Blir det kanske farväl till stora kvalhjältarna Kenny Källström & Morgan Hassel och scout om nye Anthony Peters i Modo

Morgan Hassel efter sin hjälteroll i kvalet våren 2018. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Morgan Hassel och Kenny Källström. Två stora kval- och VIK-hjältar som ser ut att lämna. Liksom undertecknad har VLT:s Peter Hoffström fått indikationer på att varken Källström eller Hassel just nu ingår i klubbens framtidsplaner.

Utan dessa två ”pappabackar” och kaptener hade VIK inte gått upp direkt från Ettan. Desto mer man tänker på den bravaden desto större och viktigare blir den. Detta måste vara oerhört svårt för alla inblandade, men Patrik Zetterberg är ju anställd för att ta svåra beslut.

Kenny Källström ledde trupperna i Ettan och veteranen hade bäst plus/minus av alla backar i kvalserien till HA. FOTO: RUNE ÅHLÉNFOTO: RUNE ÅHLÉN

Och att ta svåra beslut verkar inte denna sportchef vara rädd för. Detta visade Zäta med all tydlighet då populära toppcentrarna Niclas Lehmann och Johan Skiöld samt allas vår Conny Strömberg fick lämna efter att de varit nyckelspelare under säsongen i Ettan.

Många har tagit rygg på Morgan Hassels karaktär. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Kenny Källström och Morgan Hassel har lika eviga som givna platser i den Gulsvarta Hjältedalen. Hoppas att laget som tog upp VIK till HA igen kommer firas i framtiden.

Kenny Källström var en viktig värvning för moralen och defensiven. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Frågan är hur VIK ska fylla tomrummet i omklädningsrummet efter dessa två pådrivare och starka karaktärer?

***

Man kan förstå Zätas tuffa beslut mer då de andra lagen Allsvenskan rustar kraftigt och sportchefen kan inte vara alltför nostalgisk. Bland annat har Modo tagit in kanadensiske målvakten Anthony Peters från tyska toppligan. Frågan är om Peters kan ersätta den mycket populäre Patrik Bartosak i Modo?

Bloggen har fått lite ”inside” via en NHL-meriterad scout:

– Peters var totalt sett ganska medel i Iserlohn. Men är ett riktigt superproffs och en stor ledare som leder genom att föregå med gott exempel. Hatar mjuka träningar och har en enorm tävlingsskalle. Hans mentala styrka är riktigt bra. Han är en balanserad och positiv kille. Han har inte den typiska ”målvaktspersonligheten”, tjurar inte och håller ihop mentalt även vid motgång.

– Kan vara en outtalad kapten utan bokstav på tröjan. Var Iserlohns etta i början av säsongen och hade några overkligt bra matcher. Men under året tappade han lite och tyske Andy Jenike tog över förstespaden.

– Han är en riktig stabil kille i nätet, inga problem när han släppt in ett mål, håller sig kall. Hans fötter är tillräckligt snabba för bra sidorörelser. Skulle kunnat stanna, men Iserlohn behövde importplatsen…

2 svar

  1. PatrikH skriver:

    Jag tycker också Källström var bra mot slutet av säsongen. Hassel hade väl skadorna emot sig, plus att han kanske inte har samma fart på skridskorna och puckskicklighet som de andra backarna.

  2. Peter skriver:

    Tråkigt om Källström lämnar. Jag tyckte att han var bättre mot slutet och bättre än säsongen innan….