Lihagen efter Modosegern & några forwardsnamn på tuff spelarmarknad

VIK vann mycket efterlängtat med 3-1 mot Modo på måndagskvällen.

– Jag tycker att vi var mycket mer aggressiva i både egen zon och i forecheck, säger Niklas Lihagen till bloggen. Därför fick vi en ganska bra förstaperiod, och de fick en jobbig början, precis som vi ville.

– Sedan hade vi väl lite marginaler på vår sida. För egen del var det väl knappt godkänt, säger en självkritisk Niklas Lihagen.

Du fick spela med Linus Svedlund igen, hur var det?

– Att spela med Svedlund är bra! Vi är väl ganska lika som människor och tänker väl ganska mycket likadant på isen. Man får vara som en pappa åt honom generellt, säger Lihagen som gjorde en av sina bättre matcher på länge.

****

VIK letar en sniper som ersättare till Markus Persson. Men marknaden är enligt flera uppgifter tuff. Ska man få något av god kvalitet kostar det nog runt 4000 Euro netto/månad (cirka 75 000 kr/månad totalt) och uppåt. Dessutom ska spelaren vilja hit, man ska vinna eventuell budgivning och det ska helst inte vara något ”head-case”.

Ashton Rome, Nick Drazenovic och Ryan Vesce är välmeriterade forwardsnamn på marknaden, men såklart svårt eller omöjligt för allsvenska lag på en tuff marknad. Vesce ska enligt bloggens uppgifter dessutom vara nära Schweiz.

2 svar

 1. Bonzon skriver:

  Man kanske skulle chansa på en sån som Rome..? Säkert revanschsugen när Iserlohn sa upp kontraktet. Otäckt +/-bara…

  • yellowblack skriver:

   +/- ingen fara om man ser till lagen han representerat (många andra som haft sämre siffror).

   Gillar spelarbeskrivningen på eliteprospects skarpt.