Uppdaterad sillylista & Andersson lirade för Skellefteå i CHL – bekräftar VIK-intresset

När förre VIK-lånet Tim Heed insjuknade fick Jacob Andersson kliva in borta mot Liberec. Skellefteå vann med 5-2 och enligt Norran.se låg Andersson även bakom ett mål och flera fina uppåkningar.

I samma video nämner även Andersson att VIK visat intresse men att ”inget är helt klart än”. Låter onekligen som det i princip är klart och om så är fallet att VIK då verkar göra ett kap.

***

Lyssnar man på Filander betonar han vid nästan varje intervju nu att truppen är tunn och att man inte vill åderlåta J20, som också måste kunna bedriva verksamhet.

Och, som sagt, det finns många bra spelare lediga fortfarande. Per Ledin är en. Ett krux för honom, om det inte blir SHL, kan vara att många lag i andra toppligor kanske inte är så sugna att ge upp en importplats åt en 36-årig trolig rollspelare.

Så om det inte blir SHL kanske Allsvenskan kan ligga bra till. Enligt en expert Centralen talat med kan Ledin ”göra 40 poäng i Allsvenskan” förutom allt annat trevligt den före detta Coloradospelaren kan bidra med.

***

Centralen presenterade ju i somras några listor på spelare på marknaden i Sverige och övriga Europa. Hur har det gått och vilka är fortsatt lediga?

Alex Aleardi – Hamnade i Rögle.

Kelly Zajac – Hamnade i Lukko.

Maxime Macenauer – FORTFARANDE LEDIG

Steve McCarthy – FORTFARANDE LEDIG

Mark Van Guilder – Hamnade i Italien.

Evan Rankin – FORTFARANDE LEDIG

Nicolas Blanchard – FORTFARANDE LEDIG

Kris Fredheim – FORTFARANDE LEDIG

Michael Boivin – Deltar på Floridas camp med Matt Leitner.

C. J. Stretch – Hamnade i DEL2

Jean-Philippe Cote – Hamnade i DEL

Grant Lewis – FORTFARANDE LEDIG

Alex Foster – FORTFARANDE LEDIG

Brodie Dupont – FORTFARANDE LEDIG

Corey Locke – FORTFARANDE LEDIG

Zach Miskovic – FORTFARANDE LEDIG

Evan Brophey – FORTFARANDE LEDIG (enligt bra källor tackade VIK nej tidigare, dock innan Leitnergate)

Jeff Woywitka – FORTFARANDE LEDIG

* Jaime Johnson – FORTFARANDE LEDIG

***

Många kvalitetsnamn lediga alltså. Måste vara frustrerande att sitta med en tunn trupp och lika tunn plånbok när det finns att välja och vraka på. Förutom dessa namn finns såklart mångdubbelt fler.

2 svar

  1. Supermario skriver:

    Felet med Ledin är att han har legat på rätt hög lön senaste säsongerna. Jag vet iofs inte vad han tjänade i Luleå, men hade ca 270 000 i månaden i HV. Han lär kräva rätt bra betalt för att spela i VIK och Allsvenskan. Men jag håller med. Ledin står riktigt högt upp på min önskelista.

    Kan säkert göra runt 40 p i HA, spelar med superstort hjärta för sporten och har en riktig vinnarskalle. Precis vad som behövs om VIK skulle gå till play-off mot ett SHL-lag

  2. Jim skriver:

    Per Ledin skulle vara väldigt bra för VIK, med tanke på hur mycket han brinner för hockey och hans inställning till allting han gör. Så hoppas verkligen VIK gör ett försök att få honom.