Brendan Mikkelson spetsar backsidan: Kommer man fixa nytt pass för att undvika jobbig situation?

Så blev det klart vilken back som VIK väljer att satsa på. Man halvchansar lite på att hela NHL-säsongen ställs in då man värvar lockoutade Brendan Mikkelson. Den 191 cm långe och 93 kg tunge backen har gjort skapligt med poäng i AHL och 129 NHL-matcher.

Mikkelson lovardas av Mikael Backlund och sådant är alltid viktigt, då kommer troligen även Mikkelson passa socialt. Ett problem är att Mikkelson inte har ett EU-pass, men enligt uppgifter (plus det danskklingande namnet) ska det finnas europeiskt påbrå. Evan McGrath fixade ju exempelvis polskt pass.

Kanske har Niklas Johansson fått signaler att hela NHL-säsongen ställs in, då känns ju denna värvning lättare att hylla. Men om man inte fixar dubbelpass kan det bli en knepig situation med Brady Leisenring och Dave Lundbohm som inte är tänkta att sitta på läktaren direkt. Det blir verkligen press på Lundbohm att leverera, men samtidigt kanske han inte kommer bli alltför ledsen om det blir en tur till TuTo igen. TuTo ville ju dessutom behålla amerikanen med det ruggiga skottet och fina spelsinnet.

Mikkelson beskrivs som en stor back en en mjuk och fin skridskoåkning  och bra klubbteknik. Har haft lite problem i egen zon och med att få upp tuffheten på NHL-nivå. Men på allsvensk nivå känns det som en stjärna.

6 svar

 1. phlygarn skriver:

  Inte mer än att Mikkelson spelar i NHL. Men det är bara att googla lite så leder det ena till det andra 🙂

 2. Mikael Norén skriver:

  Tack så mycket! Vilken koll du har phlygarn! Visst du detta sen tidigare utan länkarna?

 3. phlygarn skriver:

  Går att läsa bla här: http://www.meaghanmikkelson.com/about/

 4. Mikael Norén skriver:

  Intressant, var har du sett den kopplingen phlygarn?

 5. phlygarn skriver:

  Hans ”great uncle” är Jim McFadden som är född i Belfast. Kanske en öppning där?