Antingen är norska ligan ett skämt eller så börjar Tingsryd få ordning på grejerna…

Vi får se vilka som kommer upp snabbast i premiären den 12:e… FOTO: RUNE ÅHLEN (C)

VIK:s premiärmotståndare Tingsryd har varit i Norge och spelat. Man slog norska seriefemman Sparta Sarpsborg med hela 8-2 och sedan seriesjuan Stjernen med 7-2.

På Twitter har det varit en debatt om norska ligan verkligen är så dålig. Vissa säger att den är bra. Hursomhelst verkar det som Tingsryd håller på att få ordning på alla högintressanta importer inför premiären mot VIK i ABB Arena den 12:e september.

På pappet hade man inte tackat nej till att VIK värvat en powerforward som Jordan Smotherman. Undrar om han är vansinnigt dyr. Blir mycket spännande att se vad denna NHL-meriterade amerikan kan uträtta i allsvenskan.

Sedan finns en rad andra intressanta nya spelare som Kevin DeVergilioTommy GoebelKim Karlsson och Daniel Åhsberg. Kvar finns också ett kvalitetsnamn i Mark Santorelli. Får man ordning på gruppdynamiken finns mycket skicklighet här.

Lägg till Michal Zajkowski i mål och VIK kommer få en tuffare premiärmotståndare än vad många kanske förväntar sig.

***

Intressant också att Johan Thalberg på den nya VLT-bloggen menade att Dave Lundbohm inte heller var speciellt vältränad i Växjö som poängmaskin (i Växjö avslutade Thalberg målvaktskarriären). Då kanske vi får se Lundbohm i sitt livs fysiska form göra sitt livs säsong på isen också?

Thalbergs analys är att Lundbohm tappade självförtroendet, och inte flåset, i VIK. Det lovar ju faktiskt gott om det stämmer…

***

Annars är det bara så att denna allsvenska kommer kräva mycket av spelarna varje kväll. Tar VIK ledigt mentalt någon kväll är det risk för ras, vilket lag man än möter. Lite läskig känsla faktiskt…

Måtte Lasse Johansson hitta Moraformen och måtte Gustaf Lindvall visa att Leksandsinsatsen senast inte var en engångsföreteelse.