Betyg nyförvärv 21/22 och styrelsen glasklar i briljanta rader: ”Skador/tuff konkurrens en del av elitidrotten & VIK ska utveckla en verksamhet som är så stark i sig själv att oönskade situationer övervinns”

Logan Roe är klar för Linz. JIMMY GERDIN, VIK.SE

25 svar

 1. Mr H skriver:

  Pelle – både och kanske. Du kanske ser det lite bättre. Lavoie – hårt jobbande, eller ej. VIK är för statiska, långsamma i PP och ineffektiva i 5v5. Vi behöver bryta mönster. Han hade kanske förlängt serien i alla fall. PP var ju helt åt skogen. Så, From på lån och Lavoie tillbaka. Men med Paananen blir det inte så, förstås. Så – kontentan?
  From frågetecken. Wikman – vart tog han vägen i slutserien förresten?
  Bozo – är det pondus Du menar? Mmm – ja, det behövs mer skärpa åtminstone, så Din ide är så god som någon…

 2. Bozo skriver:

  Karisma. Inte många pratar om karisma men det är än viktigare i andra kulturer. Har Paananen karisma som ledare för entusiasmera, speciellt de utländska spelarna? Jag tycker Paananen är klippt och skuren som assisterande och skulle passa väl in i SHL som det.

 3. Mr H skriver:

  Lavoie – i Mora 19 på 31. Fick kanske mer PP där? Mycket poäng för Karlskoga tidigare (över 1 poäng/match), i Hästen 18 poäng på 20 matcher. Samt bra i Timrå.
  Mikael – det Du sa om From kanske är mer av ett coachproblem. Detsamma hade ju kunnat gälla Lavoie. Mer av en PP-spelare. Som nu är borta.
  Speed och teknik är ju det som brukar efterfrågas (From). Är dock inte helt säker på just vad som behövs mer med From. Tydligare coachning kanske. Det fattas något.
  Greba godkänd I St. Petersburg säsongen 18/19, därefter kurvan nedåt. Bättre tidigare säsonger. Inte omöjlig att tro på alltså. Inte heller något utropstecken poängmässigt. Varför aktuell för oss alls? Fiasko här.
  Arkalov däremot – kan inte se något de 10 senaste säsongerna. En fullkomligt obegriplig värvning från början. Osynlig. Arkalov mer av en defensiv eller två-vägs spelare kanske. Greba borde ha kunnat mer än Arkalov. De måste varit billiga…

  • Pelle skriver:

   MR H

   Tror du är på det ganska bra. Lavoie passade helt enkelt inte in i det spel Paananen vill att laget ska spela med hårt jobb mm. Coachproblem alltså.

   From är nog rätt så oformbar, man får det man får liktsom. Tror han behöver spela i typ Almtuna eller Tingsryd där han kan få köra sitt race och då det inte är samma krav från fans mm. Det kvittar nog hur du coachar honom. Så vad ska man göra med honom? Bryta kontraktet är nog det smartaste, inte för att han varit tokdålig utan för att han aldrig kommer bli så bra som behövs i vår satsning.

 4. Bozo skriver:

  Snitt på 2,56, det är ju inte underkänt som ändå hela säsongen känts. Du får nog allt sänka betyget. Alldeles för många spelare med över 3 i betyg. Ett snitt på 2,25 hade jag kunnat ta. Hade man tagit sig till semi så hade ett betyg precis över 3 varit rätt.

  • Pelle skriver:

   Det är ju inte alla spelare som betygsatts. Bara nyförvärven, så man vet ju inte hur lagets snittbetyg ser ut.

  • C skriver:

   Bozo, förstår hur du tänker men för mig är Fryklund 4,5. Han kom 3a i hela seriens poängliga med 10 matcher mindre spelade och gjorde visserligen bara 2p på 5 matcher i slutspelet men löven hade fullt fokus på honom hela tiden plus att hans kedjekamrater dippade lite.

   JG 4,5 är också såklart rätt.

   Roe är väll en svag 4a iallafall.

   Att Jardeskog får en 4a för att han stod upp bra i slutspelet är ju generöst för det är knappt en 3a sett över hela säsongen om vi ska vara ärliga.

   Men om du håller med om de 4 spelarnas betyg på 4or så kommer snittet att bli över 2,5 hur vi än vänder och vrider på det.

   Med satsningen som utlovades hade jag nog hoppats att nyförvärven skulle ha ett snitt på 3,5-4 i betyg efter säsongen.

   • Bozo skriver:

    Frycklund 4, Roe 3,5 och Jardeskog 3. Jardeskog såg till att vi förlorade flera matcher i grundserien men avslutade starkt. Roe svårt, man vet inte vilken lön, men tillförde för lite offensivt sett över säsong. Nästa säsong kommer han vara grym om han spelar i Sverige.

 5. Musse skriver:

  Visst har Z misslyckats med ett antal nyförvärv, det tycker han nog själv också. En konstig säsong där det varit extremt svårt att korrigera det som inte blev bra från början då utbudet var så skralt att det blev för många chansningar. Om man tittar på dem som fått rött av Micke. Som jag håller med om till 99%.

  Fernholm: Hjärnskakning redan i Skoda Cup, blev aldrig helt frisk.
  From: Hjärnskakning under säsongen, blev inte lika bra efter det.
  Rauchenwald: svårt att anpassa sig till spelet. Kanske borde vi haft mer tålamod då vi inte fick in någon bättre center.
  Lavoie: En spelare jag tycker vi skulle behålla. Hade gjort 9p trots mindre spel i pp. Hade kanske varit den som hängt kassarna i slutspelet. Typisk pp spelare.
  Hakka: Började som en frisk fläkt med fart. Inget skott och ingen målskytt. Skadad/sjuk = Flopp
  Jalonen: katastrof trots fina händer och rörlighet = Flopp
  Ryssarna: Ja vad ska man säga, ingen i hela Sverige kunde nog tro att det finns så dåliga spelare i KHL. = Superflopp

  Så visst måste vi någonstans i besvikelsen inse att Z har haft extremt oflyt. Nu höjs kraven och förväntningarna ett snäpp till på nyförvärv.

 6. Mr H skriver:

  Vad kostade Kelsey Tessier? På 50 matcher här – 40 poäng. Okontrakterad just nu!
  Skedung kanske 3:e – 4:e center nu. 2 nya topp-centers behövs. Karlsson avvaktar jag. Bergman självklart kvar. Kostnadsfråga på några. Några kanske på utlåning!!
  Det finns en del som har misslyckats i den här föreningen genom tiderna. Tja – vad beror det på? Hur vi spelar? Kanske. Senior-hockeyn här har inte utvecklats på länge.
  VIK har stor verksamhet, och för lite pengar och olika rutiner behöver ses över.
  Mikael – superbra att Du tar upp och prickar in tungt hur scoutingen borde fungera. Nya rutiner borde kunna skapas och implementeras där. Samt dina frågetecken om coaching för att erhålla saknad disciplin.
  Coachningens syfte är ju att skapa mätbara resultat genom att förbättra och påverka spelarnas arbete, disciplin och taktiska dispositioner. Det här måste följas upp tills förändring sker. Att distingera/avskilja vad som ska mätas och hur man gör det.
  Kunskap. Inställning. Effektivitet. Professionalitet. Kreativitet.
  Istället för naivitet.
  Det är väl sånt som NHL är bra på?
  Det kanske inte är omöjligt att höra runt lite hur de föreningar som lyckats arbetar.
  Kan verkligen inte tränarna engelska? Hur ska de då nå importerna? What?
  Sportchef och tränare behöver hjälp. Hela klubben behöver det. Nu.
  Så att vi hinner bygga i tid. Dock – det kommer behövas mer än 12 miljoner i budget om det ska bli några genombrott.
  Z, Kevin och övriga behöver slå nya rekord på marknadssidan.

 7. Musse skriver:

  Det här med att gissa löner blir ju inget annat än rena spekulationer. Det är ju lika hemligt bland spelarna som i en försäljningsorganisation. Dvs inget någon pratar om.
  I min värld har Roe varit topp 3 av backarna sett till hela säsongen. Ren gissning, men jag skulle bli förvånad om en okänd kille från tredjeligan i USA skulle vara förhållandevis välbetald i förhållande till spelare som Jansson, From, Fernholm etc…. Så det kanske är en löneförhandling uppåt som pågår, eller om andra klubbar fått upp ögonen för honom? För han trivs ju i Sverige och med den svenska hockeyn.

 8. Nors skriver:

  Jag förstår inte varför så mycket tilltro sätts till värvningar under säsong? Är det för att marknaden är så tunn så det inte finns några alternativ? Det problemet verkar inte drabba andra lag i samma utsträckning. Klart att det kan vara värt att ha en peng kvar ifall något riktigt intressant dyker upp. Men att under en hel säsong spela samman ett lag har ju också ett visst värde. Dessutom kommer det minska risken för skador i truppen eftersom det går att rotera på fler spelare under säsong, och kan vila toppspelare mer.

 9. Observant skriver:

  Kul att Rigelius kom in och gjorde avtryck. Finns många fynd i div 1 Bara att kolla på Tornberg och Jardeskog som också fått kämpa innan chansen kom i HA.

  • Observant skriver:

   Glömde kommentar om From. Vissa stunder 5 plus med teknik och fart, vissa stunder helt osynlig. Behöver hitta jämnheten och våga gå in i tuff trafik/slutspel. Tror dock han kan studsa tillbaka vid ny chans?

   • Pelle skriver:

    Jag tyckte From började säsongen bra. Kanske hjärnskakningen stoppade formen på något sätt.

  • Bosse skriver:

   From är väll den ojämnaste spelaren i laget, vissa stunder en ren säkerhetsrisk. Har har taktiskt svårt men är bra när han får köra själv. Han har ju aldrig lyckats någon stans heller egentligen så exakt 0 och ingenting talar för att han ska lyckas här nästa säsong. När de hettade till nu på slutet fick han sitta på läktaren. Jag tror att han är ”oskolbar”. Bara att riva kontraktet och önska honom lycka till i ett lag som inte har samma press på sig.

 10. Bozo skriver:

  Får man in Östman som blir det tävling igen. Tror även lillebrorsan blommar ut fullt då oxå. Då kan det bli hetsigt igen och inte 5 gubbar med kaffekopp som kollar på när en gräver en grop.

 11. Bozo skriver:

  Blev lite väl många missar för Zäta, några riktigt grova. Känns inte som han är sportchefämne, man behöver vara lite galen/nörd för det. Finns andra uppgifter i klubben som jag tror Zäta skulle kunna sköta galant, både som ledare på kontoret men även inom säljorganisationen.

  • Bosse skriver:

   Z är väldigt trevlig och schysst. Månar om bra stmningnoch att ”rätt profiler” ska in i laget. De profilerna omfattar inte spelare som Hutchings i löven. Hade tex Hutchings lirat hos oss hade det kanske varit vi som spelade semi nu.

   Jag tror VIK måste inse att flera personer behöver vara delaktiga i det sportliga, Z är nog perfekt på möten med till tänkta nyförvärv men det behövs även någon mer analytiskt lagd person i rekryteringen. Det var väll egentligen bara 3 riktigt bra förvärv i år och det var köpingssönerna plus Fryklund och det är ju inte omöjligt att alla 3 hörde av sig själva för att få komma till VIK av sociala skäl.

 12. Spjut skriver:

  Jag fick rätt till sist. Har ju kommenterat flera gånger att alla importer utom Logan Roe varit kassa

 13. Örjan skriver:

  Ännu en bra blogg👍👍
  Tycker Niklas Rigelius är värd att förlänga med
  Imponerat på mig och med en sommarfys och med från start tror jag han kan bli ännu bättre nästa säsong
  Ställer samma fråga som dig
  Vad har alla andra sportchefer för kontakter som får tag i bra spelare år efter år
  Zetterberg säger nästan varje år
  Dåligt med spelare på marknaden av sådana vi vill ha i gruppen
  Kanse dax att Z letar nya kontakter för bevisligen är hans kontakter bara B och C agenter med mediokra spelare som får rätt bra betalt ändå

  Frågan är kommer styrelsen att ”befria” Zetterberg som sportchef och ge han andra arbetsuppgifter i klubben och leta på en ny sportchef ??

  Eller avsätter Styrelsen både Zetterberg och Pannanen ?
  Tror att någon ändring blir det för att behålla trovärdigheten mot sponsorer och fans från styrelsen

  • Spjut skriver:

   Jag fick rätt till sist. Har ju kommenterat flera gånger att alla importer utom Logan Roe varit kassa

   • Pelle skriver:

    Jag trodde också på Roe. Skrev det tidigt. Redan efter att ha sett klipp från Florida. Man ser direkt när någon är något utöver det vanliga.