Allt större sannolikhet för NHL-lockout och Asplöven rustar upp med Janne Niinimaa?

Brady Leisenring är snabb och sliter och spelar ganska fysiskt på isen, men det är svårt att sia i hur mycket offensiv vi kan förvänta av amerikanen som mestadels lirat i svagare ligor i karriären. FOTO: Rune Åhlen (c) 

Ägarna och spelarfacket har kört fast i förhandlingarna om ett nytt NHL-avtal. Ägarna vill öka sin del av vinsterna som genereras från 46 % till 57 %.

Spelarna kontrade med ett bud som gav ägarna lite mer de kommande tre åren, men att man åter skulle nå dagens nivå år fyra. Något som ägarna vägrar.

Nu har inte ens parterna planerat in några nya möten. Handlar nog just nu om att försöka vänta ut den andre. Att något ska vara klart innan den 15:e september känns mycket osannolikt. Att det blir lockout känns nästan oundvikligt.

Frågan är bara hur lång en lockout skulle tänkas bli. Det är nog den frågan Niklas Johansson tänker på om nätterna nu: ”Ska jag slå till direkt på en center och en back, eller ska jag vänta in och se om Backlund & Berglund har lust att spela i VIK?”, är säkert en fråga som snurrar i sportchefens huvud.

***

Asplöven är enligt uppgifter mycket nära ett korttidskontrakt med Janne Niinimaa. En riktigt spektakulär värvning i sådana fall.

En som Niinimaa skulle vara något av en drömvärvning för VIK som offensiv back. Men om Niinimaa är en drömvärvning – vad skulle då Nicklas Lidström vara? Är det verkligen helt och totalt uteslutet att ”Lidas” blir sugen närmare jul på att spela i VIK? Någon som ”vet” eller tror sig veta?

***

Det känns som VIK har grunden till något riktigt bra med en sammansvetsad grupp denna säsong. Men samtidigt skulle laget behöva toppas med en riktigt beprövad offensiv toppback och en toppcenter. VIK är en klubb och Västerås är en stad som förväntas kriga i toppen. Publiken är inte tålmodig och det gäller att de relativt oprövade nyförvärven kommer in det ganska fort annars blir det surt och tomt på läktaren.

Nyförvärven i VIK är trots allt oerhört svårbedömda. Det är inte troligt och ganska osannolikt att alla blir så bra som man tänkt över en hel tuff allsvensk säsong med hela 14 starka lag.

Det kommer att bli oerhört tuffa kvällar från Haparanda i norr till Karlskrona i söder. Då kommer all slagstyrka man kan få tag i behövas…

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:83:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/08/Leisenring-mot-Södertälje.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Micke

    Samla alla Europa ligor och kom överrens hur man ska handla gentemot NHL och korttids kontrakt. Nu har man chansen att tjäna pengar på NHL lagen. Vill man ha bra match träning för sina bästa spelare, kostar det pengar.

    VIK Hockey tänk långsiktigt och sattsa pengarna på en klass center och en tvåvägs back. Tror varken Backlund & Berglund kommer att ge 110% av sig själva för risk av skador.

    Att Nicklas Lidström kommer ner och tränar med grabbarna ett par veckor, skulle kunna ge en extra sporre.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Isbitar efter Djurgården där siffrorna visar att vi ska ha höga krav på detta VIK som skapade klart mer än DIF – me… https://t.co/un9QcV8ukV

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@SeClaes Bra efterforskning. Som jag skrev i tråden från @VIKFanCentral så verkar det beror på vart det händer. Men jag håller med dig. 💛🖤🤍🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@GurkOlle @RohlinTorbjorn Gretzkys slagskottsteknik är helt bortglömd, eller? Idag alldeles för många menlösa drags… https://t.co/F5XTm70oK6

SvaraRetweetFavorit
Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto