Leksand, Modo & Karlskoga fortsatt på G och allt lättare att förstå Zätas vilja att försöka ge gnista, bredd och mer konkurrens till formsvagt VIK

Gustaf Thorell är ett stort offensivt hot. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Hastigt och lustigt från ”säker” trea till femma i tabellen. Resultaten fortsätter gå Gulsvart emot på alla sätt.

Leksand vann på fredagskvällen mot stackars Almtuna med 5-1 (kommer Östra Aros hamna i Östra Ettan? Vore mycket tråkigt.), Modo straffade Hästen med 3-2 och Oskarshamn orkade programenligt inte vinna i Karlskoga.

Att Leksand skulle komma igång var i och för sig givet med så mycket mer meriter i truppen från NHL, SHL, KHL, AHL och VM än exempelvis VIK.

Men detta VIK har såklart fortfarande en gyllene chans att göra något på allvar så länge främst Samuel Ersson, två av seriens absolut bästa centrar och Lindelöf & Co. finns i klubben, även om laget har förlorat tre av de fyra senaste.

Trenden är även negativ sett över de senaste 15 matcherna där man bara vunnit fem och ligger på delad näst sista plats i tabellen med 19 inspelade poäng.

Inte konstigt att sportchef Zäta vill försöka ge laget en ny gnista och mer konkurrens. Laget har dock också tidigare rest sig, bland annat från den tuffa premiären och den tidigare svackan.

Vi står någonstans vid ett vägskäl som grupp där gruppen måste bestämma sig om vi vill vara ett topplag eller om vi vill vara ett alldagligt allsvenskt lag.

Detta ovan sa Zäta till VLT.se tidigare och utan att vara idrottspsykolog är denna fråga nog den bästa man kan ställa till laget och klubben just nu.

Sedan det här med att vissa tvärsäkert menar att VIK absolut inte ska värva om det tar av nästa års värvarbudget. Men Zäta vet nog vad han gör och sportchefen har troligen redan nu en bra bild hur laget kommer se ut nästa säsong.

Kanske kommer laget tappa många fler till SHL än vi tror och då vill Zäta verkligen ta chansen mot SHL redan nu, med Ersson och detta tabelläget, två ganska unika utgångslägen.

Med en målvakt som Ersson är absolut ingenting omöjligt, sånt har vi sett många gånger förr.

Som sagt vore det förmätet att tro att laget lätt kommer ligga runt topp-3 även nästa säsong, utan Samuel Ersson och vissa andra av de bästa spelarna.

***

Hörde förresten lite mer om jobbsökande centern Jared Gomes, som bloggen skrivit om tidigare. Ska ha en del goda egenskaper såsom bra arbetsmoral och annat, men inte vara någon stor poängkung.

Så nog finns nog lite alternativ där ute ändå om bloggen genom bara att skrapa på ytan ramlar på några namn. Men såklart är det en prisfråga bland annat.

4 Responses

 1. Örjan skriver:

  Bonzo
  Kval är alltid ett kval och allt kan hända
  Alla lag går på hörntänderna för att slå dom etablerade lagen
  Så tror inte det bara är att ställa ut skridskorna och vinna
  Vet inte nu vilka ev U16 får möta i ett kval

 2. Bozo skriver:

  Om nu J20 och J18 gör sämre ifrån sig så har J16 alla förutsättningar att ta sig till sm-slutspelet (topp16). Mycket pekar på att de får kvala dit mot div1 vinnare som de bara ska köra över.

 3. Bozo skriver:

  Viktigt viktigt att komma minst 5:a. Och just 5:a är ganska bra smygläge samt hemmamatch mot 3:an.

 4. Bozo skriver:

  Kovalonek tvåmålsskytt och 77% i tecken mot Skövde.