Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Bäste Benker avgjorde efter ny dominant insats mot Karlskoga i en match som snudd på urartade och VIK tappade fokus

 

VIK vann med 4-3 efter sudden death mot Karlskoga på onsdagskvällen i ABB Arena. VIK dominerade matchen tempomässigt och gick fram till 2-0. Hemmalaget tappade sedan fokus och började dra på sig utvisningar då BIK, som alltid, gynnades då det nästan spårade ur.

VIK skapade massor av heta lägen i första perioden men ex-VIK:aren Henrik Lundberg var som vanligt vass i BIK-kassen. Viktor Hertzberg friställde tidigt Marcus Bergman men bom. Sedan tog sig även Hertzberg igenom efter att Tessier gjort samma passningsvariant precis som mot Storhamar vid blå.

Benker var helt enkelt bäst. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Enheten med Sebastian Benker – Fredrik Johansson – Kelsey Tessier har verkligen funnit kemi och fart och den kedjan hade tre-fyra frilägen bara i första perioden.

Fredrik J. och Benker var faktiskt snudd på dominanta och gjorde lite vad de ville i första perioden. Kaptenen vände vid ett tillfälle ut och in på Alexander Anderberg och bägge åkte helt sonika igenom BIK:s försvar vid flera tillfällen, med smarte och tekniske Tessier som understöd. Dock bara 0-0 efter 20 minuter.

FJ var igenom flera gånger. FOTO: RUNE ÅHLÉN

I andra perioden platsväxlade Tessier med De la Rose i PP och Skedung styrde in 1-0 i PP. Daniel Öhrn visade sedan åter både utsökt teknik och spelsinne då han på något sätt friställde stekhete Benker som tryckte in 2-0 i PP i bortre krysset.

Sedan tappade VIK fokus. 2-1 fint instyrt av Filip Ahl sedan Calle Ehrnberg inte fick bort BIK:arns klubba.

Sedan kom en situation som kom att ändra på matchbilden. Detta då Tessier först åkte på ett för tidigt byte och för många spelare på plan. I samma veva åkte BIK:s lilla retsticka Carl Berglund ihop med Tessier. Sedan kom Leduc och några andra in i det hela och kanadensarna tog för sig med handskarna på.

Leduc spelar bra och gärna fysiskt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Resten av matchen blev egentligen snudd på en utvisningsparodi. BIK kvitterade efter ett vasst avslut i 5v3 av Jesper Kokkonen, där VIK lämnade en utmärkt Jesper Myrenberg ensam, kanske stötte Morgan Hassel väl högt där? Dock lätt att vara efterklok. Anthon Eriksson delade sedan ut en sen tackling som gjorde David Lilja rejält groggy, tråkigt nog.

Tor Immo och Daniel Öhrn hade en uppgörelse. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Matchens gigant Sebastian Benker jobbade sedan loss ytterligare en puck och passade till Ehrnberg som precist hittade Tessiers blad och kanadensaren visade åter sina fina händer då han styrde in 3-2. En massa utvisningar senare glömde VIK-försvaret helt bort Mikael Eriksson framför Myrenberg och BIK-pesten nätade efter en fin pass av Carl Berglund.

Myrenberg var tät men lämnades ensam på målen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Under övertiden vann VIK skotten med 8-0 (!) och en tempoväxlande Benker åkte åter sönder BIK och forwarden låg bakom Fredrik Johanssons mål, där även De la Rose visade sitt spelsinne. Detta då backen kyligt gav Freddan pucken precis framför Lundberg.

SAMMANFATTNING

Under första halvan av matchen dominerade VIK och borde ha haft mer än 2-0. Men istället för att segla ifrån drogs man in i BIK:s tempo och sedvanliga gruff, även om VIK nog var lika goda kålsupare denna kväll.

Anthon Eriksson. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Domarna var bra inledningsvis men tappade tyvärr matchen lite i tredje perioden. Annars har fyrdomarsystemet varit ett lyft och det kommer gynna spelförande lag längre fram.

Vi kan konstatera att SHL-lagen gjorde en stor miss då de inte plockade in Sebastian Benker. Karl´n är helt enkelt dominant med sin storlek, teknik, skridskoåkning och klart vässade förmåga att läsa spelet. Det är bara för VIK-publiken att passa på att njuta av Benker, för nästa år spelar han i SHL.

Hela PP-femman jublar tillsammans. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Benker verkar dessutom ha bidragit till att ge Fredrik Johansson en ny vår. 35-åringen var helt fantastisk bitvis och åkte upp stora sår i BIK-försvaret. Tredjelänken Kelsey Tessier har varvat upp och har en fin kombo av spelsinne och vass teknik. Benkers och Johanssons fart köper nog lite tid åt Tessier – och då är kanadensaren livsfarlig.

Även Öhrnkedjan skapade en del även om Marcus Bergman kanske inte hade sin bästa kväll, dock tog sig Hertzberg fram till flera farligheter.

Alexader Lunsjös offensiv kommer kanske lite bort i fjärdekedjan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Isak Skedung var vass som tredjecenter, men om undertecknad vore coach skulle jag byta plats på Lunsjö och Wikman, för att få tillbaka den där riktigt offensivt renodlade tredjekedjan som var så bra tidigare. Nu känns det som Lunsjö kommer bort lite och Wikman är nog bäst i fjärdekedja just nu, då laget har så många offensivt starka forwards som bör få spela tillsammans.

Kalin försökte stoppa skicklige Pasic i BIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Mattias Kalin har nog en väg kvar att nå toppform efter sjukdom och fjärdekedjan fick inget riktig stäm. Dock vann Kalin 55 % av sina tekningar.

Ehrnberg har en offensiv förmåga som gav en fin assist idag. FOTO: RUNE ÅHLÉN

På backsidan var det nog skönt för Ehrnberg att äntligen få utdelning via sin fina assist till Tessier. Samtidigt kanske backen kunde varit tuffare vid BIK:s 2-1-mål, men det finns gott om tid för utveckling där.

De la Rose är en skicklig passningsspelare och assisten vid 4-3-målet i övertid osade klass och kyla. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Erik de la Rose slog många fina och hårda passningar på bladen som gjorde att VIK kunde anfalla med fart. Backen växer allt mer in i HA-tempot. Det samma gäller Leduc och Younan som hade många bra uppspel som gav bra fart i VIK:s spel inledningsvis.

Younan gjorde några fina uppspel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Jesper Myrenberg gjorde en ny stark insats och var chanslös på målen. VIK kan bli bättre på att rensa precis framför sin målvakter. Laget har släppt in en del mål under försäsongen som ej Kruse eller Myrenberg kan lastas för.

Totalt sett har dock försäsongen hittills sett nästan lite för bra ut. Vi får hoppas att VIK inte formtoppat sig för tidigt i det offensiva spelet. Det går dock inte att sticka under stol med att det finns massor av kvalitet i truppen.

PUCKLIGAN

5 Sebastian Benker

4 Fredrik Johansson

3 Jerome Leduc

2 Kelsey Tessier

1 Daniel Öhrn

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1567632508
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1169361615466237952";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1169361615466237952";s:5:"pDate";s:19:"2019-09-04 21:28:29";}}";

5 Kommentarer

 1. Martin

  Utvisningen där Hertzbeeg slashar med en eftersläng efter att ha blivit neddragen av en BIKare ska inte missas av den släpande domaren. Det är hans jobb att följa spelet bakifrån, inte kolla vad som sker längst fram i banan. Hoppas dom också kollar video..

 2. Gurkan63

  Vad var det för skämt till domare?
  Håller inte dommarna högre klass än det dom visade ikväll så lär det bli tufft. Domarparodi var det ikväll !!!

  1. Bäckman

   Håller med! Iom det ”nya” fyrdomarsystemet så har väl kanske dem lite bättre domarna flyttats upp till till SHL, vilket i sin tur gjort att man tvingads ta in div.1 domare i Allsvenskan. Eller?

   1. Martin

    I detta fallet nej, då SHL redan har 4 dommarsystem. Snarare att det fylls på från Ettan. Tror det låg en lista ute på vilka domare som flyttats upp til shl respektive ha.

Tweets

Andreas Häggström - AvatarscottfukamiAndreas Häggström

Scout om Renars Krastenbergs, ny i SSK. Var tydligen aktuell för KHL. #twittssk https://t.co/ZxIR6RuIqt https://t.co/TYicI3d9Tl

SvaraRetweetFavorit
Adam Karlberg Gonzalez - AvatarKaamelenAdam Karlberg Gonzalez

RT @VIKFanCentral: Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt om ny…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @adamjjohansson: Den gulsvarta analysen. Västerås ser bra ut. Kan bli en otäck motståndare för många lag i vinter. https://t.co/TvM2hc…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto