Bredare och bättre ispremiär med fokus på fler – kanske får vi se en framtida Coyle Schofield & ex-VIK:aren Wilmer Skoog om Logan Cockerill som är ny i Karlskoga

Äntligen dags för ispremiär med finbesök av Pontus Holmberg och Mikael Backlund. På bilden Trevor Cheek och Jimmie Jansson i VIK:s läckra försäsongsställ. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

På söndag är det en vässad ispremiär med finbesök av Pontus Holmberg och Mikael Backlund. VIK har smart nog breddat utbudet för att tilldra många fler, särskilt yngre.

Det finns nu många aktiviteter för barn och unga. Nedan är taget från VIK.se, se mer här.

15.00-16.00 – Aktivitetstorg utanför ABB Arena:

 • Hoppborg
 • Fiskdamm till de 500 första barnen
 • Prickskytte ishockey
 • Prickskytte paintball
 • Målartävling – rita en målvaktsmask som sedan målas på en riktig mask
 • Hamburgegrillning

16.00-17.00 – Evenemanget på is:

 • Presentation av nyförvärv
 • Skills Competition
 • Matchspel

Det är smart att försöka hitta på mer saker som drar barn och ungdomar. Det ”runtomkring”, som vi hockeynördar kanske inte alltid förstår, ska inte underskattas.

För undertecknad, som inte direkt kommer från en hockeyfamilj, startade exempelvis hockeyintresset så banalt som med ett ”sticker-album” med klistermärken och EA Sports TV-spel på Sega Mega Drive, typ 1991-92. Utan den inkörsporten hade nog inte denna blogg funnits.

Hur startade Ditt hockeyintresse? Kommentera gärna!

***

Att damspelare också ska få vara med är ett intressant drag för att locka fler tjejer till denna underbara sport.

Kolla bara när Kendall Coyne Schofield visade otroligt bra speed och reklam för damhockey här i självaste NHL Skills Competition 2019, snacka om inspiration!

Laguppställningar saxat från VIK.se:

Sedan får vi alltså vänta på att se det troligt tänkta radarparet (för att tidigt spetsa till det lite) Sakari Salminen och Blake Speers. Dessa gör förhoppningsvis debut hemma mot Vita Hästen den 18:e augusti i den första träningsmatchen:

Försäsongen 2022 (från VIK.se)

 1. Sön 7/8 15:00-16:00 Ispremiär (ABB Arena) *
 2. Tor 18/8 19:00 VIK – Vita Hästen (ABB Arena) *
 3. Ons 24/8 19:00 VIK – Djurgårdens IF (ABB Arena) *
 4. Ons 31/8 19:00 VIK – AIK (Surahallen)
 5. Fre 2/9 19:00 VIK  -Saipa (ABB Arena) *
 6. Fre 9/9 17:00 Krefeld Penguine – Västerås IK (Turnering i Tyskland)
 7. Lör 10/9 16:00 Placeringsmatch eller 20:00 Final (Turnering i Tyskland)
 8. Ons 14/9 19:00 AIK – VIK (Hovet)
 9. Fre 16/9 19:00 VIK – Västerviks IK (ABB Arena) *

Gratis entré och fri sittning gäller för träningsmatcherna i ABB Arena.

***

Karlskoga har tidigare värvat yttern Logan Cockerill from NCAA, amerikanska collegeligan.

Bloggen talade med förre VIK-centern Wilmer Skoog, 23, som kanske lite i skymundan gjort stor succé i klassiska Boston University och spelat mycket med just Cockerill.

– Det har varit bra år i Boston, mycket nya erfarenheter och minnen. Jag åker tillbaka till Boston i år igen, säger Wilmer, som tidigare intervjuades här av bloggen 2017.

Skoog gjorde starka 30 poäng i NCAA ifjol, och om det inte blir NHL/AHL lär det bli minst Allsvenskan framöver efter kommande säsong. Sedan kommer vi in på Cockerill som alltså BIK Karlskoga värvat.

– Cockerill var en av våra viktigaste spelare de två senaste åren. Detta både på och utanför isen, även om hans produktion inte gick som tänkt förra säsongen. Han är grym på skridskorna, skicklig med klubban och orädd, menar Wilmer.

– Jag tror och hoppas att han blir en toppspelare i Allsvenskan. Han spelade en del PP, mycket PK, och var i tredjekedjan, berättar Wilmer vidare.

– Jag vet inte varför han inte gjorde fler poäng (5+6 på 30 matcher 21-22), jag tror inte att det var något speciellt utan poängen kom bara inte naturligt i perioder. Men jag tror han kommer producera mer än vad folk tror i Allsvenskan.

– Jag tror hockeyn i Sverige och på större rink kommer passa honom för han är skridskostark. Det blir spännande att se hur säsongen går för honom.

– Jag är säker på att han kommer vara en ”impact player” i vilket lag han än spelar i, säger Wilmer och utfärdar därmed en liten varning att BIK kanske gjort ett fynd i College.

***

Annars pustade nog vi alla ut i en kollektiv lättnadssuck, utom SSK-fans, då Nicolai Meyer valde tjeckiska ligan…

7 Responses

 1. Jonathan skriver:

  Min farfar var en sport/hockeyfantast och han drog med mig när det vankades hockey, jag var väl 1,5 år gammal första gången och sen dess är jag fast…

 2. Johan Carlsson skriver:

  Började gå 87-88 som 6-7åring med kompisar som lirade i vik-juniorerna och blev fast direkt. Läckraste minnet var -89 när vi gick upp i elitserien igen och hela rocklunda gungade( var det inte ca 12.000 då på läktaren när övre halvan av idag långa sittplatsläcktaren var ståplats) skräcklunda gjorde sig skäl för namnet och minnen när vågen rullade runt och alla verkligen joinade och klacken manade på med ”hela hallen” och hela hallen klappade. I högtalarna spelades tex ”life is life” och publiken sjöng med. Fick gåshud. Missade inte en match hemma tills man blev 18 och fick börja betala dyrare så man inte fick råd att kunna gå på varje hemmamatch.

 3. Juborg skriver:

  Morfar tog med mig på VIK-Leksand om ung pojk.

  Då växte det.

 4. PatrikH skriver:

  Följde med min pappa på hockeymatch som mycket liten (tror det var 1969 eller i början av 70-talet) VIK mot Västra Frölunda med Ulf Sterner i motståndarlaget. Därefter följde jag VIK genom VLT och några gånger på plats i Rocklunda med min pappa.

 5. Robin skriver:

  Mitt intresse startade typ 1994, när vi i skolan hade snöbollskrig och vi delade upp oss utifrån de hockeylag vi höll på. Det var mest folk som höll på VIK, så jag joinade det laget pga det. Något år senare tog min far med mig på en hockeymatch i rocklunda, VIK-FBK ( slutade 2-1). Därefter var jag hooked!

 6. Jack skriver:

  Mitt intresse startade i slutet på åttiotalet. Jag gick i grundskolan och alla elever fick gratis säsongskort, jag började gå och sen var jag fast. Det hjälpte säkert en del att VIK var ett av Sveriges bästa lag där runt 1991 och det var sjukt drag på matcherna, oftast över 6000 på plats i Rocklunda.

 7. David A skriver:

  Flyttade till Västerås som 14-åring på hösten 1980.
  Någon gång under det första året gick jag och brorsan på hockey för första gången: VIK-Örebro. Miljonkedjan spelade i Örebro då. Kom in på ståplats och har sedan dess älskat hockey och VIK.