Tränarbyte oundvikligt?

Undertecknad har hört så mycket som går i riktning mot ett tränarbyte att det inte alls skulle förvåna om något händer snarast.

Redan i augusti var det något slags möte eftersom man inte låg på samma våglängd. Truppen ska nästan blivit rädd för den ”nya tydligheten” bland annat, även om coacherna inte ska vara hårda på det sättet egentligen. Sen har det inte heller jobbats så tight på vissa plan – sportcheferna har dock backat spelarna väldigt bra vad jag förstår.

Har talat lite med hockeyfolk på insidan:

”Det som känns extra tråkigt är att se hur lite man har fått ut ur stommen som ändå fanns kvar och varit med i topplag i ligan i flera år. Jag menar att Freddan, Gråhns, Lihagen, Davidsson, Persson, Fish, Frycklund, Berg, Svedlund, Mylläri, Jonsson, Larsson, Lundberg. De skulle nog egentligen nästan alla lag i ligan tagit emot med öppna armar inför säsongen.”

”Smarta lån tycker jag med Jellvert och Bernhardt bl.a. Men tyvärr är backsidan alldeles för tunn. Jag tror man lätt hade kunnat hittat div1-spelare som är mer nyttiga än vissa lån och invärvade backar (Edström, Ahnelöv m.fl.).”

”Man spelar på tok för passivt för den trupp man har enligt mig. Man ska föra matcher mycket mer för att skapa mer offensiv, annars är det svårt att vinna över tid. Spelare som Freddan, Lihagen, Frycklund m.fl. behöver ju få komma i fart för att utnyttja sina kvalitéer, det får de inte nu.”

***

Har bett Andreas Appelgren om en kommentar. Kanske vore det bästa och billigaste med ”Äpplet” och Thomas Paananen? Vad jag förstår är Paananen mycket omtyckt.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"807890217407541248";s:5:"pDate";s:19:"2016-12-11 10:10:12";}}";

7 Kommentarer

 1. Knekten

  Det ser ut att bli som jag trodde i början av säsongen, div 1 spel nästa höst. Hoppas att jag fel för det är nog i så fall spiken i kistan för ett antal år framöver för VIK. Från att vara nästan i SHL, nu det här. Sorgligt att se spelet, det är som div 1, ibland div 2 och då är det ju inte mer än rätt. Det är i dessa serier man ska spela. Där ligger nivån idag. Nä, för att rädda detta krävs en sjujäkla jävlaranamma, vilja, tyngd, erfarenhet och rutin samt några spjutspetsar som utmärker sig när det gäller. Dessa finns inte, möjligen ett par stycken ibland. Grästorp, Kumla, Forshaga. Det blir till att tampas mot dessa nästa höst inför ganska få åskådare om inte något görs från och med nu.

 2. Patrick

  Äpplet är ansvarig för vilka tränare dem har och även för vilka spelare dem har värvat är de nån av dem nya spelarna som har levererat? Håller med problemet sitter ett par våningar upp plus dem i ledningen. Ta bort Olsson och låt Zabel vara kvar ta in Bäckman som en billig och kort siktig lösning,, för att rädda laget från kval. Taktiken med att ställa 5 spelare framför mål och hålla nollan håller inte.

 3. Marko

  En ganska basal fråga man kan ställa är utifrån en del kommentarer. Vilka tränare har varit bra i VIK de senaste åren?

 4. Wienmats

  Jag sa det i början av Serien, att Christer Olsson inte är ett så bra val.
  Han tränade Klagenfurt i högsta ligan i Österrike, där blev han sparkad, Appelgren ska Tag över roderet igen som tränare om man ska lyckas.

 5. PatrikH

  Om C.O. kan presentera en plan för hur VIKs spel ska utvecklas offensivt tycker jag att han kan få fortsätta, men det avgörande är om truppen tror på den planen. Om inte måste det bli tränarbyte.

 6. Gurkan 63

  Hej !
  Vet inte vad jag ska tycka om ryckten Ang tränarbyte ,tror inte på den lösningen och historiskt sett så är det ingen bra lösning ;se Appelgren kom in förra säsongen och inte vart det något underverk. Rikta frågan några trappor upp istället ,vilka är det som sköter kontakten med eventuella nya tränare och spelare ? Lyssnade på hockeypuls på vlt ,mycket bra program belyste vik kontra Karlskoga som med i stort det samma budget och situatinion som vik men till skilnad mot vik lyckas med sina spelare och värvningar vad gör Karlskoga som vik inte lyckas med ? Se lag som Karskrona kom upp två år i Allsvenskan sedan SHL , de Örebro samma där, det finns flera bra exempel . Vi kan ta Lihagen som exempel han har varit i vik tidigare och han har alldrig lyckats i vik ,varför värva hit han igen ? Jag tror att ett stort problem vik har och dit fokuset borde flyttas till och verkligen ifrågasättas Det ör ett par trappor upp i Rocklundahallen (ABB ARENA )

 7. påsen

  Fråga vad junisar som har spelat under Paananen tycker?? Är ju en hel del junisar som har bytt klubb när han har varit tränare.. är väl bara en del som tycker att han är bra..

Tweets

Mathias - AvatarjaghetermathiasMathias

@trucken021 @JoeLongplay @VIKFanCentral Haha jag är allvarlig 😂 Jag gillade honom!

SvaraRetweetFavorit
Albin Lundin - AvatarAlbinLundin14Albin Lundin

@VIKFanCentral Läge att kika på Lundgren om Warg är ute ur bilden?

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@VIKFanCentral Skulle gärna se mylläri i vik. Men Warg däremot tror jag inte på. Han har sett slö ut sedan han lämn… https://t.co/r7eBKGRdsF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto