Thomas Mitell drar till Örebro och VIK jagar offensiva backar

På torsdagen blev det klart att spelskicklige backen Thomas Mitell skrivit på för rivalen Örebro. Mitell är när han är fräsch en mycket kreativ och skottstark back, vilket 26 poäng på blott 34 matcher förra säsongen vittnar om.

Men 31-åringen verkar inte ha fysiken och ljumskarna för att klara en hel säsong. Dessutom var Mitell mycket svag i förkvalserien när det gällde som mest med noll poäng och -3 på sex matcher.

Det var faktiskt frapperande att se hur svårt Mitell hade det i förkvalserien då tempot skruvades upp. Kanske spelade Mariestadsprodukten halvskadad eller så orkade han helt enkelt inte.

Värvningen känns trots allt något märklig för ett storsatsande Örebro, som har stöd av personer med nästan obegränsade (?) resurser.

Känslan är inte att Mitell är en back som kommer att hålla för att spela upp ett lag i en kvalserie. Hade man haft nästintill obegränsade resurser och var riktigt seriös att få ett lag som ska gå upp är nog inte Mitell en back att satsa på i första hand. Kanske är det så simpelt att Örebro med följe så gärna vill försöka snuva VIK på en spelare så att de biter sig själva i svansen?

Men om Örebro matchar Mitell klokt med i princip bara speltid i power play får de en back som kommer ligga närmare poängen per match, så länge han är kry och motiverad.

***

Kan det ligga något i ryktena att VIK kan få hem Daniel Grillfors? Det vore garanterat en värvning som skulle lyfta hela VIK och seriositeten i satsningen.

Känns som en spelare värd att ge en rejäl lön och ett långtidskontrakt. Troligtvis en investering som skulle betala sig många gånger tillbaka.

Thomas Mitell lämnar för Örebro...

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:68:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/Thomas_Mitell.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets

Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@VIKFanCentral Bra idé Mikael. Tycker han gott kunde komma redan nu. Fyra poäng ner till Mora borde väl räcka;)

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@KimNordlund87 @robbieblind @LudwigAronsson @VIKFanCentral Problemet är att de flesta av dina juniorer blir uppätna… https://t.co/H4F15ODPIh

SvaraRetweetFavorit
Kim Nordlund - AvatarKimNordlund87Kim Nordlund

@robbieblind @LudwigAronsson @VIKFanCentral vid mindre skador eller sjukdom istället för att värva i all hast och h… https://t.co/IQUPv7obRX

SvaraRetweetFavorit
Kim Nordlund - AvatarKimNordlund87Kim Nordlund

@robbieblind @LudwigAronsson @VIKFanCentral Givetvis menar jag inte att det ena utesluter det andra rakt av. Vi har… https://t.co/rMDyx0SRem

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto