Bundesligakännare om Leksands, Trojas, Tingsryds och VIK:s värvningar från tyska andraligan: ”Alla är inte stjärnor i mina ögon”

VIK och Leksand får fortsätta kriga på isen 2012-13, nu förstärkta med några enligt uppgift vassa lirare från tyska andraligan som Ralf Leising berättar mer om. VIK ska dock ha fått den bästa ”tysken” enligt Ralf…

Ni som följer bloggen har tidigare läst en fyllig beskrivning av Brady Leisenring av Kaufbeurenkännaren Ralf Leising, som noga följer Bundesliga.

Det är dock inte bara VIK som hämtat in tänkta förstärkningar från den svårbedömda tyska andraligan, Bundesliga.

Tre backar har förutom Leisenring hämtats in till allsvenskan:

* Kevin Kapstad från Landshut till Leksand.
* Mike Schreiber från Bietigheim till Tingsryd.
* Florian Iberer från Dresden to Troja.

***

Var de alla verkliga ”stjärnor” i tyska andraligan, Ralf?

– Nej, inte alla av dem var riktiga stjärnspelare i mina ögon, menar Ralf.

– Mike Schreiber ska ha en stor potential, men han har endast visat den ett fåtal gånger för oss i Tyskland, säger Ralf om Tingsryds nye back.

– Kevin Kapstad är däremot en bra allroundförsvarare. Kapstad har ”quarterbackkvaliteter” på blålinjen i power play och har även ett ganska bra skott, men kunde använda det oftare. Kapstad har varit en stjärna i vår liga, menar Ralf om Leksands nye back.

– Florian Iberer är dock den bästa spelaren av de tre! Han gjorde en hel del mål och är stark offensivt, men även riktigt bra defensivt. Bra skott, bra pass och mycket jämn. Han är den största stjärnan av dessa backar, säger Ralf och alla Trojafans blir nog glada.

Ralf tillägger dock: (till ännu större glädje för VIK-fansen)

– Men Brady Leisenring är fortfarande helt klart en klass bättre än dessa tre backar i mina ögon, menar Ralf.

(Reds. anm: Dock ska det tilläggas att det just är Kaufbeuren som Ralf följt mest som Brady kommer ifrån. Men ändå. Kanske är det så att Brady verkligen är snabbare än Broc Little…)

Jag såg att Kaufbeurens andra toppspelare Levi Nelson (center) fortfarande är osignad, efter 28 mål på 31 matcher, vilket är imponerande. Var kommer Levi att hamna tror du?

– Levi Nelsons väg leder nog till en europeisk toppliga eller AHL, för att få en andra chans till en NHL-plats, tror Ralf.

– Nelson var verkligen ett geni under denna säsong i Kaufbeuren. Han såg lite självisk ut i Kaufbeuren, men i själva verket hade han inte många spelare som kunde läsa hans idéer eller spela i hans tempo. Förutom Brady ibland, men de brukade spela i olika kedjor för det mesta. Brady och Levi skulle vara ett förstklassigt offensivt vapen för många lag, antar Ralf.

Hur bra, i dina ögon, är Bundesliga jämfört med andra ligor som Österrike, Italien och Danmark?

– Jag vet inte exakt. Jag kan bara säga att våra klubbar spelar försäsongsmatcher mot lag från Österrike och Italien och då vinner Bundesliga-lagen oftast. Kanske är Österrikiska ligan lite starkare, men jag vet inte exakt, jag kan bara gissa, säger Ralf Leising avslutningsvis.

***

Kanske vore det inte fel om Niklas Johansson även kunde få över Levi Nelson från Kaufbeuren som den där toppcentern. Om det nu inte blir AHL eller KHL för Nelson…