Bloggen bytte några ord med Kalle Östman om framtiden och de två senaste säsongerna i Djurgården och Malmö: ”VIK har helt klart något spännande på gång”

Kalle Östman. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen fick byta några ord med Kalle Östman via text. Samme Kalle Östman som inte var med då Malmö drog igång sin försäsong enligt MrMadhawk på Expressen:

Glad Påsk Kalle, och tack för dina tidigare insatser i VIK. Hur ser du på framtiden och VIK?

– Tack själv Mikael! Du gör ett grymt jobb med att skapa intresse för VIK, fortsätt med det, säger centern som uppenbarligen följer VIK.

– Ja, vi får se här framöver vad som händer, fortsätter Kalle. VIK har helt klart något spännande på gång, vi får som sagt se vad som händer här framöver.

Hur skulle du beskriva dina tre säsonger i SHL?

– Första säsongen (i Djurgården reds. anm.) hade jag en begränsad roll i ett väldigt starkt lag.

– Andra säsongen (i DIF) fick vi skador efter halva säsongen på två toppcentrar. Då fick jag chansen att få en stor roll, och den chansen tycker jag att jag tog. Då kände jag att jag verkligen kan vara med och producera och började verkligen känna mig bekväm. Mot slutet av den säsongen spelade jag alla situationer egentligen.

– Den senaste säsongen (i Malmö) var stökig. Jag fick bra förtroende i början. Men sen tog vi in mer forwards, efter ungefär tio matcher, och då blev min roll mindre och jag fick egentligen fylla i på positioner där det fattades spelare, spelade alla positioner. En väldigt hackig säsong.

Vad är de viktigaste bitarna för dig i kommande klubbvalet?

– Att det ska vara något som jag brinner för och som ska fungera bra socialt för familjen.

Låter då som VIK skulle passa bra?

– Haha, vi får se. Sorry för tråkiga svar, men jag kan inte säga så mycket mer just nu, säger Kalle Östman avslutningsvis.

3 svar

  1. Bozo skriver:

    From tillbaka i landslaget. Fick förtroendet att slå straff idag mot Sverige och gjorde mål.

  2. anders skriver:

    hopas hopas kalle kommer sen om vi kunde få hit Patrik Berglund med och han fick träna och vara med från start huuu säger jag då kan det bli bra sen får hoppas att stor Z kan trolla fram något riktigt bra spelare

  3. Bozo skriver:

    Låter som att han är klar. Blir fart på Paananen oxå. Paananen får tacka Östman som köper honom en säsong till.