Västerås föll mot Södertälje trots två nya mål av succérookien Kevin Weiskog

3 Responses

 1. Mikael Norén skriver:

  Pierre,
  tack för dina synpunkter. Ofta har man olika förväntningar och syn på en match. Och en match kan ha många olika ansikten. Fråga tio personer och du får kanske fem totalt olika versioner hur matchen var. Men samtidigt om jag ska vara självkritisk: Mer korrekt hade varit att skriva att SSK ”hade övertag” eller att de ”dominerade bitvis” i period 2 kanske. Men helt klart kom de ut och körde otroligt hårt i den perioden och tog VIK lite på sängen.

  Sedan skriver jag inte att de dominerade spel- och teknikmässigt, menade egentligen att de dominerade i frekvens och skridskoåkning, vilket de gjorde i den perioden. Skottstatistik ljuger ibland. VIK hade mycket mer stressat slarv i den perioden än SSK. Ofta glömmer man hur det såg ut över 60 minuter om man inte antecknar.

  Men jag ska försöka hitta till rätt ishall nästa gång 🙂 Så kanske rapporten blir bättre.

  Vad tippar du annars dessa två lag i serien Pierre?

 2. Pierre skriver:

  Mikael,
  Var vi på samma match?
  Jag var i Bachohallen varjefall…. vet att jag låter syrlig i tonen, men du skriver citat ”SSK” dominerade 2:a perioden???
  Det gjorde dom inte,det var en riktig skitperiod av bägge lagen där defensiven vart glömd i omklädningsrummet.
  Stora delar av perioden bestod av sargbök, dåliga passningar, soloåkningar…detta gällde bägge lagen.
  SSK gjorde 2 mål i PP, det första skulle Lasse tagit, en fladderpuck på sidan av en VIK back, det andra en puck om träffar en skridsko och byter riktning till en friställd SSK:are…..
  Bortsett från dessa 2 PP mål vaskade VIK fram de vassaste chanserna,VIK vann även skotten…..
  Skriver av mig bara för att det irriterar mig när du skriver att SSK dominerade…….det gjorde dom då inte.
  Du skriver grymt bra och jag läser allt du skriver, men om du vill bli än bättre så måste du vara korrekt i in bedömmning, att dominera är något helt annat än vad som pågick i 2: a perioden.

 3. NisseB skriver:

  Kevin Weiskog känns spännande, hoppas verkligen att han vågar ta för sig. Så var det ju kul att han fick fira kontraktet med 2mål!