      Sen om tacklingen träffar huvet eller inte är för mig inte superviktigt då det går så fort så spelaren hinner knappt styra exakt var den ska träffa. Att riskera att träffa huvudet i en blindside är tillräckligt i min bok.

      I Finland har de 5 matcher automatiskt avstängning vid huvudtackling.

      En sak som stör mig lite med är alla jämförelser med tidigare säsonger. Ligan har ju beslutat att ta tag i huvudtacklingar till DEN HÄR säsongen bland annat pga Rahimi överfall i våras. Då kan vi ju inte jämföra med vad straffen varit tidigare även om jag själv fortfarande tycker att det är helt sjukt att hans hopptackling bara gav 3 matcher när Albano hamnade på sjukhus.

      Nu är det nya regler för straff. ingen idé att jämföra med tidigare regler.

      Jag var 100% säker på att Engstrand skulle få exakt 5 matcher för det skulle ligga helt i linje med tidigare straff under nuvarande säsong i SHL och HA så nämnden verkar hålla en jämn linje för en gångs skull.

 5. Marcus skriver:

  Gersich skridskoåkning är underbar, jag har varit kritisk mot honom tidigare men som han levererar nu!
  Toppings totala höga nivå i spelets alla delar är nog ett av de större fynd som gjorts av Vik (alla säsonger)
  Den killen har skills precis överallt och tillhör topp 3 i ligan gällande nivå

 6. Kalle skriver:

  Jansson helt klart bättre! Hoppas gersich kan börja sätta sina frilägen. Då blir det riktig succé!!

  Håller med, NJ har verkligen lyckats med offensiva spelare.

 7. M skriver:

  ”Skulle förvåna om inte VIK letar både spets och bredd nu sista månaderna. Kanske inklusive någon tuffing som kan verka avskräckande, möjligen, mot brutalitet och de återkommande slutspelsöverfallen som blivit en trist tradition för VIK. Samtidigt har domarna varit bättre i år och straffen har skärpts, så kanske tänker huvudjägare till lite mer före nu.”

  Även VIK har huvudjägare med tanke på Engstrand…

 8. Bozo skriver:

  På många sätt ett väl godkänt lagbygge. Men som väntat saknas ett par mycket bra men oglamorösa backar som kan trycka till och suga must, sånna måste väl gå att finna med VIKs budget.

 9. Petri skriver:

  Snacka om att NJ har gjort sitt jobb! Tycker han får för lite för lite cred där…
  Visst, vissa av backarna har inte blommat ut som väntat, men…

  Poängligans plats 1-7 (egentligen 8 då Mingoia bara hunnit spela 14matcher) är handplockade av honom. Min gissning är att väldigt få (inkusive Z) ens hade hört talas om de spelarna innan de kom hit. (möjligen undanteget Mingoia)… Fan vilka skills han har vår NJ!

  Även Halonen ser ju ut att kunna bli just det guldkorn NJ snackade om innan säsongen.

  Hatten av!