Kaufbeurenkännare om tänkte poängmakaren Brady Leisenring: ”Ni kommer älska Brady”

Centralen fick tag i Kaufbeurensupportern Ralf Leisen som hade en hel del intressant att berätta om VIK:s nye okände amerikan Brady Leisenring. Leisenring är tänkt att vara en offensiv spetsspelare i kommande säsongs lagbygge.

Niklas Johansson har tidigare sagt att Brady är lite av en ersättare till Broc Little och att Brady till och med ska vara snabbare än Broc. Leisenring spelade i den något svårbedömda tyska andraligan och vann där skytteligan med sina 33 mål för ESV Kaufbeuren.

Vad kan du berätta om Brady, Ralf?

– Brady var tillsammans med Levi Nelson helt klart ryggraden i vår offensiv förra säsongen. Han är en tekniskt skicklig spelare, bra skridskoåkare och en stabil och pålitlig målskytt. Brady var ofta mannen som kunde göra det matchavgörande målet åt oss.

– I motsats till tidigare scoutingrapporter har han tagit ett stort ansvar i vårt unga lag och hade inga problem med det. Han hade en ledande roll i vårt lag och var en bra kille bredvid isen också, speciellt i hans förhållande till fansen.

– Tidigare uttalanden av vissa fans och andra om Brady framställde att han hade brister i den defensiva arbetsinsatsen. Han spelade tidigare i Schwenningen där han för det mesta levde upp till förväntningarna.

– Brady har även spelat i Landshut och i Hannover. I Landshut passade han inte in i det taktiska konceptet. Han var tvungen att spela mycket mer defensivt, vilket han uppenbarligen inte gillade. Några sa att han hade problem med att hitta sin roll inom laget.

– I Schwenningen de var nöjda med Bradys offensiva produktion, men en del sa att han hade brister i det defensiva spelet. I Hannover de var mycket nöjda – som vi var.

– Som man kan se genom att titta på hans statistik kan man se att Brady bitvis haft det lite tufft innan han kom till Kaufbeuren. Därför var det så kul att Brady tog tillvara på förra säsongen då han fick chansen att visa vad han gick för, menar Ralf om Bradys 33-målssäsong.

Är han en ren ytter eller han kan också spela center?

– Större delen av säsongen i Kaufbeuren spelade han center och gjorde det riktigt bra. Han är en bra tekare och en utmärkt playmaker, menar Ralf.

– Jag vet att lagen noterar tekningsstatistik för sina egna syften. Men tyvärr finns det ingen officiell statistik. Han vann många tekningar – så jag tror statistiken måste vara bättre än 50 % vunna tekningar. Han gjorde bra ifrån sig som tekare, men han är inte en specialist på det, menar Ralf.

Kan Brady spela fysiskt, eller är han en ren finesspelare?

– Bundesliga är en ganska tuff liga, så även om inte Leisenring är den störste, klarade Brady det fysiska spelet ganska bra. Han är mer en snabb finesspelare, men han kan sätta in en bra tackling när han måste. Han är alltid motiverad, men inte direkt den aggressiva spelartypen. Han är i bästa mening en typisk amerikansk spelare med mycket god inställning och kämparanda. Han försöker ge det bästa han kan varje byte, säger Ralf.

Är Leisenring mer av en skytt eller mer av en playmaker?

– Det är lite svårt att säga då jag bara sett honom en säsong. Han gör båda delarna mycket bra. Han slår bra pass i powerplay men tar också skott när det behövs. Vår tränare använde ibland Brady på blålinjen som skytt i powerplay i egenskap som pointman.

Kommer ni sakna honom?

– Vi skulle alla ha älskat att se honom kvar i Kaufbeuren. Han är en stor förlust för oss. Ni kommer att få mycket kul med Brady! Ni kommer att älska hans spel!, säger Ralf avslutningsvis.

***

Intressant info och mycket lovande ord om Brady. Verkar alltså som Leisenring även kan gå som center. Men samtidigt förefaller det inte direkt vara en spelare som kanske är så enormt bra defensivt, vilket krävs av en center i den tuffa allsvenskan.

Ralf tipsade också om två länkar där vi kan bevittna Bradys konster. I den första länken gör Brady (nr. 14) fyra riktigt fina mål i en 7-5-seger borta mot Bietigheim. Normalt sett är det inte sådana här svängdörrar i Bundesliga påpekar Ralf.

http://www.youtube.com/watch?v=8rHD1rccLOY&list=UUaVaIAlCziRfT9A4Yw5cb5Q&index=10&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=bJrmlgw_fEw&feature=plcp

I den andra kan vi se ett reportage från ligapremiären i höstas där Brady gjorde två mål och blev utsedd till matchens lirare. Brady verkar vara en lirare som visar äkta känslor då han gör mål.

Förhoppningsvis får vi se Leisenring jubla vidare i Västerås. Dessa målgester är ju något vi vill se med egna ögon…

1 svar

  1. Leinad skriver:

    Mycket intressant läsning! Tack 😀