Intervju med Västerås talanggrupps Linus Svedlund: ”Man får aldrig bli nöjd”

Juniorerna har kommit på bred front de senaste åren i VIK. Denna säsong är inget undantag. Mikael Frycklund och Kevin Weiskog har redan belönats med 3-årskontrakt med A-laget.

En i raden av högintressanta unga spelare är sistaårsjunioren Linus Svedlund som redan debuterat i Arbogas A-lag. Förra säsongen gjorde Linus 21 poäng på 49 matcher i J20 men var som effektivast när det gällde som mest med fem poäng på fem slutspelsmatcher.

Svedlund fick redan förra säsongen byta om två matcher under den enligt uppgifter obönhörlige Mats Waltin. Centralen utbytte några ord med Linus som fick spela i försäsongspremiären mot Almtuna.

Berätta lite om din bakgrund Linus.

– Jag är uppvuxen i Arboga och jag har spelat där sen jag var fem år ungefär. För två säsonger sedan flyttade jag till Västerås och började att spela för VIK.

Vad är du för spelartyp? Beskriv gärna dina styrkor och vad du försöker förbättra!

– Jag är en ganska liten och snabb forward. Snabbheten är nog min största styrka. Jag försöker att förbättra allt. Allting kan bli bättre och man får aldrig bli nöjd. Jag skulle säga att jag är mer offensiv än defensiv. Jag har nog ingen direkt förebild, men jag gillar de som vågar att göra det där oväntade, säger Linus. 

Hur var det att spela träningsmatch med A-laget mot Almtuna?

– Det var riktigt kul att få chansen mot Almtuna! Det är lite annorlunda gentemot juniorhockey men jag tyckte att det gick ganska bra, säger Linus som fick spela tillsammans med Christian Hägg och Markus Kinisjärvi i en ungdomlig kedja.

Var är tänkt att du ska spela kommande säsong?

– Det är tänkt att jag ska vara med J20, tror jag, säger Linus.

Berätta lite om talanggruppen i VIK?

– Vi i talanggruppen har varit med A-laget och tränat hela sommaren och sen gick vi på is med dem. Hur det kommer att se ut i framtiden har jag inte så stor koll på, säger Linus avslutningsvis.