Patrik Berglund utestängd och lite inför Mora

Patrik Berglund kan vi glömma i VIK om man i Gulsvart inte gör som 1994-95… FOTO: RUNE ÅHLÉN (C)

Patrik Berglund är inte välkommen till allsvenskan och VIK. Det är den krassa konskevensen av HockeyAllsvenskans beslut.

Känns lite Sovjet över det beslutet. Varför får inte klubbar göra som man vill och leva och dö med sina egna beslut? Anses inte klubbarna vara vuxna nog?

Ytterst märkligt.

Undrar om VIK gör som man gjorde 1994-1995 då man i elitserien tillät en NHL-spelare under den lockouten. VIK hade tre i Peter Popovic, Nicklas Lidström och Patrik Juhlin. VIK med dåvarande ordföraden Ingemar Liljegren i spetsen valde att låta alla tre lira.

Intressanta gamla fina klipp om detta:

VIK slår AIK med 6-4 efter monstermatch av Leif Rohlin med eftersnack om proffsen. (Tänk om VIK någon gång kan få en komplett back som  Rohlin igen… Rouleau var ju tänkt i den rollen.)

Ingemar Liljegren i TV-soffan med Peter Jihde och Tommy Töpel.

***

Kan ”Big Vic” utnyttja sin nyvunna fart mot Mora? FOTO: RUNE ÅHLÉN (C)

Inför Mora

På onsdagskvällen väntar Mora i ABB Arena. Dalkarlarna har ett svårbedömt lag med hela sex oprövade importer.

Senast vann laget en cup i Mariestad efter segrar mot värdlaget och pigga nykomlingarna Karlskrona.

– Vi var sega i benen under de första 20 minuterna, och det är väl kanske inte så konstigt med tanke på att det var tredje matchen på tre dagar. I andra perioden tycker jag mycket av segheten släpper och vi spelar bra hockey resten av matchen, sammanfattade tränaren Patric Wener till moraik.se efter Karlskronamatchen.

Mora har även besegrat BIK Karlskoga och förlorat knappt mot Leksand och Timrå under försäsongen.

För VIK:s del är fokus på att få ordning på power play och box play. Många spelare har sett intressanta ut. Marcus Eriksson och Brady Leisenring har kanske inte visat så mycket ännu. Vore bra att se dessa två tänkta topplirare få utdelning offensivt.

VIK har fortfarande viktige forwarden Fredrik Johansson på långtidsskadelistan.

– Han är opererad och på väg tillbaka. Men självklart tar det tid och vi får nog vänta tills det nya året innan vi ser honom i aktion. Men ”Freddan” blir ju som ett nyförvärv, säger VIK-tränaren Jocke Fagervall till Centralen.

 

1 svar

  1. gurkAn skriver:

    Marcus Eriksson måste först och främst få upp sin fysik och kondition, har hört enligt rykten att han ligger efter i den biten..