Lägesuppdatering med Fagervall: ”Det enda riktigt dåliga är andra perioden mot Södertälje

Fagervall är mycket nöjd med Kevin Weiskog men var inte nöjd med lagets usla andraperiod mot Södertälje. FOTO: RUNE ÅHLÉN (C)

VIK går in på sista veckan inför premiären nästa vecka hemma mot Tingsryd med matcher mot Mora och Almtuna hemma denna vecka på onsdag och fredag. Coach Fagervall är ganska nöjd hittills men tycker att både power play och box play måste bli vassare.

Hur skulle du vilja beskriva försäsongen hittills? Bra och dåligt?

– Jag tycker det gått ganska planenligt, säger Fagervall till Centralen. Egentligen om man bortser från första matchen så tycker jag att bedömningen är att vi spelat ok. Den enda riktigt dåliga period vi gjort är andra perioden mot SSK (i Enköping och förlust 2-3). Men vi måste upp på alla plan denna vecka, menar Joakim.

Vad säger du om behovet av en ny toppcenter och/eller en ny offensiv back? Hur involverad är du i värvningar med Niklas Johansson?

– Ja, vi tittar efter både och. Men mer än så är inte mitt jobb att uttala mig om i värvningar. Självklart diskuterar vi spelare ihop.

Vad vill du främst ska förbättras och förädlas i de två träningsmatcherna som är kvar?

– Jag tycker att både power play och box play är två spelformer vi ska bli vassare i. Men även att grunderna ser tydliga ut är viktigt.

Har du klart för dig vilka som ska spela power play, box play, och vilka kedjor som ska starta mot Tingsryd?

– Inte exakt men det börjar klarna mer och mer. Så långt har vi jobbat ganska brett men tanken är att bygga kanske två energilinor med olika uppgifter samt två mer producerande. Just för att kunna variera spelet. Vårt grundspel ska vara tryggheten i alla roller samt formationer. Mer detaljerat vill jag inte gå in på än.

Hur har tekningsstatistiken sett ut? Det har som sagt varit en svaghet senaste åren, med exempelvis bara 42 % vunna tekningar i senaste förkvalet.

– Jag tycker det sett bra ut. Vi ligger på stabila 60 % plus i fem matcher, menar Fagervall och det låter nästan för bra att vara sant.

Vilka räknar du som centrar i dagsläget?

– Vad gäller centerbiten har vi några klara men väntar än med att spika fyra. Jag tycker det är en styrka att ha fler. Det kanske kommer in fler, säger Fagervall lite kryptiskt.

När dyker David Lundbohm upp?

– Vi har inte spikat datum än vad gäller David L. Kommer inom kort.

Vad tror du Mikael Frycklund och Kevin Weiskog kan bidra med? Vad är de för spelartyper?

– Jag tror bestämt att dessa två herrar kommer att bidra med spel båda två. Kevin är en obehaglig herre utan broms samt sinne att vara där det hettar. Samtliga av hans mål så långt är av typen som inte alla spelare gör. I området där det gör ont att spela hockey.

– Frycklund är en lirare som ser spelet. En typisk center och bra tekare.  Killen har potential att lira bra hockey. Ska bli intressant följa grabbarna, säger Jocke.

Kan du tänka dig att ha en forward på backplats i power play?

– Svar ja, vi kommer att använda det som behövs för att skapa störst möjliga hot. Forward eller back spelar ingen roll, säger Joakim Fagervall avslutningsvis.

2 svar

  1. GurkAn skriver:

    Då kanske det kommer nyförvärv ändå!

  2. daniel skriver:

    toppen!