Kan VIK fortsätta maxa och växa via sina unika men ganska smala styrkor & forward i Skellefteå på marknaden

Kalle Östman behövs frisk nu. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen brukar ha flera frågeställningar gällande framgångsfaktorer för VIK. Nu är det dock bara främst en frågeställning som gnager:

Har detta VIK nått och passerat sin topp, eller finns där mer karaktär och skicklighet att ta ut?

Det är högst intressant om detta lag kan resa sig igen efter en ny lite svajigare period. Det som talar för det är att laget ifjol växte i slutet under den nya professionalismen och vinnarkulturen under Paananen & Zetterberg.

Det som talar emot en stark forcering på slutet är att laget är skadekänsligt på vissa positioner som målvakts- och centersidan. I viss mån också på backsidan där topp-6-backarna helst inte får gå sönder.

Men om topp-2-centrarna Kalle Östman och Mikael Frycklund får vara friska och kan pumpa på och leda trupperna resten av denna säsongen finns mycket hopp:

Vi ser att VIK har en unikt stark topp-2-centerduo. Av alla centrar i serien ligger de tvåa och fyra gällande poängsnitt. Källa: eliteprospects.com

Samtidigt är det ett hopp ner till tredjecentern Isac Skedung som med sitt 0,26 poäng/match, trots mycket tid i PP, ligger 78:a.

Kan Skedung växa eller någon annan komma in och avlasta Östman/Frycklund blir saker såklart ännu bättre.

***

Transfer deadline på fredag.

***

Sen ska vi nog inte vara för kritiska. Man spelade ju trots allt ut Modo ganska redigt i andra perioden hemma senast. Och laget har vunnit fyra av de sju senaste.

Men Östmans centerspel saknades verkligen i de senaste två förlusterna…

***

Juhamatti Aaltonen i Skellefteå finns på marknaden.

Liraren har kanske fått samma tuffa behandling som Mike Wirll (en annan lirare som kanske ansågs vara mjuk) fick av Bert Robertsson?

6 svar

 1. Pelle skriver:

  Bekräftat på EP att det blev Pelicans.

 2. Marko skriver:

  Ja Mikael, han är riktigt bra i sina bästa stunder men tyvärr så är det väl alltför sällan han har dessa i dagsläget. Nu verkar Lahtisklubben ( Västerås vänortstad) Pelicans vara det hetaste ryktet i Finland då de fick en skada på deras Tjeckiske forward förra veckan (borta ca 6-8v) och kan behöva förstärka. Kommer nog beslut om honom i veckan antar jag.

 3. Marko skriver:

  Åkte med samma plan som J-M Aaltonen i lördags från Helsingfors och det finns säkert en del intresse bland de finska klubbarna att ta ”hem ” honom. Kanske var lite övergångssnack för hans del på Finlandsvisiten mitt under säsong.J-M A är dock en relativt dyr spelare och Kärpät har precis tagit hem Jussi Jokinen men visst kan Aaltonen hamna där om ex Lasu återvänder till Frölunda även om de inte spelar på samma position men pengar lösgörs då.

 4. Bozo skriver:

  Acke känner Anton Svensson från Nyköping J20 tiden.

 5. Gurkan 63 skriver:

  Hittar vik tillbaks till tidigare form så blir dom farliga mot allsvenska lag. Det är inte bara tur att dom har presterat så högt dom gjort och skönt bort publiken med sitt spel. Nu blir avslutningen tuff och riktig raggar hockey och det passar inte vik så bra. Nu väntar 4 tuffa bortamatcher och vik måste börja ta borta poäng för att hänga med .