Röster om Kyle Topping från professionella scouter och schweizisk journalist & VIK:s ord om mer snabb och direkt hockey med mer hot i förstavåg ljuv musik

Kyle Topping.

 

Bloggen fick några utlåtanden om nye centern Kyle Topping:

Proffsscout 1:

– Välskolad i båda riktningarna, ”modern”. Ligger rätt i banan. Kan styra tempot både med och utan puck (precis som NJ sa på VIK.se). Skicklig man mot man både offensivt och defensivt trots sin storlek. Helt okey spelsinne. Åkte dock på en smäll under året i Schweiz.

***

Proffsscout 2:

– Har inte sett något alls av honom i Europa och han ser ut att ha varit skadad. Så det är väl en brasklapp.

– Hade bra defensiva siffror i AHL samt bra ”transition” (betyder typ bra i spelvändningar) och rätt okej playmaking. Ingen direkt skytt utan behöver nog någon jämte sig som är bra i det momentet. Tror han har potential att vara en väldigt bra allsvensk center.

– I Västerås bör Topping väl vara en av två toppcentrar skulle jag gissa på. Men får väl ”spela safe” och invänta resten av laget, men tror definitivt att han har kvalitet för att vara topp-2 i de flesta HA-lag.

– Jag gillade främst att han kan spela defensivt och flytta pucken framåt. Han kanske inte blir en megasuccé som Dickinson i MoDo men tror han blir bra.

***

Vincent Costet, journalist på arcinfo.ch i Neuchâtel som följer HC La Chaux-de-Fonds (HCC):

– Kyle Topping har ett starkt handledsskott. Han ger också laget fart och jag skulle säga kraftfull åkare, men inte den smidigaste skridskoåkningen. Bra energi i sarghörnen. Han är en bra avslutare också.

– Beskrivs som en fantastisk kille och lagkamrat. Men han var överlag inte helt övertygande i sin första säsong i Europa. Han har inte dåliga händer, men han håller pucken på sin klubba lite för länge och är inte en särskilt bra passningsspelare. Han hade problem med att göra skillnad som utlänningsspelare, i ett mycket bra och balanserat anfall för den andra schweiziska divisionen i HCC. HCC blev mästare.

***

VIK:s ord, då Topping presenterades på VIK.se, om ”mer snabb och direkt hockey med mer hot i förstavåg” är ljuv musik i bloggens öron. Faktiskt nästan exakt det jag skrev efter denna säsong.

VIK måste börja spela mer hårt på om det finns en liten lucka/yta och pressa fram sig mer där med puck och spelare, och inte vända bakåt så mycket och därmed sänka tempot.

Verkar som hela laget ska byggas så nu mot denna attackhockey. Så rätt.