AHL-kännare om Montpetits korta inhopp i ligan: “Såg ut att passa in och hänga med”

Så här säger en person som känner Bridgeport Sound Tigers bra, Ray Lietuvninkas, om Brock Montpetit. Brock fick bara två matcher där i AHL och Centralen undrade varför:

– När det gäller min syn på Brocks tid med vårt lag i Bridgeport finns egentligen inte mycket att säga om honom. Han var en “fyraårsspelare” vid University of Nebraska-Omaha, men bara fick två matcher som en Sound Tiger. Av någon  anledning satte Islanders G. M. Garth Snow igång en skytteltrafik med spelare på en nästan daglig basis i ungefär en månad. Så väldigt få spelare fick regelbunden istid.

– De flesta av dem, som Brock, var på vad de kallar “ATO” eller Amateur Tryout-kontrakt så att de kan vara med i truppen för resten av säsongen eller bara spela lite här eller där. Montpetit såg uppgiften mogen ut och han klarade att spela med/mot killar som hade en säsong eller fler av professionell hockey bakom sig. Men han fick inte mycket speltid. Hans lagkamrat från Nebraska-Omaha, Ryan Walters, fick dock mer istid och spelade flera matcher, han gjorde ett bra jobb och var alltid runt nätet. Han imponerade på en hel del människor.

– Båda gick så småningom gick tillbaka till skolan för att avsluta med sina tentor. Så de hade aldrig en chans att återvända till laget eftersom vår säsong hade varit så dålig att vi inte kvalificerade oss för slutspelet.

– Jag tror Brock kommer att göra det bra i Sverige. Ofta är spelare som spelat fyra års college-hockey som Montpetit välutbildade gällande många aspekter, säger Ray avslutningsvis.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Tror du Rauchenwald flyttar hem innan Jul? 🤔 Han gör inte några direkta misstag, men sticker inte ut… https://t.co/o4y2N8gl8N

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@VIKFanCentral Mikael, vet du hur det funkar med försäkringar osv kopplat till långtidsskador osv?

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@JoeLongplay Gunnarsson har lite för bra CV för det. Kan bara bli bättre härifrån. Men DG behöver bli mer vaksam och ödmjuk i egen zon.

SvaraRetweetFavorit
liberty longplay - AvatarJoeLongplayliberty longplay

@VIKFanCentral Östman har imponerat sen första matchen, kan nog vara årets fynd. Däremot kan Gunnarsson bli årets flopp.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto