VIK fick äntligen ihop 60 minuter bra hockey mot Modo i den viktiga bottenfighten

 

När det behövdes som allra mest lyckades Christer Olssons VIK äntligen få ihop 60 minuter av bra, tuff och kreativ hockey då Modo besegrades med 3-1. Därmed har VIK åter kontakt med lagen ovanför.

Från första nedsläpp såg det bra ut för VIK, man var på plats mentalt. Modo kändes aningen passiva.

VIK fick ett tidigt power play. Kul att se Lukas Zetterbergs fantastiska skott allt mer, vilket gav 1-0. “Z” har faktiskt ganska unika sniperegenskaper vilket kommer ge honom många mål i sin karriär. Frycklund låg bakom och har fem poäng på fem matcher nu.

Nya kedjorna funkade bra. Svedlunds frekvens var mumma för Frycklund och Lihagen då denna trio skapade mycket. Lihagen såg ut att vara på rätt väg igen.

Modo hade inget inledningsvis på andra perioden men då bjöd Mylläri på 1-1. Efter det var VIK illa ute men Dahlbom var stark i kassen och räddade VIK några gånger.

Men VIK visade äntligen beslutsamhet och klass i avsluten. Först dukade Freddan Johansson upp för Davidsson som dundrade iväg ett skott mot krysset, tror det tog på något och in fram till 2-1.

Inte helt orättvist kom 3-1 då Fish stod för ny briljant assist varpå Freddan Johansson visade sina fina händer och direktsköt.

I tredje backade VIK hem och Modo gjorde det bra och pepprade skott mot en suverän Dahlbom, som hade hjälp av stolparna flera gånger – men som sagt, turen följer den skicklige.

SAMMANFATTNING

Bytet Stefan Gråhns gjorde mot den mycket större Janne Brejcak var 100% karaktär. Det var en minuts fribrottning som slutade med slovaken på botbänken, varpå VIK gjorde mål. Det sammanfattar lite vad hockey handlar om och den attityden vinner hockeymatcher.

Beröm till Olsson & Zabel för de nykonstruerade kedjorna. Svedlund var riktigt bra med Lihagen och starke Frycklund.

Johansson gjorde det också bra med smarta duon Jellvert och Davidsson. Enheten med Fish, Gråhns och Bergman är också här för att stanna.

Kedjan med Bernhardt, Andersson och Zetterberg fick inte spela så mycket, men de borde ha potential att kunna utvecklas över tid.

På backsidan var det något av en genombrottsmatch för unge Hercules Öhlander Horn. Rörde sig bra och tog bra beslut med pucken. Stod dessutom upp i banan “stick-on-stick” och gjorde flera magnifika brytningar som bara riktigt bra backar kan. Faktiskt är känslan, wow!, detta kan vara något stort på gång…

Både Öhlander Horn och August Nilsson, som också var stabil, fick spela väldigt mycket. Kul att Olsson ger förtroende till de unga backarna, även i sista perioden.

Hampus Larsson gjorde en ny kanonmatch i egen zon och Jimmie Jansson spelade frejdigt och delade ut några fina tacklingar.

Kan man bara överleva denna säsong finns ändå visst hopp för framtiden med många unga och intressanta spelare i “pipen”.

Men den stora frågan är om man kan upprepa denna helhetshockey redan på fredag borta i Karlskoga? Olssons mannar måste nu kunna stapla en serie av sådana här insatser, annars var denna seger inte värd mycket.

Handen på hjärtat var VIK lite onödigt illa ute då man brände en massa chanser och Modo istället gjorde 1-1. Man har fortfarande vissa problem med målskyttet 5-mot-5, och ikväll var det ändå trots allt spännande in i slutet.

För att få snöbollen riktigt att rulla åt rätt håll tror jag #byggaVIK är viktigt för att få till den här säkre målskytten som kan ge laget ännu mer självförtroende. För det finns många intressanta lirare i laget som vid lite mer medgång och därmed tro på sig själva skulle kunna göra riktigt bra saker i vår.

PUCKLIGAN

5. Linus Svedlund

4. Stefan Gråhns

3. Fredrik Johansson

2. Marcus Dahlbom

1. Hercules Öhlander Horn

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"808435650861080576";s:5:"pDate";s:19:"2016-12-12 22:17:34";}}";

9 Kommentarer

 1. Gurkan 63

  Säger bara en sak ,jag älskar grånhs utalande och gråhns om någon visade vägen igår ,tänker på en situation i andra perioden vid en avbåsning gråhns snackade som vanligt med dommaren då smycket Fryklund upp och vill snacka Gråhns direkt ut med handen mot Fryklund som hände på klacken ,där precis den händelsen visar att fältherren i vik ör och ska vara Gråhns. Han har varit några säsonger i vik nu och han är en ledare son som andra ska lyssna till .
  Vill också berömma våran egen Dahlbom igår var du stor och stabil ,du har fått ta oförtjänt mycket skit den sista tiden men det är du som har hålligt vik kvar i många matcher denna säsong så fortsätt med det och var stolt . Den spelare som i fortsättningen inte bjuder till och försätter läget och klubben i problem ,en sådan spelare har gjort ditt för det hära läget…

 2. Ulf

  Tycker att Fryklund är stark, men att han borde vara rakare i spelet och spela mycket enklare emellanåt och inte göra allt så svårt!

 3. PatrikH

  Härlig match igår, tycker vi har en hel del sparkapital i form av unga spelare (hoppas på ett kommande Hercules storverk) på väg uppåt, bara de rutinerade visar vägen som igår kommer det att gå vägen.

 4. Marko

  Det var mer fart i benen igår och känslan man fick var att de flesta gav sitt yttersta. Tycker också att August o Herkules gjorde det jäkligt bra. August plockade bland annat bort en kille i bästa Borgmanstil – stop mot sarg. Sånt gillar man att se. Sen är det bara o hålla med om Mikael mfl om Stefan G och hans uppvisning med den nye backen i Modo. Så jäkla bra. Sånt tänder både publik och lag. I övrigt så är det fortsatt små marginaler för VIK och det är inga lätta poäng som kommer. Laget behöver fortsatt förstärkningar som kan spetsa till laget och göra skillnad.

 5. Vimmerbyarn

  Alla har rätt till en åsikt, Freddan. Men varför skedde det just igårkväll och inte tidigare? Man har haft typ 25 omgångar på sig att lyssna på honom i så fall.

 6. Freddan

  Kan ju lika gärna vara precis tvärtom – att man igår följde hans instruktioner?

  Lägg ner uppviglandet mot CO. Det bästa som kan hända är väl att de får ordning på detta MED CO i båset!

 7. Vik/Visby

  Håller med föregående talare. Tror INTE C.O hade så mkt med grabbarnas spel att göra i kväll för då borde de ha kunna plockats fram låååångt tidigare..

 8. Vimmerbyarn

  Mycket bra match av laget förutom att spelet i boxplay var lite för avvaktande stundtals samt att åtminstone jag upplevde att laget backade hem lite för tidigt och spelade lite på resultatet. Men som helhet, en mycket trevlig kväll i tv -soffan. =) =)

  Det man kan fundera över är varför laget plötsligt orkar resa sig nu? Varför gjorde man det inte redan mot Hästen??Jag tycker att det luktar kollektivt uppror mot Olsson lång väg av detta. Att spelarna helt enkelt hade snackat ihop sig att köra sitt eget race ikväll. -Utan Olsson…..

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit
Erik Göthberg - AvatarErikGthbergErik Göthberg

@VIKFanCentral Lunsjö bästa vikaren hittills sedan tycker jag att Östman gör mycket bra.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto