Avstämning med ”Äpplet” kring värvningar: ”Skulle vilja ha in en sniper”

Lukas Zetterberg behöver komma till skott ofta för att vara effektiv. FOTO: RUNE ÅHLÉN

7 svar

 1. Gurkan 63 skriver:

  Tror inte att det räcker med en ny spelare 2-3skulle jag tro behövas ,och dom pengarna finns inte hos vik för tillfället. Tror att få läget och spelarna att jobba för varandre och den spelaren som inte jobbar för laget är det bara att sätta på läktaren, det måste börja bli konsvenser för spelare son inte gör sitt jobb. Klubbens målsättning inflr denna säsong är att hålla sig kvar . Alla vet att kvalitén i laget inte är det allra bästa men finns bara viljan hos spelarna så har under skett förr. Hördes rycktet att vik väntar in sjuhundra tusen under säsongen för någon spelare som har gått till NHL från SHL är det någon som vet någonting om deta ryckte?

 2. Ulf skriver:

  För egen del tror jag att två nyförvärv skulle göra gott för laget, en rivig målinriktad forward och en stabil back .
  Dessa spelare skulle göra gott för de yngre spelarna och troligen utveckla dem ännu mer.
  Tror inte att ett stort antal juniorer lyfter laget från den position där de finns idag.

  • Dodie skriver:

   Absolut så kommer nyförvärv hjälpa om det görs rätt. Men man ska veta att det tar ett tag för en grupp att hitta nya roller när det kommer in nya i laget. Jag tror att det finns mer kapacitet i laget än vad som visats. Utnyttja de ”juniorerna” som finns i laget och låt spelarna få lite utrymme!

 3. Marko skriver:

  Tror att man både hjälper de unga spelarna liksom VIK att hitta ett par spetsar som hjälper laget denna säsong. En del av de unga killarna har verkligen visat framfötterna men de kan inte tvingas ta mer ansvar än de redan behövt göra denna säsong bl.a. pga alla skador.Nu ska man inte ”måla fan på väggen ”men om det uppstår skador på någon bra spelare till så blir det jävligt jobbigt framförallt i ett negativt kval där allt kan hända. Jag tycker att det är fantastiskt att så många bra killar kommit fram denna säsong o nästa år blir de ännu bättre , vilket innebär att en del av satsningen på egna betalat sig förutsatt att VIK är i allsvenskan.

 4. Oskar skriver:

  Dodie: Prio 1 måste väl ändå vara att se till så att VIK håller sig kvar i allsvenskan. Och med det här laget så kommer man få det riktigt tufft i ett negativt kval. Så nu gäller det att fortsätta jobba hårt både på träning och match, sedan försöka plocka in spelare som kan lyfta VIK så laget håller sig kvar.

  • Dodie skriver:

   Absolut, håller med fullständigt, men tycker man ska utnyttja det man har i laget på ett bättre sätt. Jag är övertygad om att det som finns i laget räcker för att hålla sig kvar i Allsvenskan!

 5. Dodie skriver:

  Den som tror att alla problem löser sig genom att köpa en eller två spelare är väldigt naiv. Prioriteringen borde vara:
  1. Få ihop laget och låt spelarna få lite svängrum och inte bara spela enligt tighta instruktioner, de har fått vad de behöver från tränarna gällande spelupplägg, nu behöver de glädje!!
  2. Bygg långsiktigt och visa det, låt heta spelare få utrymme och låt de unga nya spelarna få istid. Tror de på riktigt att de kommer att utvecklas med 6-8 minuter per match??!! En eller flera av dem kanske är nästa stora spelare! Som de matchar dem nu lär de få veta det först när de lämnat klubben och tagit chansen någon annan stans…
  VIK kommer inte vinna serien i år, har ni redan glömt att konkursen princip var ett faktum för mindre än ett år sedan, ge det tid och stötta laget nu. Att köpa spelare för att ta sig ur en kris är en kortsiktig lösning…