Kan Zäta på något sätt uttnyttja guldkornet för en ”trade” & NHL-scout om Kris Veersteg som blir Pontus Holmbergs nye kamrat i Växjö

Dahlbom skulle göra vilket Ettanlag som helst till en contender. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK sitter ju faktiskt på ett enormt guldkorn i truppen. En spelare som verkligen tokdominerar i Ettan och var den klart största anledningen till att VIK gick upp till HA. Talar såklart om andremålvakten Marcus Dahlbom.

Dahlbom skulle ju dramatiskt öka ett lag i Ettans chanser att nå Allsvenskan. Frågan är om Zäta på något sätt skulle kunna få till en bytesaffär med något Ettanlag för att kunna bredda/spetsa truppen? Kanske en trevägsaffär med flera inblandade lag?

För att säkra upp VIK kanske man jag få låna in Jesper Myrenberg igen vid behov och ha skicklige Elias Olofsson på bänken? Eller kanske skriva över Köpings målvakt som man testade tidigare?

För ingen tjänar väl på att få en allt mer rinkrostig Dahlbom på bänken?

***

Pontus får fira med lite andra lirare nuförtiden… FOTO: RUNE ÅHLÉN

Växjö har hyllats för att ha värvat tungt NHL-meriterade Kris Veersteg från Omsk i KHL.

Pontus Holmbergs nye lagkamrat är en dubbel Stanley Cup-vinnare med Chicago och producerade ganska bra i NHL så sent som 16/17.

– Skicklig spelare med fina händer, smart spelare, bra i PP, mycket bra karaktär. Dock osäker på hans fötter, säger en NHL-meriterad scout till bloggen.

– Han hade flera erbjudanden före säsongen, kunde också hamnat i Schweiz. Hans fru var verkligen minst sagt ytterst tveksam till att han flyttade till Omsk (kolla världskartan så förstår man). Spelade där, trivdes inte och åkte hem. Omsk var inte glada för det…

– Nitra i Slovakien hoppades kunna signa honom före deras deadline (31 januari) när han ville spela med sin bror Mitch.

– Nitras GM sa: ”Han kommer antingen spela här eller ingen annanstans.” Omsk släppte inte honom ut ur sitt kontrakt förrän han betalade de pengar han var skyldig Omsk…

2 svar

 1. Bozo skriver:

  Byt rätt av med Arboga. Skedung och Skinnars har inte varit dåliga men inte imponerat.

 2. Örjan skriver:

  Skulle gärna sett Fagerstas Jesper Persson i Gul/svart
  46 poäng på 13 matcher
  26 mål 20 ass
  Grymt spelsinne och bra fart och tyngd
  Bra skott