Bra spel men uddlöst VIK behövde turliga mål borta mot Mariestad då playoff 2 säkrades

Alex Lindelöf har gjort mycket bra och jobbat sig in som topp-6-back, med en fin förmåga att skaffa sig skottlägen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

10 svar

 1. Miko skriver:

  Vi får hoppas att Mariestad som ändå har nåt att spela för kan snuva Piteå på en eller två poäng så Vik slutar tvåa. Tror det är bra med hemmafördel och det massiva stödet laget kommer att få. Jag undviker gärna Piteå. Två klara förluster mot dem och även om Vik i alla fall hemma kunde parera spelmässigt så är Piteå brutalt effektiva och tighta försvarsmässigt. Men om man nu ändå får dem så får man sättas på prov och visa att man kan prestera när det gäller som mest, för i så fall lär det bara bli ett hinder av många på vägen till allsvenskan. Ska man ta sig tillbaka så får inget hinder på vägen dit kännas omöjlig. Nu vill man bara att playoffen skall börja, hoppas vi den 8 mars fyller hallen som vi gjorde mot Borlänge.

  • Bozo skriver:

   De börjar väl borta i PO2 för att sedan ha två matcher hemma. Så första hemma är lör 10:e.

   • Miko skriver:

    Tack, Bozo. Helt rätt. Har hört det men glömt bort vid det här laget då det laget som får en match mer hemma brukar i regel också börja hemma-som oftast i alla fall. Gäller att hänga med i svängarna. Hur som helst så hoppas man på en fullsatt läktare.

 2. Pelle skriver:

  Förmodligen matchen Piteå-Mariestad som avgör om VIK lyckas hålla sig före Piteå i tabellen. Om Piteå tar full pott i de två sista matcherna går de om, och då är förstås risken stor att de väljer att möta oss i PO3.

  • Bozio skriver:

   Oavsett tabellplacering så kommer inget av de andra lagen vilja möta Piteå eller VIK och då blir det per automatik enbart detta möte för vår del. Spelar ingen roll om vi kommer tvåa eller trea. Så det är bara att träna forecheckande norrlandshockey i två veckor nu. Sätta Strömberg som extra forward och enbart spela honom sporadisk i 5 mot 5. Kanske ta tjuren vid hornen och välja ett norrlandslag i PO2 som ”träningsmatch, varför inte Boden.

  • PETO skriver:

   Hoppas de gör det.
   Snacka om motivationshöjare.

 3. Bozo skriver:

  Kanske t.o.m bättre att inte ha hemmaplansfördelen och få börja hemma.

  • Anders skriver:

   Stämmer, går de högst rankade lagen vidare lär de bli Piteå. Tror dock hemmaplansfördelen kan väga över där, så hade vart fantastiskt och få den.

   Förhoppningsvis kommer ju VIK tvåa samt att Huddinge åker ur play off 2. Då får vi välja som tvåa och slipper Piteå:) Chansen för de? Minimal

   • Bozio skriver:

    Lite känslan att de eventuella matcherna mot Piteå blir helt avgörande för denna säsong. Jagar vi bort det spöket lär inga mentala hinder finnas kvar. Mentala hinder som varit VIKs stora problem flera flera år tillbaka.

 4. Bozo skriver:

  Lär bli Piteå hur som helst i en eventuell PO3. Frågan är om vi får hemmaplansfördel.

  Prognostiserad seedning PO3:

  Borlänge
  Huddinge
  Piteå
  Vimmerby
  Västerås
  Mariestad