Bjurö klar som ny backup och Fornataros påskrift åtminstone bra för kontinuiteten

Redan på onsdagen kom det första nyförvärvet i form av Jonatan Bjurö, enligt VIK.se. Det innebär att Luca Boltshauser nog går till historien till VIK:s meste relativa bänkvärmare.

Bjurö känns som en uppgradering mot Bolsthauser, såklart baserat på rutinen. Fransson var ojämn i kvalserien av någon anledning. Kanske är denna ganska meriterade värvning, för att vara en backup, en respons på det så att Kaizer Frans ska få mer vila och konkurrens.

***

Fornataro blir också alltså kvar, trots en blek comeback. Det vill till att 28-åringens knän och rygg tillåter 48-poängsform nästa år. Hursomhelst är det ett slag för kontinuiteten, vilket inte ska underskattas.

Nu har alltså VIK två potentiella 50-poängscentrar. Gäller bara att få ut det nu också!

***

Robin Gartner lämnar Örebro. Är det inte ganska precis någon sådan typ av rörlig back VIK skulle behöva? Gärna några sådana som kan understöjda McGrath & Co. med fart och skills bakifrån nästa år…

5 svar

 1. JL skriver:

  Stackars Bjurö

 2. Viktor skriver:

  Egentligen inte, utan jag kritiserar klubbens val av kortsiktiga hafsiga lösningar i stället för att bygga ett lag, en klubb, för framtiden.

 3. Marko skriver:

  Viktor? Du kritiserar verkligen Niklas Johansson!

 4. Viktor skriver:

  ”Vi ska upp, vi ska upp igen” är ju ståplatsfansen paroll – så även Eklunds som i minst två år i rad lovat att VIK ska upp. Vid bokslutet förra året var han även mäkta stolt över att det då fanns pengar över och parollen blev ”Värva!” Tydligen till vilket pris som helst och VIK-själen offrades.
  Därför har jag har svårt att förstå Mitells snack i dagens VLT om att VIK har en så mycket sämre spelarbudget än andra allsvenska lag. Men det vi vet, är att det till förra hösten värvades ett knippe nya spelare och Mitell var en av dem. Tack för det NJ, alltså för Mitell. När serien väl kom igång såg dock vi på läktaren ingen form av spelharmoni i laget. Något som Fagervall (numera Luleå. Tack för det Luleå!) slätade över med ”Att det tar tid att få ihop ett lag”. Ändock blev tabellresultatet bra med en topptreplacering helt beroende på en fantastisk Fransson (tack för det NJ) och att man något sätt lyckades ta många matcher ända fram till straffar. Där visade i alla fall transatlanterna klass, tack för det! Straffläggningarna var dock det ända hockeygodis hemmapubliken bjöds på under hösten. Ytterligare en framgångsfaktor, kanske den viktigaste, var att forwards viktigaste uppgift var att till 100% hjälpa den svaga backbesättningen. När man väl erövrat trissan hjälpte dock inte backarna till med offensiven utan man spelade oftast fast sig i egen zon.
  Något måste göras inför juluppehållet. Vad som borde/måste göras syntes tydligt från läktarplats: Stärka upp backbesättningen med minst en säker back! Men det såg inte NJ, har inga rådgivare med ögon kring sig?
  Åter till Mitells snack om VIK;s svaga värvningsbudget för det stämmer inte! För när allsvenskan gick i ett avslutningsskede fanns definitivt pengar till NJ;s tokvärvningar av Legin, Fornataro, Lindhagen, McGrath, Hyka (Tack för honom NJ!) och Jonsson. Men därmed var laget tillbaks till höstens ruta ett. Minns Fagervalls ”Att det tar tid att få ihop ett lag!” Har inte NJ några rådgivare med öron kring sig? Verkligt synd med NJ;s tokvärvningar med forwards – dom egna produkterna var ju På G. Minns tex Brommes, Frycklunds och andra verkliga VIK;ares insats då Bofors besegrades i Nobelhallen med 2-1. Kanske en avgörande vinst för att VIK överhuvudtaget lyckades ta sig till kvalserien. När det sen var dags för kvalserien fick Frycklund & Bromme stå åt sidan för NJ;s inhyrda legoknektar.
  Nej du Mitell, om du nu läser det här, ett lags framgångar bygger inte på storleken på värvningsbudgeten utan på hur den används. Givetvis även vad man har för rådgivare runt sig och om man lyssnar på dom.
  Ser gärna att vi tar oss upp någon gång – men det lär väl dröja.

 5. Göteborgaren skriver:

  Läste precis på MrMadhawk att Janne Karlsson lämnar KHK.
  något för VIK? Många vill i alla fall se honom som huvudtränare.