Analys kring lagbygget, lite Leksand, Viktor Mårtensson och Rubins i VM?

I väntan på ekonomiska besked kan vi diskutera lagbygget, om vi försöker lägga ihop lite 1+1 med mera.

Forwardssidan känns nästan klar förutom utom en eller två platser. Målvaktssidan och tränare är nog snart klart men sannolikt behöver man få besked om rekonstruktionen.

Vad jag förstår kommer det troligen bara bli svenskar i laget förutom Rubins, men enligt signaler vill eventuellt lettländaren till Nordamerika och bryter kanske kontraktet. Om han blir draftad i sommar kanske NHL-laget vill att Rubins ska lära sig små rinkar. Ska bli spännande att se Rubins om han tar plats i Lettlands VM-lag, har ju varit med i träningsmatcher i A-landslaget nyligen.

Maksim Matushskin kan vara förlorad, kanske lite på grund att det dröjer med rekonstruktionen. Juha Uotila ska, enligt vad jag tidigare skrivit, tidigt blivit klar för finska ligan.

Det verkar osannolikt att Viktor Mårtensson återvänder till VIK. Mårtensson har varit lite skadedrabbad (enligt honom själv på Twitter dock bara en meniskskada som är helt bra) och förefaller få mjölksyra tidigt i bytena, något som verkar svårt att få bort. Annars har ju faktiskt Mårtensson underskattat spelsinne och stort hjärta, sådana spelare är svårt att få för många av.

Vad ska tänkas in i laget? Man bör få in en back, gärna en offensivstark rightare som kan bidra till att minska förlusten av Jeremy Williams bombardemang från blå i power play.

Sen bör väl laget få in en rutinerad back till, gärna en stor tuffing som ger de yngre spelare hjälp med pondusen.

Om man tittar på Andreas Appelgrens tidigare lag hade de lagen ofta ganska liten spelaromsättning (bjärt i kontrast med VIK:s senare år). Det var lag som tog klivet upp och Leksand gjorde det ju bra första året i SHL också.

Vad jag förstår vill den nya VIK-ledningen allmänt höja nivån i omklädningsrummet och allt runt omkring, allt från att komma i tid till hängivenheten i träningen. Det ska ”andas lite mer SHL” i det nya VIK.

Lättare sagt än gjort, men bra att ambitionsnivån verkar hög. Vågar vi hoppas på att det i framtiden kommer leda till att VIK bryter traditionen att vara sämst när det gäller? Det är ytterst den viktigaste sportsliga uppgiften.

5 svar

 1. Hej o Hå skriver:

  Nog som kan skicka en länk till ett VIK supporter disskussions forum?

 2. Danne skriver:

  Vill se Mårtensson med Gråhns och Berg.. Skaplig köttar-kedja!

 3. PeGe skriver:

  Eftersom budget verkar innehålla minskade intäckter på 3,5 miljoner så lär det innebära att man räknar med tapp på sponsorsidan, publiken samt elitbidraget från kommunen.

 4. Göran skriver:

  Ser gärna Mårtensson i VIK igen
  Och sen efter karriären som tränare för Juniorer
  Är det föresten någon som har hört något hur det ser ut på sponsor sidan?
  Hört rykten att några av Guld partners har hoppat av de är illa