Ändå hoppfullt med bra respons vilket givit lite ny bloggenergi – intressant att VIK ”jagar” Berglund/Östman, ”Zorro” i J20 & scout om Nanne i Björklöven och Schilling i Djurgården

 

Liten uppdatering. Känns ändå hoppfullt att min lilla ”protest” och ifrågasättande gällande de styrandes lika häpnadsväckande som advokat-aktiga hantering av huvudvåld har givit viss effekt:

 • Almtunas sportchef och tidigare storspelaren Tony Mårtensson har gillat och delat mitt brev på Twitter den 31:a december. Det kan ju vara intressant för de som kanske tycker att jag bara springer VIK:s ärenden.
 • Och kloke Patrik Zetterberg sa ungefär samma saker i VLT den 2:a januari.
 • Riksmedia (en värdefull och tyvärr alldeles för sällsynt tuff journalist) har hört av sig och tycker initiativet är bra. Det borgar för att det blir en fortsatt mycket tuff granskning av dessa frågor. Vilket gör att denna blogg lite kan fokusera lite mer på annat. Många andra journalister är nog annars för nära eller kompisar med ”makten”.
 • Några andra lags lite större bloggare i HA har gillat och delat initiativet.
 • VLT fortsätter göra ett fint jobb och lyfte även frågan med mig i en artikel. Jag tror även VLT kommer följa upp detta. Det var ju tack vare VLT vi fick veta hur domarchefen tänkte angående crosscheckingen i huvudet på Fredrik Johansson tidigare.

Avsaknaden av att någon direkt sågat mitt brev eller ”förklarat hur det ligger till” tyder också kanske på att jag inte är helt fel ute, bland annat gällande eventuell brist på medicinsk kompetens i dessa bedömningar.

Sedan tidigare har ju Allsvenskans VD, eftertänksamt nog, brett efterfrågat input och har dessutom lovat mig via mail att återkomma på mina frågor för en dryg vecka sedan.

Att HA inte svarat med vändande mail tyder kanske på att de inte har alla svar just nu och överväger frågorna, vilket kan tyda på ett sunt intagande av fakta och råd från medicinsk kompetens och andra.

Så släpper vi detta för stunden. Men responsen (även från så många snälla läsare, inklusive den så sympatiske förre VIK-stjärnan Jörgen Holmberg – Pontus pappa) har givit lite energi att tänka på annat.

***

Det har tidigare framkommit i Aftonbladet att Patrik Zetterberg har dialog med Patrik Berglund, samt försöker locka Kalle Östman till VIK enligt sillykungen MrMadhawk på Expressen, vilket VLT följde upp här.

En centerjakt således, eller nog snarare en jakt på bästa tänkbara tillgängliga spelare – oavsett position – på en oerhört skral marknad, där massor av pensionerade ECHLers/AHLers dammas av i Nordamerika då ”Taxi-sqauds” ska fyllas i Coronatider.

Frågan är bara hur en toppcenter i så fall ska pressas in i dessa centralt redan starka kedjor, då Lunsjö glädjande är tillbaka?:

 • Bergman – Frycklund – Zetterberg
 • Wikman – Skedung – Wiberg (From)
 • Lunsjö – Hakkarainen – Svensson
 • Rigelius/Johansson – Karlsson – Kangas

Om Berglund eller Östman landar lär man tvinga ut någon naturlig center på en kant. Gällande Patrik Berglund var det nog en liten testballong av Patrik Zetterberg i att gå ut i media gällande just den kontakten.

Med tanke på Berglunds historik finns det stora risker (och stora möjligheter). Det är inga småsaker i ryggsäcken och en friande dom i sådana case behöver inte alltid betyda att allt är super. Men med tanke på förtroendet för människorna i VIK-ledningen just nu antar jag att de har stenkoll på allt och kan göra en bra riskbedömning vad som är bäst för VIK.

Samt att Patrik Zetterberg faktiskt spelat med Berglund och således känner honom väldigt bra.

***

Hoppas nu Corona och huvudsmällar kan börja avta (naiv i kvadrat kanske?) på sikt så att vi kanske trots allt får en hockeyfokuserad avslutning på säsongen.

Mest spännande just nu är hur trupperna kommer förstärkas inför transfer deadline den 15 februari, alltså snart bara fyra veckor bort (eller är den framflyttad?).

Björklöven tog nyligen intressant nog in backen Tyler Nanne från finska ligan, (frågan är hur han står sig mot Jimi Jalonen, som fått en siffermässig drömstart i VIK med 1+2 och +5 på tre matcher).

– Nanne var medelmåttig (i bästa fall) i österrikiska ligan innan han hamnade i Liiga då Bratislava ställde in säsongen, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. En satt kille med korta skär (”short stride”), medel skridskoåkare. Användes inte i PP först i Bratislava, senare dock, men ingen stor PP-påverkan. Ser ingen stor offensiv uppsida i Nanne och han är inte enastående i egen zon på något sätt, tenderar att jaga runt. En breddback för nästan alla lag…

***

Djurgården tog också in en amerikansk back i Cameron Schilling, i ett försök att undvika att hamna i HA igen.

– Schilling har alltid varit en välrenommerad (och rikligt betald) AHL-back, säger en NHL-scout. Solitt försvarsspel med lite offensiv, borde vara ok i PP också. Har dock inte sett honom spela på ett tag.

***

VIK J20 tog en viktig seger borta mot AIK (trots att de hade med storstjärnan Dalibor Dvorsky) med 5-2 i Topp10 under söndagen då Marcus Lindström gjorde ett Zorromål. Det var värdefullt efter att VIK åkte på storstryk med 8-2 mot Djurgården i premiären av topp10.

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1641757359
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1480263771411173376";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1480263771411173376";s:5:"pDate";s:19:"2022-01-09 19:42:39";}}";

8 Kommentarer

 1. Breider

  Bra att den aktion fått gensvar, och kul att vi får läsa dina initierade texter igen!

 2. Bozo

  Gällande transferstopp kan man inte vara säker på något i dessa tider. Kan de ändra antalet matcher mitt under säsongen så kan det mesta förväntas ändras.

 3. Bozo

  Tufft för alla J20-spelare som får mycket istid i HA och sen kliva ner J20 med förväntningar. Blir mycket överkompensation och frustration emellanåt. Balansgång hur dessa ska matchas för att inte bränna i båda ändar.

  Kul att du är tillbaka Micke, välbehövligt.

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@SeClaes Bra efterforskning. Som jag skrev i tråden från @VIKFanCentral så verkar det beror på vart det händer. Men jag håller med dig. 💛🖤🤍🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@GurkOlle @RohlinTorbjorn Gretzkys slagskottsteknik är helt bortglömd, eller? Idag alldeles för många menlösa drags… https://t.co/F5XTm70oK6

SvaraRetweetFavorit
Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto