Silly: Oscar Nord som levererat när det gällt i AIK kan vara ett namn som skulle passa VIK & Mikael Backlund öppnar för VIK bortåt 2024-2025

Mikael Backlund öppnar för VIK, även med Gulsvart i HA... FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Oscar Nord står utan kontrakt och är en spelare som troligen skulle passa VIK som breddcenter. Bloggen har fått signaler att VIK-ledningen gillar 25-åringen. Nord var assisterande kapten i AIK de senaste två säsongerna, och har levererat över tio mål flera säsonger nu.

Nord har varit som bäst i playoffmatcherna varje säsong och har stekheta 6+2 på sina åtta senaste slutspelsmatcher. Bra i PK, ska vara duktig framför mål i PP. En ledartyp som har ”dragit runt på” Sam Marklund och Sebastian Falk som yttrar hela säsongen och ändå varit riktigt bra, enligt uppgift.

Kalle Östman och Oscar Nord med nr. 26. Bättre bild än så fanns ej i databasen på Nord. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Vore nog fin som fjärdecenter för ett lag i toppen. Och förhoppningsvis skulle Nord i så fall ha bättre spelare än Marklund och Falk bredvid sig i VIK, även i en fjärdekedja.

Ska vara bra på att täcka pucken, bra skridskoåkning för sin storlek. Klok spelare som kan användas i alla situationer. Har länge haft bokstav på tröjan.

En svaghet på pappret är dock att Nord bara legat runt 45 % vunna tekningar de senaste säsongerna enligt Swehockey.se, så där kanske VIK skulle behöva någon i kedjan som kunde hjälpa till i teken, om det blir affär.

***

Mikael Backlund, som byggt ett hus i Västerås, lät mer positiv än på länge gällande (se mer på HockeyNews.se) att avsluta karriären i VIK. Detta oavsett om VIK spelar i HA eller SHL då kontraktet går ut 2024, men första kanske en ny klubb i NHL. Även fru Backlund är från Västerås.

Så om allt vill sig väl kommer VIK få en eminent förstärkning lagom till 2025 med en då 36-årig Backlund, antingen som en spelare att etablera laget i SHL eller som en ny kraft i en SHL-satsning bortom ”SHL2024”.

3 Responses

 1. Pelle skriver:

  Vik behöver bra tekare och spets..inga utfyllnads spelare

 2. Pelle skriver:

  NHL-spelare tror alltid att de ska kunna spela i HA med klubban som stödkäpp. Nej, det här blir ännu en återvändare som kommer hem för sent är jag rädd.

 3. Pelle skriver:

  Jag har sett flera AIK-matcher både i år och de senaste åren. Nord gör alltid sitt jobb både framåt och bakåt. AIK:s nyttigaste spelare enligt mig. Påminner kanske lite om FJ på det sättet.
  Skulle vara en bra värvning.