19 frågor jag tänkte skicka till Allsvenskans VD

22 svar

 1. anders skriver:

  jag vet inte om man får posta länkar men om ni är intresserad så kan ni kolla in facebook om ni nu har
  det vart en hel del kakel efter Z-as uttalande på hockeysverige sida

  https://www.facebook.com/hockeysverige/posts/10161477648454816?comment_id=10161478132019816&notif_id=1641153624798026&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

 2. Peter skriver:

  Nilsson bedömdes nu med 5 matcher avstängning samt böter. Jag tycker det är en liknande situation som med Hatching/From. Det går åt rätt håll. Frågan är när rätt bestraffningsnivå har uppnåtts.

 3. Alkemisten skriver:

  Efter disciplinnämndens utlåtande bör även, filmsnuttar från alla kameror 3s före resp efter varje händelse visas oavsett vad dom visar, detta för att öka trovärdigheten.

 4. VIKKS skriver:

  Tycker det är jättebra att du engagerar dig och ställer dessa frågor för en förändring. Vill man verkligen inom ligan få bort dessa huvudsmällar borde det finnas ett stort intresse av att göra något åt dem, och redan nu har det väl visat sig att vi inte går åt rätt håll. Tycker också att man försöker hitta en ursäkt att inte döma spelaren för hårt, ett felaktigt beteende ska dömas hårt, det är det de ska handla om. Sen om det är en olycka borde experterna kunna se, men t.ex. en blindside är en blindside och ska minst vara 10-15 matcher.

 5. PatrikH skriver:

  Gott nytt år Micke och alla VIK-fans!
  Jag förstår dig Micke och tycker du gör helt rätt som driver denna fråga. Jag tycker det är lika frustrerande som du att t.ex. en ledande spelare i BIK Karlskoga kan cross-checka lagkaptenen i VIK efter avblåsning utan att domarna ser eller är beredda att titta på reprisbilder som naturligtvis finns om inte annat hos CMORE. Det är frustrerande när människor inte är beredda att ompröva sina åsikter utan benhårt försvarar dem, sticker huvudet i sanden utan att ta till sig argument som kanske pekar åt ett annat håll. All heder och beröm att du orkar driva detta

 6. PatrikH skriver:

  Gott nytt år Micke och alla VIK-fans!
  Jag förstår dig Micke och tycker du gör helt rätt som driver denna fråga. Jag tycker det är lika frustrerande som du att t.ex. en ledande spelare i BIK Karlskoga kan cross-checka lagkaptenen i VIK efter avblåsning utan att domarna ser eller är beredda att titta på reprisbilder som naturligtvis finns om inte annat hos CMORE. Det är frustrerande när människor inte är beredda att ompröva sina åsikter utan benhårt försvarar dem utan att ta till sig argument som kanske pekar åt ett annat håll. All heder och beröm att du orkar driva detta!

 7. Breider skriver:

  Jag undrar om inte domarna borde få någon form av påföljd, när de uppenbarligen missat ett allvarligt tillbud i matchen, och disciplinnämnden får en anmälan i efterhand?

 8. Gurk-ali skriver:

  Bra frågor Mikael. Men problemet så mkt större än bara VIK. Det här gäller alla lag i HA och säkert , i delar, även SHL. Har du varit i kontakt med VIKs supportorganisation och dom i förlängning övriga supportorganisationer i HA. Tillsammans kan alla supporters i HA sätta ett jäkla tryck på hockeysverige.
  Tillsammans kan alla HA-klubbar ihop med sup.organisationer göra skillnad. Tror det finns mkt vi kan göra för att sätta press på bl.a domarna och domarbasen och i förlängning situationsrummet och disciplinnämnden.

  Dina frågor måste upp till ytan och disskuteras.

 9. Olliver skriver:

  Felet är ju att det slår så fel när spelaren inte får straff i den aktuella matchen.
  Nu gynnades ju Karlskoga ist som spelade matchen efter.
  De vann ju såklart.
  Han borde om möjligt inte spela nästa gång VIK möter löven.
  Förstår att det inte är möjligt rent praktiskt. Problematiskt värre…
  Hockeyvärlden är inte heller rättvis..

 10. Jan Santaniemi skriver:

  Hej

  Jag gillar att du vill skicka riktade frågor (mycket bra) men jag hoppas att du trots allt väljer att fortsätta med bloggen då det alltid är intressant att läsa dina kunniga analyser. Vad det gäller frågorna så tycker jag att du skulle utveckla nedanstående som skulle kunna få bukt med den löjliga regeln att domarna inte får titta på videoinspelningar från en händelse om de inte haft armen i luften (dvs avvaktande utvisning).

  Fråga 2: Vad är syftet med att ha ett situationsrum? Fyll gärna på att den/de som sitter och granskar i situationsrum ska ha rätt (skyldighet) att ingripa för att ev. döma hårdare straff. Som det är idag har jag inte sett att de ingriper överhuvudtaget.

  I övrigt tack för dina mycket bra analyser.

 11. Musse skriver:

  Racine stängs av tre matcher för tacklingen på Skedung (som tur var klarade sig bra) och som kom tillbaka i spel. Hutch fick två matcher på From som inte gick bra. Kanske kan fråga hur de tänker här….???

 12. Bozo skriver:

  En fråga som skulle vara relevant är om HA för statistik över huvudskador, om inte varför? Om man gör det tycker de att det ligger på en lagom acceptabel nivå, om inte vad har man då gjort för åtgärder?

  …det som är viktigt brukar man mäta och jag gissar att man inte mäter ett skvatt kring skador.

  • Stenberg skriver:

   Bra förslag om statistik, intressant att t ex jämföra de senaste fem årens siffror, finns en trend i någon riktning och om ändring av bedömningar haft en positiv effekt (minskat antal huvudskador). De får gärna redovisa antal hjärnskakningar, längden på frånvaro för den skadade spelaren, utdelat straff för den som orsakat skadan inkl motiv för avstängning.

 13. Kåre E. skriver:

  Avstängning lika länge som den drabbade är borta från spel pga. sin hjärnskakning, kanske ett alternativ? Är den drabbade tvungen att avsluta karriären, avstängning en hel eller halv säsong eller?? Kan kanske avskräcka många att tänka till innan man fullföljer en tackling, olyckliga kollisioner kan förhoppningsvis ”experterna” i situationsrummen sortera. En tanke bara, nåt’ måste ju göras.

  • Det finns några få spelare som tyvärr har den iq att när inställningen hela tiden är att när chansen ges tar man den. Jag tycker att det lyser lång väg när en spelare laddar för att skada. Ditt tankesätt med samma frånvaro skulle det bli annat.

  • Bozo skriver:

   Låter bra, tand för tand. Skadande spelare får komma tillbaka matchen efter att skadad spelare är tillbaka. Detta kommer premiera lirare.

 14. Matt skriver:

  Håller med Johan, ta upp exempel från andra lag också.

  En sak jag funderat på är, när något resulterar i avstängning:
  Borde inte minst en av de missade matcherna vara mot laget som man blev avstängd mot?

  Möts man inte mer under säsongen så blir den avstängningen följande säsong eller nåt.

  • Pelle skriver:

   Följande säsong kanske inte spelaren är kvar i samma klubb eller ens i samma land.

   Hålla koll på vilka som tex får hjärnskakningar i andra lag men som kanske inte ens blir anmälda är väl bra, men är väl kanske inget en vanlig människa har tid med.

 15. Höftskott skriver:

  Tycker du har bra formuleringar rent generellt. Dock går vissa frågor i varandra och kanske kan sättas ihop? Du upprepar dig ibland och kanske kan välja andra ordval. Försök även konkretisera/ gör skillnad mer vad som är din egen åsikt och vad som är den egentliga frågeställningen.

  Håller på dig och vill att bloggen ska leva vidare.

 16. Johan skriver:

  Använd exempel som inte bara är Vik:are. Det för att inte uppfattas som partisk och därmed mindre intressant att lyssna på.

 17. Eriksson skriver:

  Hur arbetar ligan regelbundet tillsammans med ALLA spelare och ALLA domare med frågan kring tacklingar mot huvudet? Gemensamma digitala möten varje vecka? En gång i månaden? Uppföljning? Dialog? Mm .

 18. Örjan skriver:

  Ser med spänning framimot och se om du får några svar
  Är helt enig i dina funderingar
  Och situationsrummet är det samma folk som som ser varje omgång ?
  Eller byts det folk där ?
  Och frågan är ser dom olika grupperna varje situation lika eller bedömmer man olika ?
  Ena gänger kanse inte tycker det va så farligt
  Medans dom som sitter nästa omgång tycker samma sak som hände omgången före nu är riktigt illa
  Då kan ju besluten bli snevridna
  Och situationen med From så tycker jag att det skall även vara en bestraffning på den som kör på han efter och trycker till med klubban så hjälmen åker av
  Jag uppfattar iaf att det var då hjälmen åkte av
  Hade dom fått granska den situationen kanse det retutav blivit 5 mot 3 spel för VIK