Analys av truppläget sedan Jacobsson signat: Vad mer kan behövas? RÖSTA!

Hur passar Robin Jacobsson in i lagbygget? Och eventuellt centern Kelsey Tessier? Tessier som enligt MrMadhawk.se är nära VIK.

Tessier vore en bra värvning då han är teknisk, jobbar hårt, är bra på straffar och var bra i kvalet ifjol med åtta mål i förkvalet och kvalserien. Dessutom en bra tekare.

Då skulle laget se ut så här:

24. Strömberg, Conny – 83. Johner, Dustin – 19. Erik Andersson/86. Bromé, Mathias/23. Lantosi, Robert

Johner och Conny verkar finna kemi, åtminstone i PP, i 5-mot-5 ligger de fortfarande på saftiga minus. De har spelat med Andersson på sistone, men det är lite svårt att få grepp om HV71-lånet, hur mycket offensiv känsla finns där? Här borde Lantosi få en riktig chans innan NJ kanske siktar på en beprövad powerforward lite senare.

79. Montpetit, Brock – 91. Frycklund, Mikael – 18. Williams, Jeremy

Denna kedja visade upp härlig kemi mot SSK och bör få fortsätta länge.

80. Davidsson, Eddie – Kelsey Tessier – 14. Gråhns, Stefan

Om Tessier kommer får centern troligen finna sig att börja i tredjekedjan, med två smarta vingar. Alternativt att Tessier går in som center i första och Johner drar ut på kanten.

16. Berg, Jonte – 12. Johansson, Fredrik – 72. Svedlund, Linus

Denna kedja har visat sig starka tillsammans. Svedlund kämpar dock med sin litenhet och har vissa problem med att täcka pucken i vissa moment. Dock ska smarte Svedlund var extremt bra tränad, lojal och starkast i laget per kilo. Freddan och Berg verkar gå mot nya vårar.

Backar:

55. Fredriksson, Simon – 7. Nick Angell

De är på väg att bygga upp en kemi från KHK-tiden. På pappret perfekt med en som backar hem och en som kör lite fjärde forward. Tycker Fredriksson fått för mycket kritik. 21-åringen kan nog växa in i detta bra, har bra rörlighet för att vara så stor.

58. Emmerdahl, Jonas – Jacobsson, Robin

Emmerdahl har blixtrat till offensivt på sistone, här får 22-åringen en partner som liknar gamla parhästen Andreas Lindh. På pappret perfekt.

82. Söderkvist, Marcus – 44. Helmersson, Per

Söderkvist har utvecklat sin känsla för spelet, kan såklart också ersätta Svedlund i fjärdekedjan om det behövs. Helmersson en viktig rollspelare som inte många VIK-fans förstår sig på, märkligt då VIK-fansen normalt sett är kloka. Alla kan inte vara Gretzky med pucken.

26. Larsson, Hampus/ Rubins – 20. Jonsson, Johan

Visar vilken bra bredd det är på backsidan nu. Det finns åtta-nio backar nu som håller för allsvenskan. Det behövs när de obligatoriska skadorna kommer.

Sammanfattning:

Backsidan är solid defensivt men skadekänslig om något händer med Angell och om inte Jacobsson samtidigt klarar lira offensivt som då han gjorde 9+10 i Tingsryd. Men kanske har NJ en plan B om det skulle behövas en offensiv skottstark back akut.

Annars är VIK:s backsida den största i mannaminne (med Rubins medräknad) är medellängden 188 cm och vikten 91 kg! Nästan NHL-klass på det.

På forwardssidan verkar NJ prioritera att ersätta 93 & 61 med en center (Tessier). Dock är det lite osäkert vem som ska vara lekkamrat med Johner & Conny i spel fem mot fem. Om inte nu Lantosi eller Andersson snart gör braksuccé där.

MrMadhawk.se hävdade ju att det kunde blir mer än ett nytt förvärv efter Jacobsson. Det gäller då att tänka till så att inte lagkemin som börjar byggas nu rubbas…

***

Vad tycker Du? Rösta här till höger!

2 svar

 1. Asploevenagain skriver:

  välkommen hem till Haparanda på onsdag Conny Strömberg, tyvärr blir det inga poäng för VIK denna gång men stanna gärna kvar , byt tröja, och spela för Asplöven så får du lira i SHL nästa år!

 2. daniel skriver:

  1st Line

  7. Angell
  55. Fredriksson

  19. Montpetit
  83. Johner
  24. Strömberg

  2nd Line
  Söderkvist
  Jacobsson

  79. Tessier
  91. Frycklund
  18. Williams

  3rd Line

  Jonsson
  Emmerdahl

  80. Davidsson
  14. Gråhns
  86. Bromé

  4th Line

  26. Helmersson.

  16. Berg
  12. Johansson
  72. Svedlund

  Lantossi går in och kan avlasta flera formationer.