Bloggen fick tag i centern som självaste Conny Strömberg tycker VIK ska värva: ”Då gjorde jag säkert något bra när vi spelade ihop”

När Conny Strömberg tog VIK till HA våren 2018. Nu är Conny åter i närområdet i Sura. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Självaste Conny Strömberg tyckte att VIK skulle värva Arbogas rutinerade center Alexander Kovalonok, 32.

Kovalonok har 77 allsvenska matcher (4+0) på meritlistan från Nybro för länge sedan och har sedan öst in 389 poäng 391 matcher i Ettan för Lindlöven, Kumla och gjorde två matcher för Västervik i höstas.

Till VLT.se sa Conny bland annat:

Kovalonok skulle kunna gå in ta den där rollen som tredjecenter perfekt i VIK. Vi spelade ihop i Arboga. Han kan döda utvisningar och han kan spela powerplay, men han behöver inte spela power play utan kan även bara spela 5-mot-5. Han har också spelsinnet för att spela i Allsvenskan.

Bloggen blev givetvis intresserad då Conny berömde någon lokal stjärna så (vi minns att Conny hade så rätt gällande att Marcus Bergman skulle lyckas väl i HA), och vi fick tag på Alexander Kovalonok:

– Kul att höra om han (Conny) berömt mig, då gjorde jag säkert något bra när vi spelade ihop, (skratt). Klart det skulle vara roligt att spela i HA, säger Alexander till bloggen.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

– Svårt att beskriva sig själv. Överlåter helst det till andra. Men försöker spela ett spel som skapar lägen till mina medspelare.

Alexander frågar sedan nyfiket om man saknar spelare i Västerås och om man ska plocka in och bloggen berättar bakgrunden.

Får man fråga varför en, enligt Conny, så bra spelare som du inte lirar i HA?

– Efter förra gången jag var i Arboga så försökte jag få ett tryout-kontrakt, för sju år sen. Ingen nappade. Något år senare fick jag förslag men då var jag skadad. Har inte heller haft någon agent som representerat mig, kanske skulle varit lättare om man haft det, frågar sig Alexander avslutningsvis.

1 svar

  1. Toni skriver:

    Tveksam till värvningar av Kinis kaliber. Om VIK på allvar ska bli ett topplag i Allsvenskan med sikte på SHL. Kan inte se någonstans att han skulle lyfta laget ett steg närmare exempelvis Oskarshamn eller Aik.