Spännande värre då VIK testar hela Ettans poänghetaste forward inför deadline – bättre poängsnitt än alla storheter i Ettan

Anton Svensson i Köping mot VIK hösten 2018. FOTO: JIMMY GERDIN

 

VIK försöker fynda lokalt då man låter Köpings stora lilla poängmaskin Anton Svensson, 25, provträna, vilket VLT.se avslöjade först. 9+15 för 24 poäng på 14 matcher har det blivit mot det tuffa motståndet i AllEttan Norra.

Det är en spelare som är stekhet som VIK får testa. Svensson har överlägset bäst poängsnitt på makalösa 1,71 (!) i hela AllEttan Norra (ingen i Södra heller har bättre), detta före storheter på nivån som Borlänges ex-VIK:are Markus Persson (1,50) och Piteås egen Wayne Gretzky, Magnus Isaksson (1,42).

Nu är ju inte Anton Svensson center men på något sätt är detta tredje försöket att hitta en forward som kan bredda poängmakandet efter Mattias Beck och Gustav Lindberg (den sistnämnde petas inför Södertälje men har ju massor av talang och kommer garanterat igen).

Vad man kan se har Svensson mest spelat högerforward med Jonathan Ström och Emil Eriksson i Köping, knappast den mest glamourösa omgivningen, men ändå har Svensson öst in poäng.

Anton Svensson bakom kassen under försäsongsmatchen. FOTO: JIMMY GERDIN

Och vi vet numera hur bra AllEttan Norra är. Ifjol var det ingen VIK:are, i laget som gick upp, som hade över 1 poäng/match och där sitter Anton Svensson nu med 1,71!

Om vi ska fortsätta vara positiva och optimistiska kommer ju Svensson få en klart bättre omgivning i VIK och bättre puckar att jobba med.

Samtidigt är Svensson småväxt (173 cm och 77 kg) och det återstår att se hur det fysiska spelet klaras av i HA. Förhoppningsvis är fötterna tillräckligt bra så att han hinner undvika att fastna för mycket.

Dock har Svensson dragit på sig 103 utvisningsminuter under sina två säsonger i Köping vilket tyder på att det finns olika typer av hetta.

***

Det som kanske bli mest spännande är att se om en stekhet Svensson kan göra det bättre i PP än vissa andra som fått en massa chanser där…

***

Tänkbara kedjor:

Fredrik Johansson – Mikael Frycklund – Sebastian Benker

Lukas Zetterberg – Kalle Östman – Marcus Bergman

William Wikman – Isac Skedung – Anton Svensson/Anthon Eriksson

Fredrik Hetta – Johan Skinnars – Jesper Johansson

Extra: Jesper Cederberg, Gustav Lindberg

***

Nu när det alltså inte verkar bli någon centervärvning är det verkligen viktigt att Isac Skedung, Johan Skinnars och Jesper Cederberg tar det som en uppmuntran och växer än mer med uppgiften.

Dessutom får vi hoppas att man verkligen gnuggar och fokuserar extra på tekningar för att lyfta den aspekten.

1 Response

  1. Påsen skriver:

    Varför kan man inte prova Skinnars med Östman o Bergman..