Allroundcentern Kyle Topping ansluter för att ge VIK mer djup i mitten och förhoppningsvis lite mer spets offensivt & en rolig anekdot angående Topping

Kyle Topping.

 

Under fredagen presenterades Kyle Topping som en ny center i VIK. Ytterligare en doldisvärvning för den breda publiken där vi åter får lita på NJ:s och Maxs scouting.

Topping spelade för HC La Chaux-de-Fonds i den svårbedömda schweiziska andraligan. Där gjorde han 10+9=19 poäng på 25 matcher. Där vann hela 55 % av tekningarna i en liga där Niklas Olausson vann 51 % av tekningarna säsongen som gick.

***

En liten rolig grej med just Topping är att en trovärdig och professionell i branschen skickade detta till mig förra sommaren (istället blev det Blake Speers):

Återstår att se om det blir rätt och Topping blir ”grym” i VIK. Källan gillade Toppings fina spel utan puck och förmågan att vända spelet, ta upp pucken i banan med helt okey playmaking.

Men det var ju en lite tuff säsong i Schweiz för Topping med skada och inte överdrivet mycket poäng för en spelare som gjort det bra i både AHL (0,38 PPG) och ECHL (0,85 PPG).

Det flera dock betonar är att Topping är stark defensivt och hade bra underliggande siffror i starka AHL. Troligen blir Topping en utmärkt tredjecenter till att börja med i VIK, om bloggen får sia.

***

Tänkbar laguppställning:

Berglund? – X – X
Kemp – X – X
Bergman – Topping – X
Kangas – Skedung – Hofbauer/Eriksson

BACKAR

X – X
Jansson – X
Hadobás – Flood
Östman – Lindelöf

24 svar

 1. J skriver:

  ”Tre av de fyra hemmamatcherna kommer spelas i ABB Arena. Vi reserverar oss för att en av matcherna mot de allsvenska lagen kan komma att spelas på annan västmanländsk ort.”

  Står så på vik.se angående försäsongsmatcherna som förövrigt kommer att kosta. Innebär detta att det tyvärr kan hända att JG och DG från köping ska stanna?

  Angående Lindelöf och A.Eriksson, tror ni klubbar som Brynäs , Djurgården och Löven som ska till SHL skulle satsat på dessa otroligt långsamma spelare som gör sig bättre i division 1?

  • örnen skriver:

   Eric Engstrand Färjestad sägs vara klar för VIK!
   vad är det med dessa värvningar i VIK inte en enda så kallad Spets bara oprövade spelare med framtid. Men satsar vi inte för att göra ett av tramp mot SHL?? . börjar bli många oprövade kort nu i VIK .
   HockeyAllsvenskan 2 ses 26 4 4 8 0.31 31 -7
   PS : undrar om NJ fått många nej när man ser vilka han värvar.

   • Mathias skriver:

    Ta det lugnt, NJ presenterar nog spelare från en 4e lina och uppåt. Skulle tro att lagbygget ser ut ungefär så här.

    X-X-Berglund?
    X-X-Kemp
    Bergman-Topping-Engstrand
    Kangas-Skedung-Hofbauer(Eriksson)

    Ps: Berglund har inte presenterats men skulle bli mycket mycket förvånad om han inte presenteras inom kort. Jag gissar på att han redan skrivit kontrakt men att man ligger lite lågt med det.

    Jag vet inte heller om man kan kalla värvningarna för oprövade, jag tror att Max lägger ner mer tid på att titta på alla nyförvärv än vad du och jag gör tillsammans på våra respektive arbetsplatser, ok kanske lite överdrivet men är helt övertygad om att träffsäkerheten kommer att öka enormt till skillnad mot när z värvade på chans.

    • Icing skriver:

     Håller med… Och Engstrand gjorde det riktigt bra när han var på lån i SSK…. fick fart på ”sin” Lina med sin fart och tyngd… gör omgivningen bättre., Forza 💛🖤

   • Musse skriver:

    Det är ju precis så här MoDo, Björklöven och Västervik hittat sina toppspelare. Eller tycker du NJ ska göra som Djurgården? Ta in en massa ”gubbar” där karriären pekar neråt och där juniorerna drivit laget.
    Vet inte vad du menar med spets, men spelare som är i sin bästa ålder och för skickliga för att normalt spela i HA spelar inte i HA pga att de har högre mål….

    • örnen skriver:

     med spets menar jag att spelaren spelat på allsvensk nivå minst gärna några ses och gärna har ett snitt på 30p minst /ses . men vist kan man hitta fynd men om en spelare gjort 8p på 2 ses i allsvenskan och provat lite SHL är de ju en chansning om man ska kalla det Spets
     mer brädd spelare i mina ögon . för om en SHL spelare gör 15-20p/ses då ska man ju knappast spela i Allsvenskan .
     spelare som Gerry Fitzgerald , Kristoff Kontos,Myles Powell, Ludwig Blomstrand, Linus Videll, Tyler Vesel.
     för att nämna några som jag anser är att spetsa sitt lag med !. det är den nivån jag gärna ser i vik för 1-2 linorna .

     • Musse skriver:

      Nu tänkte jag mer på Kemp och Topping som kommer från samma ligor och bakgrund som flera av de spelare du nämner. Och vi har ingen aning om de är spets tills vi sett dem spela. Men väldigt många som kommer från de ligorna är riktigt bra och blir spets i HA.

 2. Peter T skriver:

  Tycker du ska stryka Eriksson i den ev.laguppställningen. Målet måste vara att försöka bli av med både Eriksson och Lindelöf, i ett SHL satsande lag har de inget att göra.
  För övrigt har jag fullt förtroende för både NJ och MSM.
  Ganska säker på att spelare som kommer in, är mycket välscoutade, sen är det mycket som spelar in, finns inga garantier.

  • Petri skriver:

   Kan bara instämma… Vi måste iaf bli av med Eriksson. Lindelöf kan få vara kvar på ett sjukt billigt kontrakt då han kan kliva in som 8:e back vid skador.

  • Icing skriver:

   Har du fullt förtroende borde du inte ifrågasätta dom spelare som har kontakt.
   Tycker vi ska ge dom som är här nu förtroende att visa upp sig inför nya fysen och tränare….tror dom flesta tyckte det var 5+ när Lindelöf och Anton anslöt ifjol…
   Anton är en jobbig jäkel 😈 när han spelar på sin topp och Lindelöf en bra offensiv back om han kan hitta sin topp och få fart på fötterna.
   Forza 💛🖤

   • Peter T skriver:

    Kontrakten skrevs väl innan NJ tillträdde.
    Förtroendet för NJ, har inget att göra med kontrakten på ME eller AL.

    • C skriver:

     Minns jag rätt presenterades Eriksson samma dag som NJ anlände till kontoret på Rocklunda så den värvningen godkände han garanterat då. Tiden innan spelade han ju på lån från IKO.
     Eriksson har ju potential med sin riviga spelstil, sin stora käft och sitt pannben så honom får vi nog ge en chans till, en bra slutspelslirare om han är i slag.

     • Mr H skriver:

      Jag håller med om att Eriksson bordee få en chans till. Träna i sommar – komma tillbaka pigg och tuff som tusan. Jobbig reslig typ med tunga kilon bakom. 28 år, och borde kunna hitta tillbaka lite mer, men det får vi väl se.
      Lindelöf är väl inte slutspelsmaterial men gjorde hyfsat ifrån sig i Timrå och Tingsryd samt hade en hyfsad säsong 18-19 här. I PP måste det vara mycket fart på grejerna, så breddspelare i första hand.
      Let the chips fall where they may!

   • Petri skriver:

    Fattar nada.. vadå fullt förtroende?
    Jag tyckte inte det var 5+ när vare sig Anton eller Lindelöf anslöt (och speciellt inte Anton).
    Lindelöf har inte tillräcklig speed och är dessutom för dålig rent defensivt för ett lag som siktar mot toppen.
    Anton hör hemma i division 1 eller ett bottenlag i AS där han kan glädja vissa pubertetsyngel med ”häftiga” utspel ett par säsonger till…
    På vilket sätt är Anton jobbig? Han orkar ju typ 20 sekunder per byte.

 3. Nils skriver:

  Topping fick inte spela i slutspelet i Schweiz och var rankad som fjärde import i deras lag. Han fick endast spela uppflyttningsmatcherna där det var tillåtet med 4 importer. Sebastian Bengtsson (tidigare Väsby, SSK) rankades före Topping.

  • Pellevin skriver:

   Var han rankad efter Bengtsson så är det illa. Lill-Bengan platsar knappt i HA.

   • Peter skriver:

    Det stämmer inte Topping spelade alla matcherna för HCC mot Ajoie från NL. De förlorade playoff-serien med 4-2. HCC ledde serien med 2-0 men sen vann Ajoie fyra raka.

    Topping spelade alla sex matcherna för HCC i playoff och han hade en genomsnittlig istid på 12,68 minuter per match, spelade även PP och gjorde 2 mål och 1 assist på sex matcher. Verkar inte ha tekat jättemycket men hade ett snitt som var högre än 50% vunna.

    Här kan ni se hans båda mål
    https://www.nationalleague.ch/game/20231105000383/details 3.05 in i highlights.
    https://www.nationalleague.ch/game/20231105000381/details 2.25 in i highlights.

    • Nils skriver:

     Som jag skrev så var det dom matcherna man fick ha 4 importer dvs uppflyttningsmatcherna mot Ajoie. Innan dess var endast två tillåtet i kvartsfinalen mot Sierre – 0 matcher, semi mot Thurgau – 0 matcher, finalen mot Olten – 0 matcher. Bengtsson spelade istället två matcher där andra importer saknades under slutspelet.

 4. PeGe skriver:

  Tror du verkligen 3:e center? NJ sa väl någon av topp 2 i klippet.

  • Pelle skriver:

   Det hörde inte jag att han sa. Han ville inte avslöja vilken centerplats han skulle få. Lyssna igen.

   • P skriver:

    Jag tror VIK lägger större pengar på topptvåcentrarna. Inga chansvärvningar.

    • PeGe skriver:

     Får revidera mig där, NJ säger bara en av centerpostionerna.

     • Peter T skriver:

      NJ skulle aldrig måla in sig i ett hörn, apropå ditt förra inlägg.