Bloggen har bollat VIK:s läge med insatta: Risker och möjligheter vid tränarbyte, ”självklart håller inte detta över tid”, ”coachningen måste bli tuffare och tydligare”, ”saknas skills på backsidan” & ytterligare ett tränarnamn

VIK:s högste chef, ordförande Pär Södergren (vänster) leder VIK så att ekonomin blomstrar. ARKIVFOTO: JIMMY GERDIN (VIK.SE)

22 svar

 1. Rockis skriver:

  Ny vecka, nya möjligheter. Nu kan det bara bli bättre. Börja med att varje spelare vinner sin egen duell ute på isen, så ökar möjligheterna att vinna. För det kommer vi att göra. Säsongen är lång och dra lärdomar av det som hänt, men älta det inte. Förstärk istället det som behöver göras, av samtliga och se möjligheter. Ut och visa på isen att det är Gulsvart som bestämmer.
  Heja 💛🖤!

 2. Olle skriver:

  Vem/vilka ska bytas ut? Tränarna? Sportchefen? Spelarna? En eller fem? Jag vill inte säga ”det är bara i början, säsongen är lång” för ju mer topplagen drar ifrån desto mer måste dom förlora för att VIK ska gå ikapp sen MEN…relaxa…chilla…att bara ropa på avgång är för enkelt. Södertälje i flera matcher…det är nu det vänder 🙂

 3. Pelle skriver:

  Konstigt att man möter SSK borta igen. Det har man ju nyss gjort.
  Men spelschemat ser konstigt ut för alla lag i år. Jag har inte hört någon förklaring.

  • Mathias skriver:

   Det är väl p.g.a deras försök till att få ihop så många stora och/eller fulla omgångar som möjligt?

 4. Jan Malmberg skriver:

  Angående Paananens frånvara från träningen???????

 5. Jan Malmberg skriver:

  VIK har tydligen skjutit upp träningen idag månd. till 14.30 pga teori möte. Vi får se på onsdag om VIK är villiga att SKITA ner sig som någon skriver. Om jag inte minns fel vann Södertälje över Björklöven sist. Så (ALLTING) MÅSTE bli bättre om en chans till poäng ska bli verklighet, helt klart!!

 6. Fredrik S skriver:

  Med tanke på hur Chicago Blackhawks har startat säsongen så kan Thomas Mitell snart vara tillgänglig.

 7. Marko skriver:

  Samma lista på förvärv som behövs som alla lag letar efter varje år.
  Slagsmål om dessa

  • Mathias skriver:

   Ja, bättre om man gjorde det riktigt från början så man slipper sitta i den här sitsen varje år. Alternativt försöker networka lite så man besitter ett bättre nätverk av scouter och kontakter, NJ stördes aldrig märkbart av problemet att andra lag behövde samma typ av spelare då han hade förmågan (och kontakterna) att tänka utanför boxen när det krävdes t.ex.

 8. Anton skriver:

  Såg att Matias Myttynen inte har något kontrakt kommande säsong. Tycker att han kan komma tillbaka till vik. Men tror tyvärr inte det kommer att hända. Läste att i malmö var han forward med i finland spelade han center. Tycker det skulle vara kul om han kom men som sagt var tror inte det kommer att hända. Men man kan alltid dröma.

  • Mathias skriver:

   Myttynen var grym i Malmö, hade varit en häftig värvning helt klart. Gissar dock att vi inte ens har råd att drömma om en spelare som honom 🙂

 9. Mathias skriver:

  Jag tror inte att felet ligger hos Paananen och jag tycker inte denne ska bytas ut, däremot var det nog lite konstigt beslut att byta ut en rutinerad andretränare till en orutinerad.

  Det är också väldigt sällan ett tränarbyte bär frukt så länge det inte är Leksand (av någon jäkla anledning) som utför det.

 10. Alf skriver:

  Håller absolut inte med dig Micke om att det enbart behövs en center och två backar till in. I min mening så har Vik för många små forwards som inte vågar ta sig in på mål och snurrar enbart nere i hörnerna. Det leder ju till att laget inte får något långt anfall och motståndarna kommer lätt ur egen zon. Därmed tycker jag att det behövs med brunkar forwards som kan göra skitjobbet för just nu har dem för många playmakers/prickskyttar. Samtidigt förstår jag inte kritiken gentemot backarna i laget när det är forwards som ligger grunden till problemet? Jansson och Gunnarsson har absolut inte gjort det bra men forward ger inget stöd till backarna i laget i egen zon utan kör runt som yra höns. Frycklund hjälper till bra och det gör många andra forwards men för få. Tycker därför att dem behöver ta in en till bra center, två brunkiga forwards samt eventuell en stabil bra back om inte Roe håller i längden? Sist men absolut inte minst, säsongen är lång, allt kan hända så alla supportrar kan skippa den här jävla kritiken gentemot spelare och tränare och istället stötta laget!!!!

  • Observant. skriver:

   Helt enig Alf.

  • Pelle skriver:

   Ser ingen större skillnad mellan din kritik Alf och andras kritik;)

  • Bozo skriver:

   Så märkligt med vissa kommentarer. Först sågas stora delar av laget och sedan kritiseras kritiska supportrar. Kanske det som är den äkta Västerås-supportern, man hatar både tränare, spelare, supportrarna och till sist sig själv som håller på detta lag.

 11. Mattias skriver:

  Måste vi ha en pp-back, vi har gått om skills bland forwards att ta den platsen i PP.

 12. Observant skriver:

  Var kanske inte så konstigt med förlust i Kristianstad? Dessa går ju som tåget nu. 3e raka på Hovet idag. Kanske dags för Mr Madhawk uppmanar AIK att ringa gullgrisen i Arboga istället för VIK?

 13. Kritsik skriver:

  Så Paananen har inte fått sparken eller sagt upp sig själv ännu..
  Börja med att sätt Paananen på läktaren så får Z gå ner till båset åtminstone!

  Förstår att ledningen resonerar att Pasnanen kostar pengar, och hellre vill ha kvar han av ekonomiska skäl, men de kan kosta mer pengar i att sponsorer inte vill sponsra nu, folk tappar intresse (minskade intäkter), kan kosta mycket mer än att ge han sparken och ersätta han av en coach som kan hantera duktiga spelare. Sen att de bara gått nio matcher? Förra året då?

 14. Pelle skriver:

  Går att fynda i ettan också. Jag såg inte Moras senaste match men Cmore-experten och fd tränaren Fredrik Söderström blev väldigt impad av lånet Olle Strandell från Östmans fd klubb Borlänge. Han spelade tydligen väldigt stabilt och såg ut som om han spelat i HA i många år. Lite paralleller där till Östman.

 15. Pelle skriver:

  Z kör tydligen med samma recept varje år. Tunn trupp för att förstärka senare. Och sen sägs det att det att det inte finns något på marknaden trots att en del andra lag hittar.

  Man kanske skulle tagit in tex Lindelöf från början när chansen fanns. Han är väl en skaplig PP-back, nu i Tingsryd. Och Mylläri var ju ledig länge, om han nu var intresserad. Han fick plats i Brynäs istället efter en sen try out. Hade absolut dugt bra som defensiv/allroundback. Fröland verkar göra det bra i Troja också som PP-back. Och dom fick ju ändå värva det som blev över. Ehrnberg spelar i första backpar med Fröland och August Nilsson gör det bra i andra backparet.

  Framåt skulle VIK behöva transatlanter som kan bomba skott som VIK hade för några år sen och som en del andra lag i HA fortfarande har. VIK:s forwards passar hellre en gång för mycket istället, och allt rinner ut i sanden.

  Men det borde förstås gå att scouta utomlands också. Som sagt Västervik hittar ju vad de behöver varenda år.

 16. Mikael skriver:

  Ok ja då är och blir nog troligen allt som vanligt med denna klubb! Inga förändringar görs utan bara fortsätta lalla runt där ute. Jag håller med om att det är spelarna som ska göra det på isen men det går lik förbannat inte att komma ifrån att Paananen får inte ut ens 50% av spelarna! Jag tycker även Z:a har ett enormt stort ansvar i att det ser ut som det gör! Säsong efter säsong så står vi med väldigt skral trupp och konkuransen finns inte på någon position! Det är inte bara på matcher man ska tävla utan även på träningar men finns det ingen att tävla mot så blir det ju så klart svårt att ge det där lilla extra. Det är min åsikt iallafall.