Andersson klar, Jonsson skadad och samtal med Örebro? ”Undrar hur Björklöven tänker om Andersson”

Högintressante backen Jacob Andersson är alltså klar på lån. Men bara tills vidare tyvärr, trots att NJ sa till mig på kansliet senast att lån egentligen bara var intressant om det var helår.

Samtidigt är Andersson så intressant att det verkar vara värt att chansa lite att han kommer bli kvar. 20-åringen lirade alltså CHL-match nyligen för Skellefteå mot tjeckiska storlaget Liberec och gjorde enligt Norran.se flera fina uppåkningar och låg bakom ett mål. Vittnar så klart om klass.

– Jacob Andersson är väldigt spelskicklig, leftare, säger Adam Savonen på Norran.se till Centralen.

– Grymt bra i spelet med puck. Påminner mycket om Rasmus Edström i Löven. Bör användas offensivt och med fördel i PP.

– Löven hade enligt mina uppgifter förfrågan först, men har av allt att döma tackat nej. Jag tror det kan bli bra med Jacob i Västerås.

Om det är sant att Löven tackade nej, vad beror det på tror du? (Nu säger i och för sig Andersson i länken här ovan att han valde VIK före Löven, reds.anm. i efterhand)

– Frågar du mig, undrar man ju hur Löven tänker. De begår ett jättemisstag.

– Jacob Andersson har kvaliteter att kunna dominera ett powerplay i framtiden och har även ett mäktigt skott. Han är förstaårssenior och kommer att behöva lite tid, men han har jättepotential.

***

Samtidigt kom tråkiga nyheter då Johan Jonsson blir borta minst två månader enligt Niklas Johansson på VLT.se. Konstigt att skador kommer så i stim. Så har det alltid varit.

Borgman och Uotila blir extra viktiga som ankare i egen zon nu utan Jonsson.

***

Det blir väldigt intressant att se hur det blir med den spetsade konkurrensen i power play efter Anderssons inträde. Mylläri – Williams lär få vara kvar. Frågan är hur det blir med Cook – Murphy i PP2…

***

Sedan rapporterade Thalberg att Niklas Johansson hade ”viktiga samtal” med Örebros sportchef. Skulle inte förvåna alls om NJ vill ha in en back och en forward till nu efter Andersson. Örebro har en stor trupp med nio backar och 19 forwards just nu.

Uppgifter från bra Örebrokälla säger följande:

– På forwardssidan känns det spontant som Johan Wiklander eller Johan Adolfsson kan lämna/bli utlånade. Fast Wiklander har gjort en bra försäsong och Adolf haft skadebekymmer.

– På backsidan vet jag inte, Alexander Hellström har gjort en mindre bra försäsong. Och Gustav Backström klar för Hästen. Stefan Johansson har varit skadad ett tag och varit opererad, kanske han lånas ut för att komma i gång?

6 svar

 1. JayJay skriver:

  Inte svårt att förstå.
  Ej långtidslån hela säsongen.
  Han valde löven , blir känsligt OM det bara är korttidslån. Att Garantera istid är ju som att skjuta sig i foten , vad händer om det misslyckas , ska han då ta istid av någon annan.

  Känns endast som en dålig deal.
  HUR tänker VIK , Hur tänker Sajiken.
  Varför ska andra hela tiden anpassa sig efter Saik.

  Sedan vill ju Marklunds få det till att Löven gör bort sig , att Löven tackade nej , att Andersson tackade nej till Löven. Så mycket skitsnack från Marklunds att man häpnar.

  Tror nog det var så enkelt som att det inte var värt det när han lånades ut för att kunna tas hem som reserv. Har VIK en bättre deal så är det ju bara bra för alla. Han får spela och VIK har honom hela säsongen.

 2. oster skriver:

  Hur tänker Björklöven?
  Jacob Andersson skulle konkurrera med Lukas Ekeståhl-Jonsson.
  Lukas är ett år yngre, har kontrakt med IFB och minst lika bra.
  Dessutom garanterar inte Björklöven istid…
  .
  Bättre för Jacob att hamna i VIK som har en tradition i att garantera SHL-lånen istid.

 3. mot SHL skriver:

  Frågan är hur Filander tänker när han hyllar Löven och säger att dom haft råd att köpa in bra spets? Lövens budget förra året kring 7.5 mille och har enligt uppgifter bantat den lite i år. Bl.a förlängningarna dom skrev har alla gått ner i lön. Medans VIK på över 11 mille har sagt att dom ska ligga kvar på samma nivå som förra säs. Ganska stor skillnad i budget.

 4. Adde skriver:

  In med Andersson i pp1 & ner med Mylleri i 2a pp. Andersson besitter så mycket mer offensiv än Anton.

 5. john skriver:

  Hellström går knappast till Västerås vid utlåning då Löven jagar en sjunde back

 6. Tyko skriver:

  Löven vill inte låna om det inte är hela säsongen.