Åtta tungt meriterade Europaproffs & två intressanta AHL-killar som letar forwardsjobb då VIK behöver ersätta Asplunds briljans & förmåga att lyfta ojämna VIK-forwards

Sebastian Benker har en hög högstanivå - en nivå som VIK måste få forwarden att hitta mycket oftare. Det gäller de flesta av VIK:s även i övrigt ojämna forwards. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Så. Då står vi här utan Rasmus Asplund efter fredagens 4-0-seger mot Västervik. Hur kan kedjorna tänkas se ut framöver utan #74? Tänkbara lines utifrån Västerviksmatchen:

 • Benker – Mr X – Bergman
 • Zetterberg – Hillding – Hetta
 • J. Johansson – Öhrn – F. Johansson
 • Eriksson – Åström – Wikman

Extra: Hagman Skadade (kan bli/är lång frånvaro): Skedung, Lunsjö och Hertzberg.

Det blir en väldig press på Benker, Bergman, Wikman, Zetterberg och Hetta att producera som topp-6-forwards framöver, samt att Hillding måste få igång sin produktion. Öhrn bör också fortsatta sitt starka spel från fredagen.

Lite väl många frågetecken för att det ska kännas riktigt bra. Anthon Eriksson är också ojämn då han efter en oerhört stark start på säsongen varit helt osynlig i flera matcher nu.

På kort sikt går det att sätta in Fredrik Johansson som center och låta Hagman få spela mer. Men på lång sikt behöver Rasmus Asplunds briljans ersättas – om nu VIK hoppas kunna skrälla i korta slutspelsrundor.

***

Nedan är några namn som aktivt söker jobb på marknaden enligt bloggens inside:

 • Brandon Buck – 32-årig ytter som producerat bra under många år i starka tyska toppligan.
 • Rob Bordson – Succécentern från Västervik har ett kontrakt i ECHL, men letar ändå ett Europajobb. ECHL-kontrakt kan lätt brytas från båda håll.
 • Brett Olson – Högerfattad storväxt 33-årig center som producerat bra många år i AHL och tyska toppligan.
 • Wojtek Wolski – Tungt meriterad polack med massor av NHL- och KHL-rutin. Ytter som åkte på en otäck nackskada men som gjorde det bra i tjeckiska ligan.
 • Justin Fontaine – Liten men tungt meriterad ytter som gjort många matcher i NHL och KHL, 33 år.
 • Philippe Cornet – Ytter som producerat okey i Liiga, men alltid lite svårt att bedöma produktionen i Finland översatt till allsvenska.
 • Jerry D’Amigo – NHL-meriterad ytter som producerat ganska bra i Finland och Tyskland.
 • Matt Fraser – Ex-Rögle ytter. Storväxt 30-åring som producerat helt okey i Österrike och Tyskland.

Och så två AHL-killar som letar sina första jobb i Europa:

 • Michael Joly – Lite mindre 25-årig AHL-ytter som producerat bra i den starka ligan. Småväxta nordamerikaner brukar kunna göra succé på stora rinkar.
 • Kevin Roy – NHL-meriterad 27-årig ytter från AHL. Också småväxt och producerar bra.

Och Corona går ju åt båda håll, många menar att det är klubbarnas marknad som aldrig förr.

Alla ovanstående skulle säkerligen sätta lite välbehövlig färg på VIK:s forwardssida, och samtidigt både bredda och spetsa samt lyfta omgivningen. VIK har ju många ojämna forwards med höga toppar och djupa dalar.

Med fler klasspelare i truppen kan Bergman, Zetterberg och Benker & Co. befinna sig längre tid på topparna…

Men först bör Hagman och Åström få rejäla chanser!

6 Responses

 1. Bozo skriver:

  Behövs direkta tillskott för värvningar. Dags att skramla till supporterspelare. Eller så mörkar Z? Spelarna kostar inget i och till VIK, speciellt denna säsong och det vill man inte visa? Samt att sponsorer finns det som är villiga slanta för rätt spelare?

 2. Jan Malmberg skriver:

  Kul att höra från Thornberg och Filander bägge fd.VIK tränare.Hockey lördag kommentatorn och Oskarshamns tränaren att Oskarshamn är
  det lag i SHL som anammat inspel centralt mest i SHL. Det har ju gått bra ,man kan ju inte göra 3-4 indianare som VIK gjorde i en match. Hörde att Oskarshamn tror sig gå +-0 i år. Dom kan väl Ekonomi där. Låg spelarbudget billig Arena. 1-1 mot Skellefteå efter första!

 3. Jan Malmberg skriver:

  Funderar hur det blir med Alexander Lindelöf han ska ju bo i Västerås . Såg redan i första matcherna i Brynäs på Hockey Lördag förra säsongen att han inte var en SHL back. Fick rätt tydligen.
  Det är något annat att spela i VIK i hockeyallsvenskan . Kolla bara på Oskarshamn ett helt annat lag en det hockeyallsvenska. Jonathan Dahlén gjorde väl ingen succé i Karjala cup. VIK var bedrövliga i första perioden i går utom Kruse så klart. Dom två andra perioderna var ju helt godkända. Men som alltid utan mål inga vinster. Karlskoga har lika många insläppta som VIK men gjort 18 MÅL 🥅🏒mer än VIK.

 4. Krille skriver:

  Hur som haver så måste truppen breddas.
  Tungt jobb om skadorna fortsätter.

 5. PatrikH skriver:

  Vore intressant med en genomgång av VIKs möjliga intäktskällor också för att balansera genomgångarna av hur VIK skulle kunna spendera pengar som de sannolikt inte har. Men detta mitt intresse beror nog på att jag i grunden är företagsekonom.
  Sedan tycker jag insatsen igår visar att det finns visst sparkapital i den nuvarande truppen.

  • Mikael Norén skriver:

   Kloka ord PatrikH, mycket bygger på om man kan få in externt öronmärkt värvningskapital. Men djupare ekonomiska analyser är svårt att göra från utsidan för mig. Vill bara försöka visa en del av utbudet då jag har lite insyn där.

   Litar fullt på VIKs ledning gällande ekonomiskt beslutsfattande.