Surkartarna från slutspelsflopparna mot Karlskrona och Rögle – hur ska det hanteras?

Många har nu gått vidare och tittar sunt nog mot nästa säsong. Men att ha obearbetade saker är inte heller bra.

För trots allt floppade VIK ut ganska ordentligt när det gällde som mest i våras. Business as usual. Tyvärr. Det bör finnas med i väggarna och användas till att bygga upp en sund tjurighet att ta med in i nästa säsong.

För hur man än försöker snacka bort eller skönmåla det, vill vi aldrig mer se, i ett slutspel, när det gäller:

 • Att VIK:s stjärnor, med nästan kuslig programenlighet, slutar producera
 • Att VIK totalt slutar spela vid ledning (som vid ledning 1-0 efter första perioden i match 4 i Karlskrona)
 • Att VIK, efter en fin seger i ABB, totalt viker ihop sig (som vid 6-1-förlusten i match 4 Ängelholm)
 • Att en veteran tar en självisk och idiotisk utvisning i viktiga slutspelslägen (som mr X tidigt i match 2 i Karlskrona som gav KHK ett PP-mål direkt och hemmaflyt. Det kändes som ett nyckelmoment i serien, faktiskt.)

Undertecknad kan erkänna att jag inte tittat en hundradel eller läst en rad om Karlskronas eller Rögles fantastiska SHL-firanden heller. Visst är det bittert. Jag erkänner.

Men hoppas VIK kan använda slutspelsfloppen till en vinnande tjurskallighet kommande säsong.

Eller är det bästa att bara glömma allt?

(Så. Då har man fått det ur sitt system, tillbaka till Silly 2015/16!)

8 svar

 1. Joakim E skriver:

  mr-h , Ja skulle vara intressant och höra varför han valde björklöven före vik 🙂 , I mina ögon och öron så ser och höres det mycket bättre att få vara med i ett satsande vik i en mellan stor stad med närhet till sthlm , Än att spela i björklöven i en liten sk*th*la i norrlands skogar 😛 , Men som sagt kan vara mycket sociala grejer som spelar in tex närhet till familj o vänner och andra liknande saker. Så nu får vi bara hålla tummarna för en riktigt het första eller andra center 😀

 2. Mr H skriver:

  Joakim E – Självklart. Vi får väl höra något om det senare. Västerås har ju en del att erbjuda som lite större stad, nära till S-holm, m.m. Ja, du vet. Andra sociala faktorer kanske spelade in. Ändå lite underligt. Synd.

 3. Joakim E skriver:

  mr-h , Behöver ju inte nödvändigtvis handla om pengar ang. edblom , Är nog väldigt mycket annat som spelar in när en spelare väljer klubb. givetvis handlar det en del om pengar men många gånger så väljer spelare att spela för en lägre lönn än dom kunde få pga saker runtomkring, Säkerligen hur mycket klubben vill satsa på spelaren 1 lina , 2 lina 3 lina , det sociala och sedan är väl han från skogarna i norr okså. Tyvärr så vill inte alla spela i v-ås hur mycket vi än betalar , Sen är givetvis frågan hur mycket vill man betala för en spelare okså 🙂 Hade gärna sett han i vik men bara börja leta nya namn och hoppas på nå gott 🙂

 4. gns skriver:

  Att VIK förlorade en delmatch med 1-6 mot Rögle har sin förklaring: DEVAUX. Hela laget pissade på sig före och efter denna händelse. Tvr hade inte VIK motmedecin mot sådant.

 5. Mikael Norén skriver:

  PatrikH: Jag menade inte att Mr. X gjorde det medvetet, men dålig disciplin precis i fel läge direkt i matchen.

  Mr H: Du frågade tidigare om Williams lön, den ska vara cirka 100 000 Euro netto för en säsong, skatter sociala tillkommer med en faktor på 1,6 cirka enligt Eklund. Så total lönekostnad för Williams blir 100 000*9,32*1,6= nästan 1,5 miljoner kronor.

 6. Mr H skriver:

  Tummen upp för Gråhns!
  Vad fattades för Edbloms signatur när Löven har råd? 50 papp, 100 eller 500? In med lite tuffa forwards nu.
  Brendan Mikkelson till Luleå!! Ajdå, eller kan vi kontra på den?
  Backkontot behöver fyllas på.

 7. PatrikH skriver:

  Jag upplevde inte att Mr.X tog utvisningen medvetet, det var brist på fokusering och närvaro uppfattade jag det som. Nu när vi fått in Gråhns hoppas jag på Jonte Berg och Brock Montpetit som nästa att förlänga.

 8. Jimbo skriver:

  Jag har inte läst en rad om deras firande heller. Finns ingen anledning.. 🙂 Jag har redan glömt för jag har lärt mig att det är såhär vik spelar i kvalserier. Bott i Västerås sedan 99 och dom har inte varit i närheten av elitserien. Eller jo, 99 spelade dom där 😉