Bitter eftersmak då de fem vassaste lämnat efter ickeinsats i förkvalet


Visst ska man vara glad och fryntlig och tacksam för saker och ting. Men ibland har får man vara bitter och konspiratorisk. Är det bara en slump att alla fem toppar i förra säsongens grundserie har lämnat efter att ha avslutat säsongen bedrövligt?

Varför var Thomas Mitell, William Karlsson och Broc Little (och i viss mån även Niclas Lundgren och Peter Öberg, även om dessa två normalt sett varit riktiga VIK-krigare) plötsligt så genomusla i förkvalserien? Nu när alla ganska snabbt har lämnat kan man lätt tro att de hade tankarna någon annanstans.

Och det känns ju verkligen sådär som VIK-supporter. Dvs. OM spelarna hade tankarna på feta kontrakt på andra orter. Tyvärr får nog denna kvintett leva med detta när de nu plötsligt var så fantastiskt mycket sämre (ja, det var ju lite för markant skillnad för att man bara ska skölja ner det) när det gällde som mest i VIK.

Problemet lär ju upprepa sig för de nya klubbarna dit dessa herrar har dragit. Om de får feta kontraktserbjudanden i slutet på nästa säsong kanske fansen i exempelvis AIK och HV 71 blir lika besvikna på vissa karaktärer.

Nåja, det var det sista bittra inlägget om denna kvintett. Vi får hoppas laget kan få in spelare med bättre karaktärer nästa säsong.

***

Mats Waltin har nu blivit rejält sågad från flera håll. Det får en att undra om det inte varit klokare att gjort något åt saken tidigare, om nu exempelvis Thomas Mitells uttalanden stämmer om att man fått skäll efter varje felpass.

Det är ju skrämmande om det är sant. Positivt är ju att Jocke Fagervall kommer släppa loss kraften och kreativiteten genom att uppmuntra laget istället.

Bara det kan nog väga upp tappet av vissa tekniker.

***

Markus Ljungh och Viktor Mårtensson tränar med laget och dessa två kanske blir kvar?

2 svar

  1. Nils skriver:

    Känns väldigt skönt att Mats Waltin fick lämna, om allt sägs är sant. Nu kanske grabbarna vågar släppa loss ordentligt!

  2. Bengt skriver:

    Det Mitell säger stämmer och det har drabbat de unga spelarna hårdast. Dom har inte bara blivit utskällda utan dessutom bänkade (för ett misstag).