Silly 14/15: Janne Karlsson ledig och poängmaskin valde Örebro framför småstaden Leksand

Janne Karlsson, som är VIK-fansens stora favorit enligt omröstningen till höger, blev ledig på onsdagen, som MrMadhawk.se som vanligt var först med på onsdagen.

På pappret vore Janne Karlsson en drömcoach för VIK. Janne var med och lirade upp VIK till Elitserien 1988. Janne ska också ha jobbat på brandkåren tillsammans med andrecoach Pär Hellenberg, så de lär känna varandra bra.

Men mer intressant är ju att Janne Karlsson var en av arkitekterna bakom Växjös framgångar. När Lakers gick upp med Janne som coach hade man en oerhört stark defensiv plus en mycket fin offensiv.

Med den offensiva drömhockeyn Karlskrona bitvis spelade i år under Janne var det också djupt imponerande att se. Visst vore det konstigt om inte Janne då skulle kunna fixa ett offensivt grundspel åt VIK?

Och i Lakers hade man faktiskt inte någon direkt superoffensiv back då man gick upp. Men i KHK var såklart Angell oerhört viktig.

***

Ibland är det inte en fördel att vara en liten ort. Enligt goda uppgifter valde Villachs poängmaskin Derek Ryan Örebro till stor del eftersom han ville bo i en större ort än Leksand. Det lär presenteras snart.

Apropå Villach och Örebro är nu både Conny Sr. och som sagt “Conny Jr.” (John Hughes) lediga. Conny Sr. fick alltså gå från Örebro under onsdagen.

Undrar hur NJ:s intresse ser ut för Conny, som enligt vad NJ sa tidigare ger ett “garanterat bra power play”? Som en del i en kortsiktig ettårssatsning inför kommande specialsäsong kanske Conny Strömberg inte vore så dumt, som alternativ till någon annan chansning?

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

 1. JL

  Janne K är ute efter att tjäna pengar.
  Han har erbjudande från kontinenten.

 2. Göteborgaren

  Hoppas ryktet att Janne Karlsson är på väg till SSK är fel (se LT). Känns som ett steg åt fel håll för honom, fast en utmaning blir det i så fall.

 3. Marko

  Helt ärligt så tror jag Janne Karlsson i stort sett är klar för VIK! Det är lite för många “-oj, vad hände här-” just nu… NJ visste att Fagervall var förlorad, NJ har under en längre tid kollat runt och snackat med tränare och vips så är Janne Karlsson “arbetslös” efter att ha valt att inte fortsätta sista året på kontraktet. Om han sen är rätt man för VIK? Ja kanske.. Jannes tankar om det offensiva spelet skulle passa VIK:s kvicka och skridskoskickliga forwards väldigt bra när jag verkligen funderar på de.. Som jag sa: Tror faktiskt att det är i de närmsta är klart.

  Varför blir jag nervös varje gång Conny Strömberg nämns? Tror han är sjukt dyr eftersom han tror sig vara 23 år och bäst i världen. Han är en superdiva och likväl som han kan vara olja i en maskin så kan han säkert i allra högsta grad vara gruset i samma motor. Som en kortsiktig lösning på 1 år för att boosta PP-spelet? Nja.. säger nog nej i alla fall. 🙂

Tweets

Mackan - AvatarkonstprojektetMackan

@Danneunplugged NJ hade verkligen kul med våra pengar.. Williams hade väl nå liknande också tror jag VIKfancentral skrev ocksö

SvaraRetweetFavorit
VästeråsSporten - AvatarVSportenVästeråsSporten

@VIKFanCentral Lite en in, en ut?

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@VSporten Utveckla, är för seg att hänga med! ;-)

SvaraRetweetFavorit
VästeråsSporten - AvatarVSportenVästeråsSporten

@VIKFanCentral Behövs inte ett snille här va. Svaret står ju skrivet 😉

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto