Framtiden är redan här med Weiskog och nu även Frycklund signade till 2015

Kevin Weiskog får sällskap av Mikael Frycklund som ung powerforward i VIK. FOTO: Rune Åhlén (c) Besök gärna Runes  nya hockeyfotoblogg här.

Talangfabriken VIK fortsätter leverera. Allt beröm i världen till VIK:s juniorverksamhet som varje säsong förser A-laget med några högintressanta påläggskalvar.

Nu är det alltså Kevin Weiskog och idag Mikael Frycklund som skrivit på varsitt treårskontrakt. Det som är extra intressant med dessa båda unga herrar är att de är storväxta, fysiska och spelskickliga. Det är något av ett trendbrott i den mer eller mindre medvetna (?) eller tvingade (?) satsning som VIK tidigare gjort med en massa småväxta finesslirare.

Niklas Johansson har förut sagt till mig att han är lite skeptiskt till att vissa stora spelare kan ha problem med snabbheten och rörligheten. Visst kan det vara så också.

Men när det väl har bränt till har många av VIK:s små finesslirare haft svårt när domarna tillåter mer i tuffa playoffmatcher.

Därför känns det helt rätt att ge sådana här spelartyper förtroende att växa in i sina roller. Dock brukar det vara så att det tar lite längre tid för storväxta spelare att få ordning på motoriken, så vi kanske ska ha rimliga förväntningar denna säsong. Det vore roligt om Frycklund fick chansen på den eller mindre vakanta fjärdecenterplatsen.

Även denna säsong ser VIK:s tänkta toppforwards ut som en samling lirare som litar mestadels på snabbhet och teknik. Finns inte mycket elakhet och tuffa kilon bland topp-9-forwards att falla tillbaka på.

Därför vore det välkommet om Weiskog & Frycklund redan i år visar sig värda förtroende och istid…

1 svar

  1. daniel skriver:

    bra skrivet som vanligt!