Lihagen inför ödesmatchen mot Modo: ”Jag presterar väl inte det jag vill och kan men krigar på för vinster”

Lihagen har varit lagets mest produktive på bortaplan, missar här öppet mål hemma... FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På måndagskvällen väntar faktiskt en av de viktigaste matcherna på länge för VIK. Trots kräftgången på sistone har VIK chansen att på hemmaplan täppa till glappet upp mot Modo på säker mark.

  • Vid 3 poäng – 2 poäng till strecket!
  • Vid 0 poäng – 8 poäng till strecket! (Modo har dessutom en match till godo)

– Vi håller humöret uppe och krigar på. Vi försöker skruva på lite detaljer för att få mer effekt, säger Niklas Lihagen till bloggen.

Hur känns det för egen del?

– Ja, vad ska man säga, jag presterar väl inte det jag vill och kan. Men jag krigar på allt jag kan för att vi ska få med oss fler vinster.

Vad är nycklarna för egen del så att du kommer upp i den nivå du vill och kan?

– Kriga till mig bättre självförtroende. Få lite utdelning på chanser både för egen del och de jag spelar med. Jag tycker att i många matcher har vi skapat massor utan utdelning.

Vad blir viktigt mot Modo?

– Viktigt är att vi kommer ut aggressivt, vinner kamper och sänder rätt signaler till varandra, och att vi tar vara på våra lägen framförallt.

Hur känns kroppen, utgick du senast? 

– ”Upperbody” (överkroppskada) i första perioden. Jag försökte kriga på men jag var långt ifrån 100. Så jag fick kliva av men spelar idag.

Hur funkar det med tränarna och allt nu när det går emot så?

– Vi sitter alla i samma båt så vi försöker hitta nycklar tillsammans och bli starkare ihop för att ta steg i rätt riktning.

Senast mot Modo hemma flög du ju fram, ni var ju faktiskt bättre än Modo då i premiären, trots att det blev förlust. Dags för retroaktiv utdelning kanske?

– Yes, tror vi vinner ikväll!

***

Modos Henrik Björklund är stekhet har under de två senaste bortamatcherna gjort de matchvinnande målen mot Mora och Timrå. Pär Edblom, Tommy Enström och Jonathan Léman saknas i Modo. Backen Jan Brejcak gör debut i Allsvenskan. Modo är således på uppgång.

VIK har fem raka förluster och har bara tagit 10 av 33 möjliga poäng på de 11 senaste. Olsson & Zabel har mycket svårt att få igång laget. Ofta har man bara kunnat släppa loss och börjat spela då man redan legat under.

Då har VIK gjort det bra och visat moral. Dock måste man kunna visa det även mot motståndare som inte seglar lite i ledning. Kanske är laget övercoachat då rapporter gör gällande att spelarna peppras med information och tillrättavisningar.

Alla som sysslat med sport vet att man bara är mottaglig för så mycket ”info” och att man vet ofta själv om man gjort misstag. Tjatas det för mycket finns risken att självförtroendet och den egna glöden inifrån rubbas. Man måste få gå på instinkt och ryggmärgsreflexer då de nervbanorna är kortare än om det måste upp i hjärnan och vända.

Osäkert i VIK kring Henrik Lundberg och Simon Karlsson som båda kördes över av Södertäljes Anton Holm senast hemma. Johan Jonsson åkte på en våldsam charging senast mot Björklöven utan att medspelarna eller domare reagerade. Jonsson blir borta en tid. En sådan som Viktor Mårtensson saknades verkligen då…

1 svar

  1. Freddan skriver:

    Nja, nu blev det väl en tankevurpa ändå? Vid noll poäng är det väl fortsatt 6p till Almtuna..?